H Square Enix ανακοίνωσε την επίσημη κυκλοφορία του πολυαναμενόμενου Final Fantasy XIII στην Ευρώπη τόσο για τις κονσόλες Playstation 3 όσο και σε μορφή κατάλληλη για το Xbox 360.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


Final_Fantasy_XIII_Large (1)Ο νέος τίτλος σηματοδοτεί μια νέα εποχή για την ιδιαιτέρως δημοφιλή σειρά, καθώς εισέρχεται στην εποχή του High Definition. To artwork είναι ιδιαιτέρως προσεγμένο, μαζί με το μοναδικό soundtrack.


Το παιχνίδι περιλαμβάνει νέους κόσμους και καινούριους ήρωες, συνεχίζοντας την παράδοση ποιότητας που το χαρακτηρίζει τις τελευταίες δύο δεκαετίες, στις οποίες κατάφερε να πουλήσει πάνω από 92 εκατομμύρια τίτλους σε όλο τον κόσμο. Η συνεχής εξέλιξη της σειράς δεν μπορεί να σταματήσει, προσφέροντας μοναδική ποιότητα γραφικών, βοηθώντας τον χρήστη να εμβυθιστεί σε έναν φανταστικό κόσμο απαράμιλλης αισθητικής.


Ο νέος τίτλος παρουσιάζει ορισμένα πολύ ενδιαφέροντα χαρακτηριστικά:
– Νέα standards: Νέες δυνατότητες απεικόνισης σε διαφορετικές κονσόλες ταυτόχρονα, με ποιότητα εικόνας, ήχου και gameplay.
final-fantasy-xiii– Active Time Battle system: Σε ένα συνδυασμό δράσης και στρατηγικής, το σύστημα μάχης έχει βελτιωθεί, επιτρέποντας στους παίκτες να εκτελούν πολυάριθμες εντολές σε μία κίνηση σε ένα multi-slot ATB gauge. Η ανταπόκρισή σας στις συνθήκες της μάχης, μπορεί να είναι πολύπλοκη και δυναμική.
– Combat Paradigms: Ένας νέος μηχανισμός που επιτρέπει στους παίκτες να δώσουν ρόλους στα υπόλοιπα μέλη της ομάδας τους κατά τη διάρκεια της μάχης, επιλέγοντας μέσα από διάφορους ρόλους, όπως είναι ο Γιατρός, ο Commando, κ.λπ.
– Summon System: To Gestalt Mode είναι μία νέα διάσταση του Summon System, που πηγαίνει σε άλλο επίπεδο τη δράση. Σε αυτή τη διαμόρφωση, οι χαρακτήρες και τα Είδωλά τους μάχονται μαζί, προκαλώντας διπλή ζημιά στον εχθρό.
– Εξελιγμένο σενάριο: Το Σενάριο κάνει την εμβύθιση μεγαλύτερη, καθώς ο χρήστης μπορεί να εμπλακεί συναισθηματικά με τα όσα συμβαίνουν στον ήρωά του. Θα πρέπει να αντιμετωπίσετε τη μοίρα και όλα όσα βρεθούν στο δρόμο σας.


Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να επισκεφθείτε το επίσημο site του παιχνιδιού, στο www.finalfantasy13game.com.


Δείτε το trailer του παιχνιδιού: