Σ. Κόκκαλης: “Δεν υπάρχει πρόθεση να εξασκήσουμε το δικαίωμα προαίρεσης για την πώληση του 49% της Intracom Telecom στη Sitronics προς το παρόν”

Πραγματοποιήθηκε στις εγκαταστάσεις του Ομίλου INTRACOM Holdings στην Παιανία, η Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων, κατά τη διάρκεια της οποίας έγινε αναδρομή στα σημαντικότερα γεγονότα του 2007, καθώς και παρουσίαση της στρατηγικής ανάπτυξης του Ομίλου.

«Δεν υπάρχει πρόθεση να εξασκήσουμε το δικαίωμα προαίρεσης για την πώληση του 49% της Intracom Telecom στη Sitronics προς το παρόν» δήλωσε ο κ. Σωκράτης Π. Κόκκαλης, Πρόεδρος του Ομίλου Intracom Holdings.

«Η Sitronics έχει συνειδητοποιήσει πλέον πως η εμπειρία και η τεχνογνωσία της Intracom Telecom στις διεθνείς αγορές αποτελούν τη δύναμη που μπορεί να την τραβήξει μπροστά» υπογράμμισε ο κ. Κόκκαλης.

Όσον αφορά στη μετοχή, ο κ. Κόκκαλης τόνισε ότι «δίνεται έμφαση στην οργανική ανάπτυξη μέσω υλοποίησης επενδύσεων και ανάληψης νέων έργων που προσδίδουν πραγματική αξία στον Όμιλο, η οποία δεν αντικατοπτρίζεται στην τωρινή χρηματιστηριακή του αξία».

Παράλληλα, για την hellas online επεσήμανε ότι «αποτελεί ένα στοίχημα με μεγάλες προοπτικές για τον Όμιλο η είσοδος μας στον τομέα παροχής τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών, στον οποίο η hellas online αποτελεί μια δυναμική παρουσία με ισχυρή και διακριτή προοπτική ανάπτυξης».

«Η στρατηγική επιλογή του μετασχηματισμού του Ομίλου σε εταιρία συμμετοχών άρχισε το 2007 να αποδίδει καρπούς» δήλωσε ο κ. Κλώνης και συνέχισε τονίζοντας ότι «το 2007 αποτέλεσε χρονιά ορόσημο για τον Όμιλο αφού σηματοδότησε την απαρχή μιας νέας εποχής». Στη συνέχεια, ο κ. Κλώνης παρουσίασε τη στρατηγική και τις προοπτικές των εταιριών του Ομίλου, ξεκινώντας με την INTRACOM IT Services, η οποία επανήλθε στην κερδοφορία, έχοντας πετύχει το σύνολο των στόχων που είχε θέσει για το 2007.

Για το 2008, η εταιρία προσβλέπει στην ενίσχυση της παρουσίας της στο εξωτερικό, μέσω στοχευμένων επενδύσεων και εξαγορών, στην αύξηση του μεριδίου αγοράς στον τραπεζικό κλάδο και στις μεγάλες επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα προετοιμάζεται για τις ΣΔΙΤ που αποτελούν μεγάλη πρόκληση και ευκαιρία για ανάπτυξη.

Ο στρατηγικός σχεδιασμός της INTRACOM Defense Electronics, εστιάζει στην ανάληψη έργων σε κατάλληλα μεσαίου μεγέθους προγράμματα προμήθειας εξοπλισμών του Ελληνικού ΥΕΘΑ, στη συμμετοχή σε διεθνή προγράμματα του ΝΑΤΟ και του Ευρωπαϊκού Αμυντικού Οργανισμού (EDA) και στην ανάπτυξη των εξαγωγών, ενώ θα δοθεί έμφαση στη δημιουργία μιας Ενοποιημένης Πλατφόρμας Τακτικών Επικοινωνιών υψηλής τεχνολογίας για τη διεθνή αγορά.

Η INTRAKAT, η οποία τα τελευταία τρία χρόνια παρουσίασε αξιοσημείωτους ρυθμούς ανάπτυξης (+49,2% το 2005, +25,7% το 2006 και +31,1% το 2007), θα εστιάσει στην παροχή υπηρεσιών στον τομέα των τηλεπικοινωνιακών δικτύων, στη διείσδυση στο χώρο των ανανεώσιμων πηγών ενέργειας και των έργων διαχείρισης περιβαλλοντικών και φυσικών πόρων, καθώς και στην περαιτέρω δραστηριοποίηση σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα μέσω στρατηγικών συνεργασιών.

Η hellas online έχει ως κύριες προτεραιότητες τη σημαντική αύξηση του μεριδίου αγοράς, την απόκτηση ηγετικού μεριδίου τζίρου και την επίτευξη λειτουργικής κερδοφορίας. Η εταιρία παράλληλα θα συνεχίσει να επεκτείνει το ιδιόκτητο δίκτυο οπτικών ινών έκτασης 3.000 χλμ., το οποίο σε συνδυασμό με το ευρύ και καινοτόμο χαρτοφυλάκιο υπηρεσιών για οικιακούς και εταιρικούς πελάτες αποτελούν τα κύρια ανταγωνιστικά πλεονεκτήματά της έναντι του ανταγωνισμού.

Τέλος, ο βασικός στόχος της INTRACOM Telecom είναι να καθιερωθεί ως ο βασικός πάροχος ολοκληρωμένων τηλεπικοινωνιακών λύσεων στις αγορές της ΕΕΜΕΑ και της Κοινοπολιτείας Ανεξαρτήτων Κρατών, που παρουσιάζουν τον υψηλότερο ρυθμό ανάπτυξης των τηλεπικοινωνιακών υπηρεσιών παγκοσμίως. Για την επίτευξη αυτού του στόχου, έχει προγραμματιστεί ίδρυση θυγατρικών εταιριών στην Ινδία και στη Βόρειο Αφρική.

Σχετικά με τους στόχους και τις προοπτικές για το 2008, ο κ. Κλώνης δήλωσε ότι «προτεραιότητα του Ομίλου αποτελεί η περαιτέρω διεθνής επέκταση, η βελτίωση της λειτουργικής κερδοφορίας, η οργανική ανάπτυξη, η ενίσχυση της ανταγωνιστικότητάς του, καθώς και οι επενδύσεις σε υποδομές και σε Έρευνα & Ανάπτυξη νέων προϊόντων και τεχνολογιών».

Τέλος, ο κ. Κλώνης σημείωσε ότι ο Όμιλος Intracom Holdings εμπλουτίζει διαρκώς το χαρτοφυλάκιο των δραστηριοτήτων του, συμμετέχοντας σε αυτοχρηματοδοτούμενα έργα, μέσω κοινοπραξίας με μεγάλους Ομίλους.

Υπενθυμίζεται ότι όσον αφορά στα βασικά οικονομικά μεγέθη του 2007, οι πωλήσεις του Ομίλου ανήλθαν σε € 423 εκατ., παρουσιάζοντας αύξηση 20%. Οι ζημιές, οι οποίες επηρεάστηκαν αρνητικά από την αναβαλλόμενη φορολογία, διαμορφώθηκαν στα €36,9 εκατ., παρουσιάζοντας μείωση 46%.

Τέλος, οι νέες συμβάσεις που υπεγράφησαν κατά τη διάρκεια του 2007 ανήλθαν σε € 737 εκατ., (€ 691 εκατ. το 2006), φανερώνοντας τη δυναμική του Ομίλου στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.