Η AMD και οι συνεργάτες της, στην κατηγορία των motherboard, παρουσιάζουν το 890GX Chipset με ενσωματωμένο επεξεργαστή γραφικών ATI Radeon HD 4290.


Chipsets8Serise_Logo_LE_RGBΤο 890GX Chipset της AMD αποτελεί μια ενεργειακά αποδοτική λύση, η οποία προσφέρει εξαιρετική οπτική εμπειρία computing, υψηλής ευκρίνειας σε προσιτή τιμή, επαναπροσδιορίζοντας τον τρόπο παιχνιδιού με ευέλικτες ρυθμίσεις γραφικών, περιλαμβάνοντας DirectX® 10.1 στη motherboard, καθώς επίσης υποστηρίζει μέχρι και δύο κάρτες γραφικών ATI Radeon™ Premium υψηλών επιδόσεων με τεχνολογία ATI CrossFireX™. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ενισχύσουν το 890GX Chipset, το οποίο ενσωματώνει τον επεξεργαστή ATI Radeon HD 4290, με την κάρτα γραφικών ATI Radeon™ HD 5450 για dual-graphics, ή να αναβαθμίσουν με ATI Radeon ™ HD 5870 και DirectX® 11 για πιο ρεαλιστικό gaming.


ATr_HD4290_Logo_LE_RGBΜε την ενσωματωμένη κάρτα ATI Radeon HD 4290, οικογένεια και φίλοι μπορούν να απολαύσουν Blu-ray ταινίες σε υψηλή ευκρίνεια και με πλήρη ανάλυση 1080p. Παράλληλα, με το DVD upscaling οι συμβατικές ταινίες DVD μπορούν να αγγίξουν την ποιότητα HD. Η ATI Radeon™ HD 4290 υποστηρίζει MPEG2, VC-1 και H.264 formats.


Το 890GX Chipset υποστηρίζει σκληρό δίσκο τεχνολογίας SATA 3.0 6Gbps, ο οποίος βοηθάει στην ταχύτερη απόδοση των εφαρμογών, τη μείωση του χρόνου εκκίνησης, και ανάμεσα σε άλλα παρέχει ταχύτερη πρόσβαση σε πληροφορίες, HD Video, φωτογραφίες.


Πολλά 890GX-based motherboards της AMD φέρουν SuperSpeed USB 3.0. Με την υποστήριξη των USB 3.0 και SATA 3.0, οι πλατφόρμες αυτές μπορούν να ανταποκριθούν στις ανάγκες της νέας γενιάς των high-speed, high resolution hardware και software. Παράλληλα, το 890GX Chipset υποστηρίζει Gigabit Ethernet, τεχνολογία HyperTransport™ 3.0 και PCI Express® Generation 2.0 δημιουργώντας ένα πιο αρμονικό και διαδραστικό περιβάλλον για το χρήστη.


Το πρώτο Chipset της σειράς-8 της AMD αποτελεί τον προπομπό των πλατφορμών τεχνολογίας VISION 2010 της AMD, που πρόκειται να ανακοινωθεί το δεύτερο τρίμηνο του 2010 και θα είναι απόλυτα συμβατή με τον αναμενόμενο εξαπύρηνο επεξεργαστή AMD Phenom™ II X6.