Σύμφωνα με ανακοίνωση της Apple, περισσότερα από 10 δισεκατομμύρια downloads οπτικοακουστικού υλικού έχουν πραγματοποιηθεί μέσω του iTunes Store.


ten_billion_song_contestΘέλοντας να δώσει εορταστικό χαρακτήρα στο γεγονός, η Apple επιβράβευσε με μία δωροκάρτα για αγορές από το iTunes αξίας 10.000$ τον χρήστη του οποίου το download συμπλήρωσε τα 10 δισεκατομμύρια συνολικά downloads.


Το iTunes Store είναι το νούμερο ένα ηλεκτρονικό κατάστημα για μουσική στον κόσμο και διαθέτει κατάλογο με πάνω από 12 εκατομμύρια τραγούδια, 55.000 επεισόδια τηλεοπτικών σειρών και 8.500 ταινίες συμπεριλαμβανομένων των 2.500 βίντεο υψηλής ευκρίνειας.


Με την ευκολία χρήσης που προσφέρει η Apple, χαρακτηριστικά όπως το iTunes Movie Rentals, την ενσωματωμένη υποστήριξη podcasting, τη δυνατότητα μετατροπής μεμονωμένων τραγουδιών που έχουν ήδη αγοραστεί σε ολόκληρα άλμπουμ σε μειωμένη τιμή και την εύκολη μεταφορά αρχείων μεταξύ iPod και iPhone, το iTunes Store είναι ο πλέον διαδεδομένος τρόπος, τόσο για χρήστες Mac όσο και για χρήστες PC να ανακαλύψουν, να αγοράσουν και να κατεβάσουν μουσική και βίντεο από το διαδίκτυο με νόμιμες διαδικασίες.