Η μεγαλύτερη εταιρία λογισμικού και το μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα υπέγραψαν συμφωνία ανταλλαγής τεχνολογίας.


amazon_microsoftΗ συμφωνία, που δίνει στη μια εταιρία πρόσβαση στις πατέντες της άλλης, καλύπτει αρκετές περιοχές προϊόντων και τεχνολογιών και αφορά, μεταξύ άλλων, τη συσκευή ηλεκτρονικής ανάγνωσης Kindle της Amazon και την χρήση από την τελευταία υπολογιστών servers που βασίζονται στο Linux.


Οι δύο εταιρίες δεν αποκάλυψαν περισσότερες λεπτομέρειες για την συμφωνία τους, που χαρακτηρίστηκε εμπιστευτική, σύμφωνα με τα ξένα πρακτορεία, αλλά η Microsoft δήλωσε ότι η Amazon θα καταβάλει ένα ποσό, χωρίς ωστόσο να προσδιορίζεται το ύψος του.


Η συμφωνία παρέχει προστασία στην Amazon από εναντίον της αγωγές για παραβίαση δικαιωμάτων σχετικών με πατέντες, όσον αφορά το Kindle και τους Linux servers της.


Η Microsoft, από παλιά, υποστηρίζει ότι το Linux και το υπόλοιπο «ανοικτό» λογισμικό παραβιάζει εκατοντάδες από τις δικές της τεχνολογικές πατέντες, ένας ισχυρισμός που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων στην κοινότητα του «ελεύθερου» λογισμικού, αν μη τι άλλο επειδή η εταιρία δεν αποκάλυψε ποιες ακριβώς πατέντες της θεωρεί ότι παραβιάζονται.