Συνεργεία του Δήμου κατεβάζουν κεραίες στα Εξάρχεια

Ο Δήμος Αθηναίων σε μια αιφνιδιαστική του κίνηση, κατεβάζει σήμερα το πρωί στο κέντρο των Αθηνών, κεραίες κινητής τηλεφωνίας, που κατά τη γνώμη του, είναι παράνομες, με τη σύμφωνη γνώμη, διαφόρων τοπικών ομάδων διαμαρτυρίας για τις κεραίες.

Συγκεκριμένα, σήμερα το πρωί, συνεργεία του Δήμου, κατεβάζουν από την οδό Καλλιδρομίου και Πλαπούτα στα Εξάρχεια, στο κέντρο της Αθήνας, την κεραία κινητής τηλεφωνίας.

Άμεσο αποτέλεσμα της κίνησης αυτής του Δήμου, θα είναι, η μη λειτουργία των κινητών τηλεφώνων στα Εξάρχεια και τις γύρω περιοχές.

Ακολουθώντας την πολιτική της ήσσονος προσπάθειας ο δήμος Αθηναίων και ικανοποιώντας ελάχιστους υπερβολικά αντιδρώντες δημότες του, καταφέρνει ένα μεγάλο χτύπημα στην επικοινωνία στο κέντρο των Αθηνών, χωρίς να λαμβάνει υπόψη του, τις διαβεβαιώσεις των εταιρειών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως έχουν στο παρελθόν διατυπώσει τις θέσεις τους, οι εταιρείες κινητής τηλεφωνίας, σε κοινή συνέντευξη Τύπου, το περιβάλλον και φυσικά οι άνθρωποι, δεν απειλούνται από τη λειτουργία των κεραιών κινητής τηλεφωνίας.

Όπως μάλιστα υποστηρίζουν οι εταιρείες, έχουν ληφθεί όλα τα απαραίτητα μέτρα για να μην υπάρχει η παραμικρή επιβάρυνση του περιβάλλοντος από τη λειτουργία των κεραιών. (τα στάνταρς στην Ελλάδα ξεπερνούν κατά πολύ τα ευρωπαϊκά).

Φυσικά χαμένος από όλη αυτή την ιστορία είναι η επικοινωνία ειδικά από τη στιγμή που το υπουργείο Μεταφορών δεν προτίθεται να απλοποιήσει το καθεστώς αδειοδότησης των κεραιών.

Για μια κεραία απαιτείται έγκριση από 10 και πλέον κρατικές υπηρεσίες, ενώ ο μέσος χρόνος προκειμένου να δοθεί τελικά η άδεια, αγγίζει τα 2,5 χρόνια.