H Adobe γίνεται μέλος της παγκόσμιας κοινοπραξίας προκειμένου να ενσωματωθεί η πλατφόρμα Adobe Flash στην πλατφόρμα LiMo.


limo-foundationΗ υποστήριξη Flash στην πλατφόρμα LiMo θα επιτρέψει στους παραγωγούς και παρόχους περιεχομένου να δημιουργήσουν εφαρμογές για συσκευές LiMo. Ως μέλος του Ιδρύματος LiMo, η Adobe υποστηρίζει την ανάπτυξη μιας ανεξάρτητης πλατφόρμας που θα δημιουργηθεί συνεργατικά και θα παραχθεί εμπορικά από τους σημαντικότερους παρόχους και κατασκευαστές προϊόντων ΟΕΜ, συμπεριλαμβανομένων των LG, NEC, NTT DOCOMO, Orange, Panasonic, Samsung, SK Telecom, Telefonica, Vodafone και Verizon Wireless.


Μέσω της συνεργασίας με το Ίδρυμα LiMo, η Adobe θα δώσει τη δυνατότητα στους παραγωγούς περιεχομένου και στους σχεδιαστές να αξιοποιήσουν το Adobe Creative Suite® και άλλα εργαλεία Adobe για τη δημιουργία εφαρμογών για τηλεφωνικές συσκευές με πλατφόρμα LiMo.


Το Ίδρυμα LiMo εγκαινιάστηκε τον Ιανουάριο του 2007, με στόχο τη δημιουργία μιας ανοιχτής παγκόσμιας πλατφόρμας για κινητές συσκευές βασισμένης σε Linux, που θα χρησιμοποιείται από όλες τις εταιρείες του κλάδου και θα προσφέρει πλούσια εμπειρία στο χρήστη. Η πλατφόρμα LiMo υποστηρίζει διάφορες εφαρμογές Web και widgets. Οι παραγωγοί περιεχομένου θα μπορούν να χρησιμοποιούν SDKs για τη δημιουργία εφαρμογών Web από τις εταιρείες – μέλη του LiMo από το δεύτερο τρίμηνο του 2010.