Η Nokia ήρθε σε συμφωνία με τo Skype και πλέον οι κάτοχοι των smartphones της θα μπορούν να κάνουν δωρεάν κλήσεις σε άλλους χρήστες Skype στον κόσμο.


skype for symbianΣε κοινή ανακοίνωση οι δύο εταιρίες αναφέρουν ότι το νέο πρόγραμμα “Skype for Symbian” θα επιτρέπει στους κατόχους Nokia smartphones σε όλο τον κόσμο (που υπολογίζονται σε περίπου 200 εκατ.) να χρησιμοποιήσουν το Skype εν κινήσει, είτε μέσω σύνδεσης Wi-Fi, είτε μέσω σύνδεσης με 3G ή GPRS.


Το νέο λογισμικό θα είναι διαθέσιμο για δωρεάν «κατέβασμα» από το ηλεκτρονικό κατάστημα Ovi της Nokia. Οι δωρεάν κλήσεις του Skype εξελίχτηκαν σε παγκόσμιο φαινόμενο μετά την εμφάνιση το 2003 της εταιρίας, που τάραξε τα νερά των παγκόσμιων τηλεπικοινωνιών. Σήμερα, έχει περίπου 520 εκατ. καταχωρημένους χρήστες διεθνώς.


Η Nokia είναι η δεύτερη εταιρία στον κόσμο, μετά την αμερικανική Verizon Wireless πριν λίγες εβδομάδες, που κάνει τέτοια συμφωνία με τη Skype. Η Skype έχει ήδη ανάλογη εφαρμογή για τα Blackberrys, ενώ ετοιμάζει παρόμοιο λογισμικό για έξυπνα κινητά που «τρέχουν» το λειτουργικό σύστημα Android της Google. Υπάρχει και εφαρμογή για τα iPhones της Apple, αλλά «τρέχει» μόνο μέσω Wi-Fi και όχι σε 3G.