Η ASUS παρουσίασε τις νέες μητρικές κάρτες M4A89GTD PRO Series, οι οποίες εξασφαλίζουν πρόσθετη ισχύ, ενεργοποιώντας τους λανθάνοντες πυρήνες της CPU.


ASUS_M4A89GTO_PRO_motherboardΟι κάρτες M4A89GTD PRO Series είναι εξοπλισμένες με το καινούριο chipset AMD 890GX και με προηγμένα κυκλώματα επεξεργασίας γραφικών της AMD, ενώ επίσης υποστηρίζουν τόσο την τεχνολογία ATI CrossFireX, όσο και την Hybrid CrossFireX. Συνδυάζοντας τα παραπάνω με το προηγμένο rendering που εξασφαλίζει η μηχανή γραφικών DX10.1 API, γίνεται σαφές ότι η συγκεκριμένη σειρά καρτών εγγυάται ένα εντυπωσιακό επίπεδο οπτικής απεικόνισης.


Οι κάρτες M4A89GTD PRO Series είναι οι πρώτες μητρικές που υποστηρίζουν εγγενώς το δίαυλο επόμενης γενιάς SATA 6Gb/s, χρησιμοποιώντας το chipset SB 850. Επίσης, διαθέτουν δύο εξωτερικές θύρες USB 3.0 οι οποίες εξασφαλίζουν δεκαπλάσια ταχύτητα μεταφοράς δεδομένων, επιταχύνοντας έτσι το backup ή το μοίρασμα περιεχομένου. Τέλος, χάρη στο σχεδιασμό Xtreme Design, οι κάρτες M4A89GTD PRO Series προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα αξιοπιστίας, ασφάλειας κι απόδοσης.


Core Unlocker
Οι κάρτες M4A89GTD PRO Series διαθέτουν την αποκλειστική λειτουργία Core Unlocker, η οποία επιτρέπει στο χρήστη να αυξάνει αμέσως την απόδοση της κάρτας, απλά και μόνο πατώντας ένα διακόπτη επάνω στο motherboard. Με τον τρόπο αυτό, ενεργοποιούνται οι λανθάνοντες (latent) πυρήνες της CPU της AMD και μεγιστοποιείται η επεξεργαστική ισχύς, φτάνοντας σε επίπεδα τριπλοπύρηνων ή τετραπύρηνων μονάδων, εξασφαλίζοντας έτσι ακραίες επιδόσεις, χαρακτηριστικό ιδιαιτέρως χρήσιμο στην περίπτωση πολλών παράλληλων εργασιών (multitasking) ή πολύ απαιτητικών εφαρμογών. Αυξάνοντας τον αριθμό των πυρήνων επεξεργασίας, ο χρήστης μπορεί επίσης να πετύχει μέχρι και 103% καλύτερη απόδοση του υπερχρονισμού (overclocking).


Αυτόματο Tuning για βέλτιστη απόδοση του επεξεργαστή
Οι χρήστες μπορούν να ανεβάσουν την απόδοση του συστήματός τους και με το Turbo Key II, το οποίο ενεργοποιεί αυτόματα ορισμένες ακραίες, αλλά σταθερές ρυθμίσεις. Έτσι, για να απελευθερώσουν τις πρόσθετες δυνατότητες του επεξεργαστή, οι χρήστες δεν έχουν παρά να πιέσουν απλώς το ειδικό πλήκτρο Turbo Key II, το οποίο βρίσκεται επάνω στο motherboard και ενεργοποιεί μια διαδικασία έξυπνης βελτιστοποίησης.


GPU Boost Tool
Οι κάρτες M4A89GTD PRO Series διαθέτουν τη λειτουργία GPU Boost, χάρη στην οποία μπορεί να γίνει overclocking της ενσωματωμένης GPU άμεσα και σε πραγματικό χρόνο, ώστε οι εικόνες υψηλής ανάλυσης να αποδίδονται με ομαλό frame rate. Το interface είναι φιλικό στη χρήση και διευκολύνει το χρήστη να ρυθμίσει τη συχνότητα χρονισμού και την τάση λειτουργίας, εξασφαλίζοντας ευελιξία και μεγαλύτερο έλεγχο στη διαδικασία βελτιστοποίησης της απόδοσης των γραφικών. Επιπλέον, με το GPU Boost ο χρήστης έχει τη δυνατότητα να αποθηκεύει και να φορτώνει διαφορετικά σετ ρυθμίσεων για τον υπερχρονισμό της κάρτας.


Δίαυλος SATA 6Gb/s και υποστήριξη USB3.0
Οι μητρικές M4A89GTD PRO Series υποστηρίζουν εγγενώς το πρωτόκολλο SATA επόμενης γενιάς, το οποίο με ταχύτητα 6Gb/s εξασφαλίζει διπλάσιο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε σχέση με το προηγούμενο SATA 2, ώστε η μετάδοση πλούσιου περιεχομένου και αρχείων multimedia να γίνεται πολύ πιο γρήγορα. Ο δίαυλος SATA 6Gb/s είναι επίσης συμβατός με τους σκληρούς δίσκους SATA 3Gb/s της προηγούμενης γενιάς (backward compatible). Εκτός αυτού, χάρη στο πρότυπο σύνδεσης USB 3.0, μια κάρτα M4A89GTD PRO/USB3 υποστηρίζει δέκα φορές ταχύτερο ρυθμό μεταφοράς δεδομένων σε σύγκριση με το προηγούμενο πρότυπο USB 2.0, για πιο γρήγορη μετακίνηση αρχείων από και προς εξωτερικές συσκευές αποθήκευσης. Έτσι, οι χρήστες μπορούν πλέον να μεταφέρουν ένα αρχείο βίντεο υψηλής ανάλυσης και μεγέθους 25GB σε λιγότερο από 70 δευτερόλεπτα, ή ένα τραγούδι των 4MB σε χρόνο μικρότερο του 0.01 του δευτερολέπτου.