Μικρότερη πτώση κερδών από τις εκτιμήσεις παρουσίασε η Vivendi, ιδιοκτήτρια της μεγαλύτερης εταιρείας βιντεοπαιχνιδιών παγκοσμίως.


logo-vivendiΤα προσαρμοσμένα καθαρά κέρδη μειώθηκαν στα 2,59 δισ. ευρώ, έναντι 2,74 δισ. ευρώ που ήταν το 2008. Τα έσοδα της παρισινής εταιρείας αυξήθηκαν κατά 6,9%, στα 27,13 δισ. ευρώ.


Η Vivendi έχει προβεί σε ορισμένες εξαγορές με στόχο την επέκτασή της στις αναδυόμενες αγορές. Τον Οκτώβριο απέκτησε τον έλεγχο της βραζιλιάνικης τηλεφωνικής GVT Holding SA, έναντι 4,18 δισ. δολαρίων, ενώ έχει προβεί και σε απόκτηση μεριδίων από μικρότερους μετόχους σε ορισμένες από τις κύριες δραστηριότητές της. τον περασμένο μήνα κατέβαλε ποσό 384,2 εκ. δολαρίων για το 5,1% της Canal Plus, ιδιοκτησίας της M6-Metropole Television.


Παράλληλα, μετά από παρουσία 10 ετών στο Χόλιγουντ, η Vivendi αποφάσισε τον Δεκέμβριο να πωλήσει στη General Electric το μερίδιο 20% που κατείχε στην NBC Universal. Η Vivendi ανακοίνωσε ότι θα καταβάλλει μερίσματα 1,4 ευρώ ανά μετοχή για τη χρήση 2009.