Ανακοινώθηκε η λειτουργία του Υπερυπολογιστή που ανέπτυξε και υλοποίησε η Fujitsu για λογαριασμό του Ιαπωνικού Οργανισμού Ενέργειας (JAEA).


New Supercomputer SystemΗ πρώτη δοκιμή του νέου Υπερυπολογιστή έγινε σήμερα στο Τόκυο και σύμφωνα με το πρόγραμμα μέτρησης υπολογιστών LINPACK, ο νέος Υπερυπολογιστής της Fujitsu, κατατάσσεται στην πρώτη θέση υπερυπολογιστών στην Ιαπωνία, έχοντας στην πρώτη του λειτουργία καταφέρει επίδοση των 186,1 teraflops, με θεωρητική απόδοση μέχρι 200 teraflops.


Το νέο σύστημα θα χρησιμοποιηθεί σε μια πληθώρα προσομοιώσεων που αφορούν στην ανάπτυξη πυρηνικών εργοστασίων, συμπεριλαμβανομένων των μελετών για τη σύντηξη και τους αντιδραστήρες ταχείας αναπαραγωγής, καθώς επίσης και στην αξιολόγηση της αντοχής των πυρηνικών εγκαταστάσεων σε περίπτωση σεισμού. Θα διαδραματίσει ένα σημαντικό ρόλο στην εγγύηση της ασφαλούς χρήσης της ατομικής ενέργειας και αναμένεται να συμβάλει στην αντιμετώπιση του προβλήματος της υπερθέρμανσης του πλανήτη.
Αποτελώντας τον πυρήνα του νέου συστήματος, το Linux cluster χρησιμοποιεί τους blade servers PRIMERGY BX900 που η Fujitsu θεωρεί ως το βασικό της προϊόν στο πλαίσιο της παγκόσμιας επέκτασής της.