Στη φετινή CeBIT, η MSI θα παρουσιάσει το νέο της netbook, το U160 με νέο σχέδιο touchpad και αυτονομία η οποία είναι ικανή να ξεπεράσει τις 15 ώρες.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


u160_10Ο νέος υπερφορητός υπολογιστής της MSI, θα διακρίνεται για τη λειτουργικότητα και τη σχεδίασή του. Θα είναι διαθέσιμος σε όμορφους χρωματικούς συνδυασμούς, ενώ το ενδιαφέρον κεντρίζει τόσο η αχάρακτη εξωτερική του επιφάνεια, όσο και το πολύ λεπτό προφίλ του, το οποίο δεν θα ξεπερνά σε πάχος τη 1 ίντσα. Επίσης, το βάρος του θα βρίσκεται κάτω του 1 kg.


Το πληκτρολόγιό του είναι μορφής chiclet, με τα πλήκτρα να εξέχουν του πλαισίου, για καλύτερη πληκτρολόγηση και πιο εύκολο καθαρισμό. Το στοιχείο όμως που ξεχωρίζει είναι το touchpad, το οποίο βρίσκεται ενσωματωμένο στο πλαίσιο και απλώς οριοθετείται με τη χρήση μίας ανάγλυφης επιφάνειας, η οποία αντιλαμβάνεται τις κινήσεις του χεριού του χρήστη.


u160_09Χρησιμοποιεί επεξεργαστή Intel Atom, ενώ μπορεί να αναβαθμίσει τη μνήμη RAM. Διαθέτει οθόνη LED και όλες τις μορφές ασύρματης συνδεσιμότητας για να είστε διαρκώς online. Παράλληλα, η MSI θα το εξοπλίζει με πολλές software επιλογές για μεγαλύτερη παραγωγικότητα on the go. Το λειτουργικό του σύστημα είναι τα Windows 7 Starter, τα οποία κάνουν καλύτερη διαχείριση ενέργειας, γεγονός που το κάνει να έχει δηλωμένη αυτονομία από τον κατασκευαστή η οποία φτάνει τις 15 ώρες συνεχούς λειτουργίας.