Η Huawei, παρουσίασε τις τελευταίες της καινοτομίες σε κινητές ευρυζωνικές τερματικές συσκευές, στο Mobile World Congress 2010.


Triple mode LTE ModemΤο Ε398 είναι το πρώτο modem τριπλής εφαρμογής συμβατό και με τα τρία λειτουργικά συστήματα δικτύων: LTE, UMTS, και GSM. Το modem τριπλής εφαρμογής που βασίζεται στο MDM9200TM chipset της Qualcomm, δίνει στο χρήστη την ευχέρεια να «σερφάρει» στο διαδίκτυο με μεγάλες ταχύτητες, ενώ μπορεί παράλληλα μεταφερθεί σε άλλο λειτουργικό σύστημα (UMTS ή GSM). Το modem επίσης υποστηρίζει πολλαπλές συχνότητες mainstream LTE.


Η διάθεση του modem E398 της Huawei θα ξεκινήσει στο πρώτο μικτό δίκτυο LTE/GSM στη Σουηδία της Net4Mobility, μια συνεργασία μεταξύ των Tele2 Sweden και Telenor Sweden.


Οι ίδιοι πάροχοι επέλεξαν την Huawei για την ανάπτυξη των δικτύων LTE στη Σουηδία τόσο από άποψη υποδομής, όσο και με τη διάθεση τερματικών.


Υψηλές ταχύτητες downloading
Η Huawei παρουσίασε στο Παγκόσμιο Συνέδριο GSMA World Congress 2010, στη Βαρκελώνη, ταχύτητες για download αρχείων που αγγίζουν τα 600Mb/s, μέσα από την τεχνολογία αιχμής LTE. Οι ταχύτητες ρεκόρ, που είναι έως και 20 φορές πιο γρήγορες από τα σημερινά εμπορικά δίκτυα 3G, αναμένεται να φέρουν επανάσταση στα ως τώρα δεδομένα της ευρυζωνικής εμπειρίας του τελικού χρήστη. Έτσι μπορούν να ικανοποιηθούν ακόμη και οι πιο δύσκολες απαιτήσεις σε bandwidth, επιτυγχάνοντας μετάδοση ταινίας DVD μεγέθους 4GB σε λιγότερο από ένα λεπτό.


huawei-logoΗ Huawei είναι ο πρώτος προμηθευτής, παγκοσμίως, που χρησιμοποιεί τεχνολογία multi-carrier aggregation και MIMO ανώτερης βαθμίδας στο σύστημα προηγμένου LTE. Έτσι αυξάνεται η απόδοση φάσματος (spectrum efficiency) έως και πέντε φορές, μειώνοντας έτσι σημαντικά τα κόστη μετάδοσης. Το σύστημα επίσης χρησιμοποιεί Συντονισμένη Λήψη και Μετάδοση Πολλαπλών Σημείων (Coordinated Multipoint – CoMP Reception and Transmission), μέσω της οποίας σήματα από ασύρματες συσκευές λαμβάνονται από διαφόρους συντονισμένους σταθμούς βάσης. Αυτή η λειτουργία επιτρέπει στους παρόχους να εκμεταλλευτούν την υποδομή του δικτύου τους, χωρίς να χρειάζεται τοποθέτηση επιπλέων κεραιών.


Με τη χρήση των δυνατοτήτων SAE (System Architecture Evolution), η λύση Προηγμένου – LTE της Huawei διαθέτει PCC (Policy Charging and Control) που επιτρέπει σε παρόχους τη διαχείριση χρήσης χωρητικότητας (bandwidth) ενώ παράλληλα βελτιστοποιείται η συνολική εμπειρία του τελικού χρήστη.


Το Προηγμένο – LTE στην παρούσα φάση διαμορφώνεται σύμφωνα με τα διεθνή πρότυπα 3GPP (3rd Generation Partnership Project) σαν σημαντική ενδυνάμωση του τομέα Μακρόχρονης Εξέλιξης του 3GPP. Μερικά από τα σημαντικά χαρακτηριστικά που διαθέτει το Προηγμένο – LTE είναι η παγκόσμια λειτουργία και roaming, συμβατότητα υπηρεσιών, πολύ-λειτουργικότητα με άλλες συσκευές ραδιοφωνικής πρόσβασης, και με ενισχυμένες data rates κορυφής, με σκοπό την υποστήριξη προηγμένων υπηρεσιών και εφαρμογών (100 Mb/s για υψηλή και 1 Gb/s για χαμηλή κινητικότητα).


Η Huawei έχει ήδη εγκαταστήσει δίκτυα LTE που συμπεριλαμβάνουν εργαστηριακές δοκιμές, δοκιμές πεδίου, και εμπορικά δίκτυα, ενώ έχει κατασκευάσει πάνω από 3.300 προσθήκες τεχνολογιών LTE/SAE για το 3GPP.