Το έξτρα-ελαφρύ και πολυτελές Lifebook P8010 και το βελτιωμένο Lifebook P1620 αποτελούν τις νέες δύο προτάσεις της Fujitsu Siemens στους φορητούς υπολογιστές

lifebookp1620-tablet_neu_hiΗ Fujitsu Siemens Computers παρουσιάζει δύο νέους φορητούς υπολογιστές, με έμφαση στα κορυφαία τεχνικά χαρακτηριστικά και τη μοναδική εμφάνιση.

Το έξτρα-ελαφρύ και πολυτελές LIFEBOOK P8010, ιδανικό για επαγγελματικές απαιτήσεις αφού διαθέτει κορυφαία broadband συνδεσιμότητα και χαρακτηριστικά ασφαλείας και το βελτιωμένο LIFEBOOK P1620, ένα εξαιρετικά μικρό και ελαφρύ φορητό το οποίο μετατρέπεται στο ελαφρύτερο tablet PC παγκοσμίως !

Με το LIFEBOOK P8010 η ασύρματη συνδεσιμότητα οπουδήποτε και οποιαδήποτε στιγμή γίνεται με απίστευτη ευκολία, χάρη στο UMTS 7.2 Mb/s με ενσωματωμένο HSDPA/HSUPA, το Bluetooth v2.0 και το WLAN 802.11 a/b/g/n. Το ελκυστικό notebook διαθέτει δύο WLAN κεραίες στο εξωτερικό περίβλημα και μία Bluetooth κεραία στο σασί, καθώς και μία SIM card reader και τρεις UMTS κεραίες, οι οποίες εγγυώνται την online πρόσβαση από οποιοδήποτε σημείο.

Η μέγιστη ασφάλεια στο LIFEBOOK P8010 προσφέρεται μέσω της πιστοποίησης στοιχείων προ της έναρξης λειτουργίας με τη συμβολή ενός ενσωματωμένου SmartCard controller. Το SystemLock 1 αποτελεί έναν ισχυρό μηχανισμό ελέγχου πρόσβασης που εμποδίζει την αυθαίρετη πρόσβαση στο σύστημα και στον σκληρό δίσκο – ένα ανώτερο επίπεδο ασφαλείας σε σχέση με τους παραδοσιακούς κωδικούς πρόσβασης στο BIOS.

Το προαιρετικό Trusted Platform Module (TPM) αποθηκεύει τους κύριους κωδικούς πρόσβασης και τα ψηφιακά πιστοποιητικά, διαφυλάσσοντας το σύστημα από επιθέσεις στο λογισμικό και κλοπή. Ένας ενσωματωμένος βιομετρικός αισθητήρας δαχτυλικών αποτυπωμάτων παρέχει ισχυρό έλεγχο της πρόσβασης.

Το LIFEBOOK P8010 προστατεύεται επίσης από ατυχήματα χάρη στο αδιάβροχο- spill proof πληκτρολόγιο και τους αισθητήρες κραδασμών οι οποίοι προστατεύουν τα δεδομένα στον σκληρό δίσκο σε περίπτωση πτώσης ή υφιστάμενης δόνησης. Επίσης, διαθέτει μία ενσωματωμένη ConfCamera για video-conferencing, instant messaging και λήψη φωτογραφιών.

Πλήκτρα γρήγορης εκκίνησης, μακρά διάρκεια μπαταρίας, υψηλής απόδοσης επεξεργαστική τεχνολογία της Intel και χαρακτηριστικά φιλικά προς το περιβάλλον είναι στάνταρτ στο νέο φορητό υπολογιστή. Η 12.1-ιντση οθόνη είναι μεγαλύτερη από τα προηγούμενα μοντέλα της σειράς P, ενώ το τελείωμα της είναι γυαλιστερή λάκα. Η αδρή υφή του το καθιστά ανθεκτικό και ιδανικό για τους συχνούς ταξιδιώτες, οι συνδέσεις έχουν τελείωμα χρωμίου, ενώ το πλήκτρα βασικών λειτουργικών είναι φωτιζόμενα.

