Η Intersys ανακοίνωσε τη διάθεση νέων ψηφιακών δεκτών πολυμέσων Pioneer και πέντε νέων οθονών πολυμέσων για την ψυχαγωγία μέσα στο αυτοκίνητο.



avhp4200Οι απαιτήσεις των καταναλωτών για ψηφιακές συνδέσεις, ολοκληρωμένη επικοινωνία και βελτιωμένη εμπειρία ακρόασης στο αυτοκίνητο αυξάνονται σημαντικά. Ανταποκρινόμενη σε αυτές τις απαιτήσεις, η Pioneer επεκτείνει τη σειρά των προϊόντων ψυχαγωγίας για το αυτοκίνητο με δύο ψηφιακούς δέκτες μέσων: τα μοντέλα MVH-8200 και MVH-8200BT.


Οι δέκτες 1 DIN MVH-8200 και MVH-8200BT διαθέτουν ενσωματωμένη οθόνη 3 ιντσών ως ψηφιακό περιβάλλον χειρισμού των λειτουργιών ήχου και βίντεο. Ο φημισμένος περιστροφικός επιλογέας εντολών 7 κατευθύνσεων της Pioneer επιτρέπει την γρήγορη και εύκολη επιλογή των κομματιών, ενώ οι νέες ενδείξεις στην οθόνη προσφέρουν πλήρη πρόσβαση στις λίστες αναπαραγωγής, τα εξώφυλλα άλμπουμ, τα βίντεο και πολλά άλλα χαρακτηριστικά ενός συνδεδεμένου iPod ή iPhone.


mvh8200Οι δύο μονάδες προσφέρουν τη δυνατότητα αναπαραγωγής αρχείων μουσικής MP3, WMA και iTunes AAC από συσκευές USB και κάρτες μνήμης SD. Η θύρα USB είναι τοποθετημένη στην πρόσοψη των δεκτών, ενώ η υποδοχή καρτών μνήμης SD βρίσκεται διακριτικά κρυμμένη πίσω από την μερικώς αποσπώμενη πρόσοψη.


Για τη βελτίωση της εμπειρίας ακρόασης, ιδιαίτερα για τις συμπιεσμένες ψηφιακές μορφές, η Pioneer εξόπλισε τους ψηφιακούς δέκτες μέσων με την κατοχυρωμένη με ευρεσιτεχνία τεχνολογία Advanced Sound Retriever (ASR), η οποία βοηθά στην επαναφορά των λεπτομερειών της μουσικής που χάνονται κατά τη δημιουργία των συμπιεσμένων αρχείων. Η χρήση ενός γραφικού ισοσταθμιστή 8 ζωνών παρέχει τη δυνατότητα ρύθμισης του ήχου του συστήματος ώστε να ταιριάζει με τα χαρακτηριστικά του οχήματος και τις προτιμήσεις του χρήστη, ενώ οι ειδικές έξοδοι προενίσχυσης υψηλής τάσης (4 V) για σύνδεση εμπρός και πίσω ηχείων, καθώς και subwoofer, προσθέτουν στη συνολική ευελιξία διαμόρφωσης του συστήματος.


mvh8200bt
Για πρόσθετη συνδεσιμότητα και ευκολία, ο προηγμένος δέκτης MVH-8200BT διαθέτει ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth Parrot. Κατά το συγχρονισμό με κινητό τηλέφωνο συμβατό με Bluetooth, οι χρήστες μπορούν να απολαύσουν hands-free επικοινωνία με ακρόαση των συνομιλιών μέσω των ηχείων του οχήματος και παράλληλη μετάδοση της φωνής τους μέσω του παρεχόμενου μικροφώνου.


Η σειρά AVH αποτελείται από τρεις μονάδες 2-DIN – τα μοντέλα AVH-3200DVD, AVH 3200BT και AVH-P4200DVD – και δύο μονάδες 1-DIN – τα μοντέλα AVH-5200DVD και AVH 5200BT. Όλα τα μοντέλα είναι εξοπλισμένα με ένα εντελώς νέο περιβάλλον χειρισμού με γραφικά και μεγάλες LCD οθόνες αφής για εύκολο έλεγχο. Η δυνατότητα προσαρμογής των στοιχείων του μενού και του φωτισμού των πλήκτρων, καθώς και μια πληθώρα σχεδίων φόντου, επιτρέπουν στο χρήστη να ταιριάζει ιδανικά το σύστημά του με το σαλόνι του αυτοκινήτου ή τη διάθεσή του.


soniccentercontrolΕξαιτίας της ευρείας γκάμας δυνατοτήτων που παρέχονται, η Pioneer αναγνώρισε την ανάγκη δημιουργίας ενός ευέλικτου περιβάλλοντος εργασίας γι’ αυτά τα συστήματα ψυχαγωγίας. Αυτό επιτεύχθηκε με την ενσωμάτωση της προηγμένης δυνατότητας ολίσθησης αφής (Slide Touch), η οποία διευκολύνει την εκτέλεση αναζητήσεων στα μενού ελέγχου και στις λίστες μέσων μεγάλου μεγέθους αγγίζοντας και σύροντας απλά το κείμενο στην οθόνη. Επιπλέον, το σύστημα των μενού με καρτέλες (tabs) προσφέρει γρήγορη πλοήγηση, ενώ η λειτουργία Quicklinks (γρήγορες συνδέσεις) επιτρέπει στο χρήστη να μεταβαίνει στο μενού της επιθυμητής πηγής ή στο περιεχόμενο του iPod με ένα απλό άγγιγμα στην οθόνη.


Προηγμένη ενοποίηση iPod και iPhone
Η λειτουργία Άμεσου Ελέγχου iPod/iPhone επιτρέπει στους χρήστες να ελέγχουν την φορητή συσκευή τους απευθείας από την κεντρική μονάδα AVH της Pioneer. Με την απευθείας σύνδεση του iPod στην υποδοχή USB της μονάδας, ο χρήστης αποκτά πρόσβαση σε όλο το αποθηκευμένο υλικό στην ψηφιακή συσκευή αναπαραγωγής μέσων, πραγματοποιώντας τις επιλογές του με τη χρήση της οθόνης αφής της κεντρικής μονάδας. Η λειτουργία Αναζήτησης ABC παρέχει τη δυνατότητα εκτέλεσης γρήγορων αναζητήσεων στις λίστες καλλιτεχνών, άλμπουμ και τραγουδιών με αλφαβητική κύλιση, χρησιμοποιώντας το πρώτο γράμμα του επιθυμητού ονόματος. Ένα επιπλέον πρακτικό χαρακτηριστικό είναι η φόρτιση του iPod/iPhone ενώ είναι συνδεδεμένο στη μονάδα.


Διασύνδεση
Όλες οι μονάδες διαθέτουν ενσωματωμένη δυνατότητα σύνδεσης με συσκευές αποθήκευσης USB, κάρτες μνήμης Secure Digital (SD) και συσκευές με εξόδους AV τύπου μίνι καρφί για αναπαραγωγή μεγάλης γκάμας μέσων. Η ενσωματωμένη μονάδα Bluetooth Parrot στα μοντέλα AVH-3200BT και AVH-5200BT προσφέρει hands-free επικοινωνία, ενώ η λειτουργία Bluetooth διατίθεται επίσης στο μοντέλο AVH-P4200DVD με την προσθήκη ενός προαιρετικού Προσαρμογέα IP-Bus Bluetooth της Pioneer CD-BTB200.


Η σειρά οθονών πολυμέσων AVH του 2010 υποστηρίζουν επίσης τη χρήση της υπηρεσίας NavGate, η οποία επιτρέπει στους χρήστες να βελτιώσουν το σύστημα AV που διαθέτουν με ταχύτατες και ακριβείς δυνατότητες πλοήγησης, συνδέοντας τη μονάδα αναβάθμισης AVIC-F220 NavGate της Pioneer (διαθέσιμη από τον Απρίλιο 2010). Το πρόσθετο, αποσπώμενο σύστημα μικρού μεγέθους AVIC-F220 παρέχει αναλυτικές πληροφορίες πλοήγησης και συμβατότητα με την εφαρμογή λογισμικού AVIC Feeds της Pioneer.


Προσαρμογή
Όλα τα μοντέλα προσφέρουν μια ευρεία γκάμα επιλογών προσαρμογής για τους χρήστες που επιθυμούν να προσθέσουν την προσωπική τους πινελιά στο ηχοσύστημα του αυτοκινήτου τους. Οι χρήστες μπορούν να επιλέξουν μεταξύ μιας πληθώρας χρωμάτων για το φωτισμό της οθόνης και των πλήκτρων ώστε να ταιριάζουν ιδανικά με το ταμπλό του αυτοκινήτου.


Βίντεο
Τα νέα συστήματα προσφέρουν αναπαραγωγή βίντεο από iPod, ή υλικού από δίσκους DVD και αρχεία DivX. Οι χρήστες μπορούν επίσης να προβάλλουν εικόνες JPEG4 κατά την αναπαραγωγή μουσικής, με τον ίδιο τρόπο όπως και με τη λειτουργία διαδοχικής προβολής.