H EMC Corporation παρουσίασε ένα νέο λογισμικό για συστήματα αποθήκευσης δεδομένων σε περιβάλλον VMware, με το οποίο αυξάνεται η ικανότητα εικονικής αποθήκευσης.


Emc celerraΤο νέο plug-in του EMC Celerra για συστήματα VMware βασίζεται στη μεγάλη γκάμα των προϊόντων της EMC που καλύπτουν τη μεσαία κατηγορία αποθηκευτικών συστημάτων και χάρη στο λογισμικό το οποίο έχει σχεδιαστεί ειδικά για περιβάλλον με υποδομές VMware , εξασφαλίζονται νέες δυνατότητες:
• Μέσω των τεχνολογιών thin provisioning και deduplication, καθώς και χάρη στις βελτιωμένες δυνατότητες διαχείρισης, οι απαιτήσεις των εικονικών μηχανών όσον αφορά τη χωρητικότητα των αποθηκευτικών μέσων, μειώνονται μέχρι και 50%.
• Χάρη στην επεξεργαστική ισχύ των συστημάτων Celerra, η δημιουργία κλώνων των δεδομένων μιας εικονικής μηχανής γίνεται 2 έως 3 φορές πιο γρήγορα.
• Για πρώτη φορά στην αγορά αυτοματοποιείται πλήρως η διαδικασία failback, αξιοποιώντας την εφαρμογή VMware vCenter™ Site Recovery Manager για περιβάλλον NFS.


Το νέο plug-in του EMC® Celerra® για τα συστήματα VMware, δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές του VMware να ορίζουν, να διαχειρίζονται και να επεκτείνουν τα data stores ενός συστήματος VMware πιο αποδοτικά και με μεγαλύτερη ευκολία, πάντα μέσα από την κονσόλα του VMware vCenter. Επίσης, το νέο λογισμικό της EMC δίνει τη δυνατότητα στους διαχειριστές του VMware να δημιουργούν κλώνους μιας εικονικής μηχανής ή να παίρνουν μια στιγμιαία εικόνα της (snapshot) μέσα από το περιβάλλον της κονσόλας του VMware vCenter Server, καλύπτοντας όλες τις μεμονωμένες μηχανές που βρίσκονται κάτω από το ενοποιημένο σύστημα αποθήκευσης Celerra.


Επιπλέον, το λογισμικό Celerra Data Deduplication επιτρέπει τη συμπίεση των Disk files ενός VMware Virtual Machine, με αποτέλεσμα τη σημαντική μείωση της χωρητικότητας που απαιτείται για την αποθήκευση των εικονικών μηχανών, ενώ παράλληλα η χρησιμοποίηση της τεχνολογίας thin provisioning βοηθά στην καλύτερη αξιοποίηση της διαθέσιμης χωρητικότητας.


Επίσης, η EMC με την ενσωμάτωση του EMC Failback Plug-in for VMware vCenter Server στην εφαρμογή VMware vCenter Site Recovery Manager, επεκτείνει τη δυνατότητα failover και failback ώστε να καλύπτει και περιβάλλον NFS. Στο πλαίσιο ενός συστήματος VMware, η ενοποιημένη αυτή εφαρμογή εξασφαλίζει την επιχειρησιακή συνέχεια με τρόπο γρήγορο, αξιόπιστο και οικονομικό. Η δυνατότητα αυτοματοποίησης των διαδικασιών failover και failback σε περιβάλλον NFS, η οποία εξασφαλίζεται με το plug-in EMC Failback for VMware vCenter Server, βοηθά στη μείωση του ρίσκου και μεγιστοποιεί την αξία των επενδύσεων ΙΤ που έχουν ήδη πραγματοποιηθεί, εξασφαλίζοντας με οικονομικό τρόπο την επιχειρησιακή συνέχεια. Οι πελάτες του EMC Celerra που διαθέτουν ένα συμβόλαιο συντήρησης σε ισχύ, μπορούν να κατεβάσουν το λογισμικό που εξασφαλίζει όλες αυτές τις δυνατότητες χωρίς καμία επιπλέον χρέωση.


Διαθεσιμότητα και πακέτο υπηρεσιών EMC Global Services
Το EMC® Celerra®, το νέο plug-in για περιβάλλον VMware, είναι διαθέσιμο στους πελάτες των συστημάτων EMC Celerra που έχουν συμβόλαια συντήρησης σε ισχύ, οι οποίοι μπορούν να το κατεβάσουν, μαζί με τις βελτιώσεις του software που αφορούν το provisioning αποθηκευτικών μέσων, τη δημιουργία κλώνων (cloning), τη συμπίεση δεδομένων, την ανάκτηση μετά από βλάβη, καθώς και τη δημιουργία αντιγράφων (replication).Όλες οι βελτιώσεις είναι διαθέσιμες μέσω της EMC, της Dell και των εξουσιοδοτημένων συνεργατών της.


Επιπλέον, οι πελάτες που θα ήθελαν να εκμεταλλευτούν τις δυνατότητες του νέου λογισμικού EMC Celerra μπορούν να συνεργαστούν με το τμήμα EMC Global Services και, μέσω ενός πακέτου ολοκληρωμένων υπηρεσιών παροχής τεχνικών συμβουλών, εγκατάστασης κι εκπαίδευσης, να επιταχύνουν την περαιτέρω ανάπτυξη του συστήματος VMware που διαθέτουν.


EMC Community Network
Το δίκτυο ECN αποτελεί μια ζωντανή online κοινότητα, η οποία περιλαμβάνει και το EMC Developer Network, και απευθύνεται στους μηχανικούς και τους προγραμματιστές που δουλεύουν ή έχουν κάποιο ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τα προϊόντα και τις τεχνολογίες της EMC. Το δίκτυο δημιουργήθηκε από προγραμματιστές για προγραμματιστές, καλύπτοντας όσους αναζητούν ένα κοινωνικό μέσο που προσφέρεται για την αναζήτηση συνεργασιών, περιεχομένου, και, φυσικά, εργαλείων ανάπτυξης λογισμικού.