Η ASUS παρουσίασε την EAH5000 Series, μια νέα σειρά από κάρτες γραφικών, οι οποίες χάρη στο σχεδιασμό τους εγγυώνται καλύτερη απαγωγή θερμότητας.


ASUS_EAH5850_DirectC#3064C6Για τους ενθουσιώδεις χρήστες που θέλουν να κτίσουν μόνοι το PC τους, αλλά προβληματίζονται σχετικά με τον τρόπο ψύξης, οι κάρτες γραφικών ASUS EAH5850 και EAH5830 διαθέτουν την τεχνολογία DirectCU, η οποία χάρη στα ειδικά διαμορφωμένα, επίπεδα heatpipes χαλκού, μπορεί να διαχέει έως και 20% πιο αποδοτικά τη θερμότητα που παράγεται κατά τη διάρκεια του gaming, ενώ παράλληλα εξασφαλίζει έως και 35% πιο ήσυχη λειτουργία σε κατάσταση ηρεμίας (idle mode).


Η κάρτα ASUS EAH5770 διαθέτει την νέα τεχνολογία CUcore, η οποία μέσω ενός κυλίνδρου από χαλκό, που βρίσκεται μέσα στη διάταξη του ανεμιστήρα και έχει βάρος που φτάνει τα 165 γραμμάρια, απορροφά και διαχέει πιο αποτελεσματικά την παραγόμενη θερμότητα.
Οι φανατικοί gamers, επιλέγοντας τις κάρτες γραφικών EAH5870, EAH5850 και EAH5830 της ASUS, μπορούν επίσης να αξιοποιήσουν την αποκλειστική τεχνολογία Voltage Tweak, η οποία τους επιτρέπει να αλλάζουν, μέσα από την εφαρμογή SmartDoctor, την τάση λειτουργίας της GPU, επιτυγχάνοντας μέχρι και 50% καλύτερη απόδοση.


Πιο αποτελεσματική απομάκρυνση της θερμότητας χάρη στις τεχνολογίες DirectCU και CUcore
Τα μοντέλα ASUS EAH5850 DirectCU TOP/2DIS/1GD5 και EAH5830 DirectCU/2DIS/1GD5 διαθέτουν την πρωτοποριακή τεχνολογία DirectCU, όπου δύο πεπλατυσμένα χάλκινα heat pipes των 8 mm ακουμπούν απευθείας επάνω στη GPU. Ο σχεδιασμός αυτός επιτρέπει μέχρι και 20% καλύτερη απαγωγή της θερμότητας σε φάση gameplay, σε σχέση με τις επιδόσεις του μοντέλου αναφοράς. Χάρη στην τεχνολογία DirectCU, η ASUS EAH5850 DirectCU TOP μπορεί επίσης να λειτουργεί μέχρι και 35% πιο ήσυχα από μια άλλη κάρτα αναφοράς, γεγονός που κάνει πιο ευχάριστη την καθημερινή χρήση του υπολογιστή.


Η ASUS EAH5770 CUcore/2DIS/1GD5 διαθέτει άλλη μια σχεδιαστική καινοτομία όσον αφορά την ψύξη, αφού χρησιμοποιεί μια ράβδο χαλκού για καλύτερη απαγωγή της θερμότητας. Πρόκειται για την τεχνολογία CUcore, η οποία αποτελείται από ένα ειδικά σχεδιασμένο fan που ενσωματώνει μια ειδικά διαμορφωμένη ψύκτρα, με σχήμα που εξασφαλίζει έως και 22% μεγαλύτερη επιφάνεια ψύξης. Επίσης, μια χάλκινη ράβδος με βάρος που φτάνει τα 165 γραμμάρια, τοποθετείται μέσα στη διάταξη του ανεμιστήρα και βοηθά στην όσο το δυνατόν πιο γρήγορη απαγωγή της θερμότητας. Τέλος, όπως και στην περίπτωση της ASUS EAH5850 DirectCU TOP, έτσι και η ASUS EAH5770 CUcore/2DIS/1GD5 είναι κατά 15 dB περίπου πιο ήσυχη από μια και κάρτα με κοινούς ανεμιστήρες, εξασφαλίζοντας έτσι μέγιστη ψύξη με χαμηλότερο θόρυβο.