Το εξαιρετικά ελαφρύ LIFEBOOK P1620 με βάρος μόλις στο 1 κιλό είναι ιδανικό για εκείνους που επιθυμούν να αντικαταστήσουν το παραδοσιακό χαρτί και μολύβι με μία ηλεκτρονική συσκευή. Η ανανεωμένη του έκδοση είναι συμπαγής και συμπληρώνεται με νέα χαρακτηριστικά. Η νέα φωτεινή 8.9 ιντσών ευρείας θέασης WXGA οθόνη μπορεί να περιστραφεί εύκολα, μετατρέποντας το φορητό στο ελαφρύτερο tablet PC παγκοσμίως.

Η οθόνη περιστρέφεται 180° και στις δύο κατευθύνσεις χάρη στην πρωτοποριακή τεχνολογία συνδέσεων, ενώ οι παρουσιάσεις γίνονται με το ιδιαίτερο στυλ του στελέχους χρησιμοποιώντας το γραφικό του χαρακτήρα, καθώς δεν απαιτείται ειδικό πενάκι για τη γραφή στην οθόνη. Μια προαιρετική six-cell μπαταρία παρέχει έως εννέα ώρες διάρκεια ζωής και απρόσκοπτη συνδεσιμότητα μέσω Bluetooth, WLAN (a/b/g) και ενσωματωμένου LAN. Είναι επίσης Wi-Fi certified για εγγυημένη διαλειτουργικότητα, ενώ διαθέτει επίσης προαιρετικά ενσωματωμένο UMTS (HSDPA/HSUPA).

Η λιτότητα της λειτουργίας tablet επιτυγχάνεται με το ενσωματωμένο αισθητήρα δακτυλικών αποτυπωμάτων, ο οποίος παρέχει γρήγορη πρόσβαση στο σύστημα, χωρίς να απαιτείται η πληκτρολόγηση κωδικού πρόσβασης. Εναλλακτικά, προσωπικοί κωδικοί πρόσβασης μπορούν εύκολα και με ασφάλεια να δημιουργηθούν μέσω του SmartCase Logon+. Κατά τη λειτουργία του ως notebook, ένα μικρό και ελαφρύ port replicator δίνει τη δυνατότητα γρήγορης πρόσβασης σε όλες τις συνδέσεις.

Το LIFEBOOK P1620 παρέχει κορυφαία χαρακτηριστικά ασφαλείας, εύκολη μεταφορά δεδομένων και εργονομικό πληκτρολόγιο. Χάρη στην τελευταία τεχνολογία επεξεργαστών της Intel Centrino διασφαλίζεται αυξημένη παραγωγικότητα, μεγαλύτερη διάρκεια ζωής μπαταρίας και μέγιστη απόδοση για τη λειτουργία των εφαρμογών.

Ο κ. Andreas Thimmel, Senior Vice President του τομέα Volume Business της Fujitsu Siemens Computers δήλωσε σχετικά: “Η συνεχής μας πρωτοπορία στη δημιουργία προϊόντων μας κατατάσσει ως έναν από τους κορυφαίους προμηθευτές πληροφορικής που εφαρμόζει τις νέες τεχνολογίες συνδυάζοντας έξυπνη και καλαίσθητη σχεδίαση. Τα νέα προϊόντα υπογραμμίζουν αυτή τη δέσμευση, ενσωματώνοντας κομψά και καλαίσθητα χαρακτηριστικά μαζί με την τελευταία λέξη της τεχνολογίας, όπως το ενσωματωμένο HSPDA/HSUPA. Τα προϊόντα αυτά εμπλουτίζουν επάξια την ευρύτατη γκάμα φορητών συσκευών που διαθέτουμε. ”

Για φωτογραφίες υψηλής ανάλυσης επισκεφθείτε το mediaserver της εταιρείας:

http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?itemid=23603&jumpfactor=6

http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?itemid=23952&jumpfactor=6

http://www.fsc-mediaserver.com/ms/go.cfm?itemid=23953&jumpfactor=6