Η Ευρώπη θα ξεκινήσει να βλέπει σε τρισδιάστατη οπτική ταινίες και σειρές, καθώς η κορεάτικη εταιρεία ανακοίνωσε ότι τα προϊόντα Full HD 3D θα είναι διαθέσιμα από τον Μάρτιο.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


samsung1Οι τηλεοράσεις της εταιρείας θα υποστηρίζουν νέα είδη περιεχομένου και εφαρμογές, όπως τα AudioLounge, BoxOffice 365, Cartoon Network. Με αυτόν τον τρόπο, η Samsung καθίσταται η πρώτη εταιρεία, η οποία διαθέτει προϊόντα 3D ψυχαγωγίας στην ευρωπαϊκή αγορά.


Η γκάμα της θα περιλαμβάνει 3D LED TVs, 3D LCD και 3D Plasma TVs, ένα Blu-ray Player και ένα ανάλογο Home Theater System, όπως ανακοινώθηκε στο Regional Forum στη Βιέννη, στο οποίο παρευρέθηκε το Techpress. Τα πρώτα μοντέλα θα ανήκουν στην σειρά τηλεοράσεων LED 8 series, LED 7 series και LCD 7 series, με τις LED 9 series, Plasma 7 Series τηλεοράσεις και το HT-C6930W Home Theater System να ακολουθούν λίγο αργότερα.


samsung-3d-ready-plasmaΠαράλληλα, η Samsung ανακοίνωσε τη συνεργασία της με την Dreamworks Animation και την Technicolor, προσφέροντας μία 3D εκδοχή της animation ταινίας “Monsters vs. Aliens”.


Internet@TV
Όλες οι τηλεοράσεις της Samsung με τρισδιάστατη τεχνολογία θα έχουν ενσωματωμένο Ethernet και wireless ready δυνατότητες, καθώς και Ιnternet@TV, προκειμένου οι χρήστες να έχουν πρόσβαση στις ειδικές εφαρμογές που θα αναπτύξει η Samsung. H κορεάτικη εταιρεία κάνει ένα ανοιχτό κάλεσμα προς τους developers για την παροχή περιεχομένου, το οποίο να μπορεί κανείς να κατεβάσει στην High Definition τηλεόρασή του μέσω του Samsung Apps.


Υψηλή τεχνολογία 3D και σεβασμός στο περιβάλλον
Τα 3D προϊόντα της Samsung έχουν ενσωματωμένο έναν ισχυρό επεξεργαστή 3D, ο οποίος υπόσχεται συμβατότητα με πολλά πρότυπα και High Definition μετάδοση σήματος, ενώ θα υποστηρίζεται πλήρως το Blu-Ray 3D πρότυπο της Blu-Ray Disc Association. Παράλληλα, θα υπάρχει η δυνατότητα της μετατροπής του 2D σήματος σε 3D σε πραγματικό χρόνο, μέσα από μία ειδική τεχνολογία μετατροπής. Όλα τα νέα προϊόντα τρισδιάστατης τεχνολογίας που θα κάνουν την εμφάνισή τους στις ευρωπαϊκές αγορές, θα έχουν χαμηλό ενεργειακό αποτύπωμα και θα σέβονται το περιβάλλον με τα υλικά από τα οποία είναι κατασκευασμένα.