Το International Forum Design (iF) τίμησε τη Sony με διακρίσεις για τη σχεδίαση, περιλαμβανομένων και δύο αναγνωρισμένου κύρους ‘χρυσών’ βραβείων.


Gold Award logoΤα προϊόντα της Sony που βραβεύτηκαν καλύπτουν όλες τις κατηγορίες συσκευών, όπως η βιντεοκάμερα Handycam CX520V, το notebook VAIO της σειράς Χ και ο εγγραφέας PCM-M10 Linear PCM Recorder. Ακόμη, από τις σχεδόν 2.500 συμμετοχές, μόνο 50 προϊόντα έλαβαν το πολυπόθητο χρυσό βραβείο για την εξαιρετική σχεδίασή τους. Εκπροσωπώντας την καινοτομία και την μοναδικότητα του σχεδιαστικού concept της Sony, το μοντέλο ZX1 της σειράς τηλεοράσεων BRAVIA και η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot DSC-TX1 βραβεύτηκαν φέτος με χρυσά βραβεία, στην πρόσφατη τελετή απονομής βραβείων της διοργάνωσης iF Design, η οποία πραγματοποιήθηκε στην εμπορική έκθεση CeBIT στο Ανόβερο της Γερμανίας.


Οι σχεδιαστές των προϊόντων της Sony λαμβάνουν υπόψη τους πολλούς παράγοντες, όταν δημιουργούν νέα προϊόντα, από τα υπόλοιπα των υλικών που θα χρησιμοποιηθούν και το περιβάλλον του χρήστη, μέχρι τα χρώματα και το φινίρισμα. Μιλώντας για την επιλογή των χρωμάτων για την βραβευμένη με το χρυσό βραβείο ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot DSC-TX1, ο σχεδιαστής της δήλωσε: «Τα χρώματα και η υφή των επιφανειών στην DSC-TX1 τονίζουν τις όμορφες καμπύλες γραμμές της. Γι’ αυτόν ακριβώς το λόγο, το σώμα είναι ματ και το κάλυμμα του φακού έχει, για παράδειγμα, ένα σατινένιο φινίρισμα. Οι επιφάνειες γυαλίζουν σαν πολύτιμοι λίθοι και τις σχεδιάσαμε έχοντας στο μυαλό μας γιορτές, πάρτι και άλλες λαμπρές περιστάσεις».


Τα μέλη της κριτικής επιτροπής επαινώντας τα προϊόντα που κατέκτησαν τα χρυσά βραβεία, δήλωσαν: «Η ψηφιακή φωτογραφική μηχανή Cyber-shot είναι ιδιαίτερα λεπτή και προσφέρει στο χρήστη απόλαυση με τη μινιμαλιστική σχεδίαση του εξωτερικού της, αφού μοιάζει με αληθινό κόσμημα που μπορείς και να το φοράς και να διασκεδάζεις – χάρη στα πολλά διαθέσιμα χρώματα». Η BRAVIA ZX1, η οποία βραβεύτηκε για τη μινιμαλιστική της γοητεία, απέσπασε τα εξής σχόλια από την επιτροπή: «Αν μιλάμε για επίπεδη τηλεόραση, η BRAVIA ZX1 δικαιώνει απόλυτα αυτόν τον χαρακτηρισμό. Δεν είναι μόνον απίστευτα ελαφριά, αλλά και η σχεδίασή της δεν θα μπορούσε να είναι πιο μινιμαλιστική. Εκτός από το κομψό της περίβλημα, η πίσω πλευρά της είναι αληθινό κομψοτέχνημα με όλα τα καλώδια και τις συνδέσεις κρυμμένα και τακτοποιημένα μια χαρά».


Η Sony θα συμμετέχει εφέτος στην έκθεση Milano Salone Internazionale del Mobile, αποκαλύπτοντας το μελλοντικό της όραμα για την πλέον δημιουργική, προσανατολισμένη στο lifestyle σχεδιαστική πλατφόρμα στον κόσμο.


Χρυσά Βραβεία iF
BRAVIA ZX1
ZX1‘Ultra-thin τηλεόραση LCD’
Χάρη στο πλαίσιο από εξελασμένο αλουμίνιο, το οποίο παίζει το ρόλο, τόσο του σασί, όσο και του κελύφους, η ΖΧ1 με τα 12,2 κιλά της είναι η πιο ελαφριά τηλεόραση LCD 40 ιντσών στον κόσμο. Λεπταίνοντας τις άκρες σε μια οξεία γωνία, (9,9 χλστ. στο λεπτότερο σημείο της) η Sony δημιούργησε ένα έντονα “ελαφρύ” concept, σαν ένα φύλλο χαρτιού που επιπλέει στον αέρα. Η δυνατότητα ασύρματης διασύνδεσης χαρίζει ευελιξία σχετικά με την τοποθέτηση της συσκευής σε κάθε είδους εσωτερικό χώρο. Η μινιμαλιστική σχεδίαση της συσκευής τελειοποιήθηκε μέχρι την παραμικρή λεπτομέρεια: στιλπνή πίσω επιφάνεια, διακριτικά καλυμμένα καλώδια και ακροδέκτες, και ο βραχίονας της βάσης.


Cyber-shot DSC-TX1
Ψηφιακή φωτογραφική μηχανή
DSCTX1Διατηρώντας τη λεπτή γραμμή προηγούμενων μοντέλων, η DSC-TX1 έχει να επιδείξει βελτιωμένη ποιότητα εικόνας, αλλά και τη δυνατότητα εγγραφής βίντεο. Συνεχίζοντας την παράδοση της σειράς ‘Τ’ με το χαρακτηριστικό αλουμινένιο κάλυμμα του φακού και το σώμα από ανοξείδωτο χάλυβα, η DSC-TX1 διαθέτει βελτιωμένο τελείωμα και στις δύο της πλευρές και μια στιλπνή εμπρόσθια επιφάνεια, η οποία καμπυλώνει προς τον φακό, απαλύνοντας τις γραμμές του λεπτού συμπαγούς σώματος των προηγούμενων μοντέλων και κάνοντας την DSC-TX1 ιδιαίτερα ελκυστική. Είναι διαθέσιμη σε πέντε χρώματα και το κάλυμμα του φακού διαθέτει ένα λαμπερό φινίρισμα, το οποίο τονίζει τη χαρακτηριστική, ανεπαίσθητα καμπύλη επιφάνεια. Ειδικότερα, το μοντέλο σε χρυσό χρώμα διαθέτει φινιρισμένο αλουμίνιο το οποίο έχει μια λάμψη σε όλο το μήκος της καμπύλης επιφάνειας.


Οι άλλες διακρίσεις της Sony στο iF
Notebook VAIO της σειράς X
VAIO mini notebook της σειράς P
Ηχοσυστήματα Micro CMT-DH70SWR / DH50R
Σύστημα Blu-ray Disc Home Theatre BDV-Z7
Βιντεοκάμερα Handycam HDR-CX520V
Βιντεοκάμερα Handycam HDR-CX120/CX100/CX105E/CX106E
Εγγραφέας PCM-M10 Linear PCM Recorder