Η σειρά ASUS EAH5000 TOP με τεχνολογία Voltage Tweak
Οι κάρτες γραφικών ASUS EAH5870 TOP και EAH5850 DirectCU TOP αποτελούν την αφρόκρεμα της οικογένειας ASUS EAH5000 Series, με την default ταχύτητα της GPU να φτάνει στο απίστευτο 900MHz και 765MHz, και την ταχύτητα του memory clock τα 4900MHz και 4600MHz αντίστοιχα. Η κάρτα EAH5850 DirectCU TOP ξεχωρίζει από τις υπόλοιπες κάρτες της σειράς, χάρη στη δυνατότητα υπερχρονισμού της GPU που επιτρέπει ταχύτητες μέχρι και 800MHz, εξασφαλίζοντας για ασύγκριτες επιδόσεις. Επιπλέον, η τεχνολογία Voltage Tweak δίνει στους χρήστες τη δυνατότητα να αυξήσουν την τάση λειτουργίας της GPU, πετυχαίνοντας έτσι μέχρι και 29% περαιτέρω αύξηση της απόδοσης. Oι κάρτες της οικογένειας ASUS EAH5000 TOP Series έρχονται στην πρώτη γραμμή της τεχνολογίας γραφικών, και περνούν τη δοκιμασία 3DMark® Vantage Extreme Preset με σκορ που αγγίζει το 9.252, σημειώνοντας σημαντική βελτίωση της τάξης του 50%, σε σχέση με τις κάρτες αναφοράς.


Πρωτοποριακός σχεδιασμός
H ASUS ενσωματώνει στις κάρτες της οικογένειας EAH5000 μια σειρά από χαρακτηριστικά τα οποία δίνουν στους gamers τη δυνατότητα maximum απόδοσης και απαράμιλλης αξιοπιστίας σε συνθήκες overclocking. Οι ανεμιστήρες των καρτών της σειράς ASUS EAH5000, με την αποκλειστική σχεδίαση Dust-proof βοηθούν να αυξηθεί η αντοχή της κάρτας, καθώς διαθέτουν ειδική διπλή στεγανοποίηση από τη σκόνη, εξασφαλίζοντας έως και 10.000 ώρες μεγαλύτερη διάρκεια ζωής, 25% περισσότερο από εκείνη ενός απλού ανεμιστήρα μιας τυπικής κάρτας γραφικών. Χάρη στο καινοτόμο σχεδιασμό των ανεμιστήρων, όχι μόνον εξασφαλίζεται καλύτερη ψύξη, αλλά μειώνεται και η ανάγκη συντήρησης του υπολογιστή.


Επίσης, οι κάρτες της σειράς ASUS EAH5000 Series είναι εξοπλισμένες με GPU Guard. Αρχικά προορισμένο για χρήση σε προϊόντα στρατιωτικών προδιαγραφών, το GPU Guard βοηθά πρακτικά στο να διπλασιαστεί η δομική ακαμψία της κάρτας γραφικών, εμποδίζοντας έτσι την εμφάνιση ρωγμών στο PCB. Εκτός αυτού, οι συγκεκριμένες κάρτες διαθέτουν θωράκιση έναντι των ηλεκτρομαγνητικών παρεμβολών (EMI shielding) και ασφάλεια προστασίας, η οποία προφυλάσσει και το χρήστη, και τα components. Η ύπαρξη ασφάλειας εκμηδενίζει τον κίνδυνο να προκληθεί βλάβη από υπέρταση, ενώ παράλληλα μια διάταξη πολλαπλής προστασίας στην είσοδο της κάρτας ενεργοποιείται για να διακόψει την παροχή ρεύματος σε περίπτωση που η έντασή του βρεθεί εκτός των ορίων ασφαλείας. Έτσι, ο κίνδυνος καταστροφής της κάρτας μειώνεται σε σημαντικό βαθμό. Παράλληλα, η θωράκιση EMI μειώνει έως και 66% την ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία που δέχεται η κάρτα, αλλά και εκείνη που δημιουργεί η ίδια, πετυχαίνοντας έτσι να προστατεύσει τους χρήστες από μια εν δυνάμει επιβλαβή ηλεκτρομαγνητική ακτινοβολία και ταυτόχρονα να εξασφαλίσει σταθερό σήμα εξόδου, το οποίο εγγυάται καθαρότερα γραφικά και εικόνες χωρίς παιξίματα.