Η Sony Computer Entertainment ανακοίνωσε την παγκόσμια κυκλοφορία του χειριστηρίου με αισθητήρες κίνησης PlayStation®Move για το PlayStation®3.


playstation move logoΤο νέο PLAYSTATION®MOVE MOTION CONTROLLER θα κυκλοφορήσει το ερχόμενο Φθινόπωρο, προσφέροντας μια μοναδική και υψηλής ευκρίνειας εμπειρία gaming, βασισμένη στην κίνηση. Παράλληλα, η SCE θα λανσάρει επίσης το βοηθητικό χειριστήριο (sub-controller) του PlayStation®Move, το οποίο θα χρησιμοποιείται για να προσφέρει ακριβέστερη πλοήγηση στο περιβάλλον του παιχνιδιού – στους χαρακτήρες και τα αντικείμενα.


Η πλατφόρμα PlayStation®Move, η οποία συμπεριλαμβάνει το motion controller, το sub-controller και την κάμερα PlayStation®Eye, σε συνδυασμό με μια πολύ δυνατή συλλογή τίτλων, θα προσφέρει διαδραστική ψυχαγωγία μέσω του PlayStation®3.


MC+SC_with handΟ συνδυασμός του συστήματος PlayStation®3 με την κάμερα PlayStation®Eye αναγνωρίζει την ακριβή κίνηση, γωνία και θέση του χειριστηρίου PlayStation®Move στις τρεις διαστάσεις του χώρου, επιτρέποντας στους χρήστες να απολαύσουν μια «διαισθητική» εμπειρία, σαν να βρίσκονταν οι ίδιοι μέσα στο παιχνίδι. Το motion controller PlayStation®Move προσφέρει ασύγκριτη ακρίβεια, χάρη στους ιδιαίτερα προηγμένους αισθητήρες του, στους οποίους περιλαμβάνεται ένα γυροσκόπιο τριών αξόνων, ένα επιταχυνσιόμετρο (accelerometer) τριών αξόνων, ένας αισθητήρας μαγνητικού πεδίου, αλλά και μια σφαίρα που αλλάζει χρώματα, εντοπιζόμενη από την PlayStation®Eye camera.


Lifestyle1Μέσω του συστήματος PlayStation®Move, τόσο οι γρήγορες, όσο και οι πιο «λεπτές» κινήσεις μπορούν να καταγραφούν, είτε ο παίκτης κουνά τη ρακέτα του τένις, είτε ζωγραφίζει με ένα πινέλο. Με το PlayStation®Move και μέσω των πλήκτρων «δράσης» και της αναλογικής σκανδάλης, οι χρήστες μπορούν να εισάγουν τις απαιτούμενες πληροφορίες στο σύστημα, ενώ δέχονται σωματική ανάδραση από τη λειτουργία δόνησης και οπτικές πληροφορίες από τη σφαίρα, χάρη στη δυνατότητά της να απεικονίζει μια μεγάλη γκάμα χρωμάτων.


Επιπλέον, η PlayStation®Eye camera έχει τη δυνατότητα να καταγράψει τη φωνή ή την εικόνα του παίκτη, δημιουργώντας μια εμπειρία Επαυξημένης Πραγματικότητας (augmented reality).
Το sub-controller του PlayStation®Move είναι σχεδιασμένο για χρήση με το ένα χέρι και δημιουργήθηκε, προκειμένου να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τις επιλογές παιχνιδιού που προσφέρει το PlayStation®Move.


Tο sub-controller PlayStation®Move διαθέτει εντυπωσιακό σχεδιασμό, με καμπύλες, απόλυτα ταιριαστό με το motion controller, ενώ θα έχει έναν αναλογικό μοχλό και πλήκτρα κατεύθυνσης, τα οποία θα επιτρέπουν στους παίκτες να ελέγχουν την κίνηση των χαρακτήρων ή να επιλέγουν κατεύθυνση. Όπως όλα τα άλλα ασύρματα χειριστήρια για το PlayStation®3, διαθέτει μια ενσωματωμένη επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου, αλλά και τεχνολογία Bluetooth®, που επιτρέπει στο χειριστήριο να μεταφέρει τις πληροφορίες των κινήσεων σας στο PlayStation®3, χωρίς να απαιτείται η χρήση καλωδίων.


Η παρουσίαση των χειριστηρίων PlayStation®Move αντιμετωπίστηκε με ενθουσιασμό από τη βιομηχανία, αλλά και από 36 συνεργαζόμενες εταιρείες ανάπτυξης και έκδοσης παιχνιδιών, που έχουν αποφασίσει να υποστηρίξουν τη νέα πλατφόρμα. Κατά τη διάρκεια του οικονομικού έτους 2010, τα Worldwide Studios της SCE θα κυκλοφορήσουν περισσότερα από 20 παιχνίδια, τα οποία είτε είναι αποκλειστικά σχεδιασμένα για την πλατφόρμα PlayStation®Move ή απλώς υποστηρίζονται από αυτήν.


Όνομα προϊόντος PlayStation®Move motion controller
Κωδικός προϊόντος CECH-ZCM1
Ημερομηνία κυκλοφορίας Φθινόπωρο 2010
Προτεινόμενη τιμή λιανικής Δεν έχει ακόμη οριστεί
Χρώμα Μαύρο
Βάρος Περίπου 145 γρ.
Εξωτερικές διαστάσεις Περίπου 200mm × 46mm (ύψος × διάμετρος)
Τύπος μπαταρίας Ενσωματωμένη, επαναφορτιζόμενη μπαταρία ιόντων λιθίου
Τροφοδοτικό DC 3.7 V
Εξωτερική θερμοκρασία λειτουργίας 5℃~35℃