Η Ubisoft επιχειρεί να συγχωνεύσει τους κόσμους των βιντεοπαιχνιδιών και της λογοτεχνίας με την κυκλοφορία βιβλίου βασιζόμενου στο γνωστό παιχνίδι «Assassin’s Creed».


assassinscreed27_2Η γαλλική εταιρεία ανακοίνωσε τη συνεργασία με τον εκδοτικό οίκο Penguin για την κυκλοφορία του μυθιστορήματος «Assassin’s Creed Renaissance» στη Γαλλία, από την ερχόμενη Τρίτη, που θα περιλαμβάνει χαρακτήρες και στοιχεία από το Assassin’s Creed II. Το βιβλίο έχει ήδη κυκλοφορήσει στη Βρετανία από τον περασμένο Νοέμβριο.


«Η συμφωνία με την Penguin, μαζί με την ταινία μικρού μήκους που γυρίστηκε, είναι μέρος μιας φιλόδοξης στρατηγικής για τη μεταφορά του Assassin’s Creed σε πολλά διαφορετικά μέσα», σχολίασε ο διευθυντής καταναλωτικών προϊόντων της εταιρείας, Άντι Σουόνσον. «Πιστεύουμε ότι τέτοιες προσπάθειες μπορούν να παρέχουν στους παίχτες μια πραγματικά εξαιρετική εμπειρία στον κόσμο του Assassin’s Creed».


Η Ubisoft υποστήριξε την πίστη της στη σύγκλιση των βιντεοπαιχνιδιών και των ταινιών με τη δημιουργία του «Assassin’s Creed: Lineage», μιας ταινίας μικρού μήκους που λειτουργεί ως πρόλογος στη συνέχεια της ιστορίας του Assassin’s Creed.