Η Sony παρουσιάζει την στρατηγική της στον τομέα της ψηφιακής απεικόνισης στην έκθεση PMA μαζί με νέα ενδιαφέροντα προϊόντα imaging.


PMA_2010_Sony_1Στην φετινή έκθεση PMA, η Sony επιβεβαιώνει τα σχέδιά της να επεκτείνει ακόμη περισσότερο τη γκάμα των προϊόντων της που αφορούν τη ψηφιακή απεικόνιση. Η προσθήκη νέων μοντέλων στην σειρά ‘α’ των φωτογραφικών μηχανών DSLR θα συνδυαστεί με ένα προϊόν που θα πρεσβεύει ένα νέο concept και θα καταστήσει τη φωτογραφία υψηλής ποιότητας εφικτή σε ένα ακόμη ευρύτερο φωτογραφικό κοινό.


Φωτογραφική μηχανή ultra-compact με εναλλασσόμενους φακούς και αισθητήρα APS-C
Μέσα στο 2010, η Sony θα παρουσιάσει μια νέα ultra-compact φωτογραφική μηχανή με τη δυνατότητα να αλλάζει φακούς και να συνδυάζει την ευκολία του «οποιαδήποτε στιγμή και οπουδήποτε» με την ποιότητα εικόνας των DSLR. Στην έκθεση PMA μάλιστα παρουσιάστηκε ένα πρότυπο μοντέλο για να γίνει κατανοητό το concept. Η μηχανή θα διαθέτει τον νέο αισθητήρα Exmor APS HD CMOS και θα έχει τη δυνατότητα λήψης βίντεο HD σε φορμά AVCHD. Επίσης, με τη μορφή πρότυπων μοντέλων παρουσιάστηκε και μια σειρά φακών συμβατών με την πανεύκολη στη χρήση νέα compact της Sony.


Η δημοφιλής γκάμα των DSLR θα επεκταθεί
PMA_2010_Sony_5Η Sony επιβεβαίωσε ότι η παρούσα σειρά ‘α’ φωτογραφικών μηχανών DSLR θα συνεχίσει να μεγαλώνει με την προσθήκη νέων μοντέλων για το ευρύ κοινό, τα οποία θα αξιοποιούν το νέο αισθητήρα Exmor APS HD CMOS και θα ενσωματώνουν λειτουργία HD video σε φορμα AVCHD.


Στην Έκθεση ΡΜΑ παρουσιάστηκε σε πρότυπο μοντέλο και η διάδοχος της α700, ένα σώμα μηχανής προηγμένης κλάσης, το οποίο επιδοκιμάστηκε από τους επαγγελματίες και τους ενθουσιώδεις της φωτογραφίας. Για το 2010 έχει προγραμματιστεί η κυκλοφορία και άλλων νέων μοντέλων DSLR στην σειρά ‘α’.


Νέοι φακοί για DSLR από τη Sony
Η οικογένεια ‘α’, η οποία σήμερα μετρά πάνω από 30 εναλλασσόμενους φακούς και μετατροπείς τηλεφακού (teleconverters) θα μεγαλώσει με την προσθήκη νέων μοντέλων με συναρπαστικά χαρακτηριστικά.


Στην Έκθεση ΡΜΑ παρουσιάστηκε σε μορφή μοντέλου προ-παραγωγής ο ευρυγώνιος φακός Distagon T* 24mm f/2 ZA SSM Carl Zeiss, ο οποίος έχει προγραμματιστεί να κυκλοφορήσει μέσα στο 2010. Αυτός ο φωτεινός ευρυγώνιος φακός είναι ιδανικός για ρεπορτάζ, φυσικά φωτιζόμενους εσωτερικούς χώρους και άλλες φωτογραφικές εφαρμογές χωρίς τρίποδα, όπου η ποιότητα παίζει σημαντικό ρόλο.


Στο περίπτερο της Sony εκτέθηκε ως πρότυπο μοντέλο και το πιο πρόσφατο μέλος της οικογένεια φακών G Lens. Πρόκειται για έναν φωτεινό, παντοδύναμο Super Telephoto 500mm f/4 G με κορυφαία για την κλάση του οπτική απόδοση.