Ξεπερνώντας το Yahoo με 133 εκατομμύρια μοναδικούς επισκέπτες τον μήνα Ιανουάριο, το facebook συνεχίζει την ανοδική του πορεία στo Ιντερνετ.


facebookΗ «μάχη της κορυφής» προμηνύεται δραματική καθώς μόλις τον Φεβρουάριο του 2008 η Google είχε εκτοπίσει από την πρώτη θέση την Yahoo ενώ δεν είναι λίγοι όσοι υποστηρίζουν πως το Facebook κινείται ενδεχομένως στην ίδια τροχιά.


Με την Google να απαριθμεί 147,8 εκατομμύρια επισκέπτες (περίπου το ήμισυ του πληθυσμού στις ΗΠΑ), το Facebook 133,6 εκατ. και την Yahoo 132 εκατ., η πρώτη τριάδα φαίνεται να είναι εξαιρετικά ανταγωνιστική για τα επόμενα χρόνια.


Με όρους παραμονής των χρηστών στις ιστοσελίδες, το Facebook παραμένει κυρίαρχο. Το σχετικό ποσοστό ανήλθε στο 11,6% του χρόνου που οι χρήστες ήταν συνδεδεμένοι στο Διαδίκτυο, συγκριτικά με το 4,25% της Yahoo και του 4,1% της Google. Tην ίδια στιγμή, το Twitter αν και με χαμηλότερα ποσοστά – 21,79 εκατ. μοναδικούς επισκέπτες-, συνεχίζει την ανοδική του πορεία, σημειώνοντας αύξηση 9% σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα. Ένας από τους παράγοντες που συνέβαλαν σ’ αυτήν την αύξηση είναι η εμφάνιση των «status updates» του Twitter στα αποτελέσματα της Google.