Η NASA πρόσφατα ανακοίνωσε ότι παρήγγειλε έντεκα ψηφιακές SLR μηχανές D3S και επτά φακούς AF-S NIKKOR 14-24 mm f/2,8G ED.


nikon d3sΟι ψηφιακές SLR φωτογραφικές μηχανές D3S και οι φακοί AF-S NIKKOR 14-24 mm f/2,8G ED, που περιλαμβάνονται στην παραγγελία της NASA, θα μεταφερθούν με το διαστημικό λεωφορείο και θα χρησιμοποιηθούν στο μέλλον για τη φωτογράφηση δραστηριοτήτων στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (International Space Station, ISS).


Δεν έχει γίνει καμία ειδική προσαρμογή σε αυτά τα προϊόντα. Θα είναι ίδια με αυτά που είναι διαθέσιμα στους τελικούς χρήστες, επιβεβαιώνοντας με αυτόν τον τρόπο την ευελιξία της φωτογραφικής μηχανής D3S. Ο εξοπλισμός θα χρησιμοποιηθεί μαζί με τις ψηφιακές SLR φωτογραφικές μηχανές Nikon D2XS, τους φακούς NIKKOR και τα φλας Nikon Speedlight που χρησιμοποιούνται ήδη στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.


Εδώ και πολλά χρόνια, η Nikon συμβάλλει στη μελέτη του διαστήματος από τη NASA, με την ανάπτυξη και κατασκευή προηγμένων και εξαιρετικά ανθεκτικών φωτογραφικών μηχανών καθώς και φακών NIKKOR που εκμεταλλεύονται στο έπακρο τις οπτικές τεχνολογίες της Nikon και για τους οποίους η παραγωγή έχει φτάσει πρόσφατα τις πενήντα εκατομμύρια μονάδες. Έως σήμερα, έχουν ληφθεί πάνω από 700.000 εικόνες από τη NASA με τη χρήση εξοπλισμού Nikon στο διάστημα. Ωστόσο, το διάστημα δεν είναι το μόνο περιβάλλον με ακραίες συνθήκες όπου χρησιμοποιείται εξοπλισμός της Nikon. Η Nikon παρέχει «επίσημα» τον εξοπλισμό παρακολούθησης για την εξερεύνηση της Ανταρκτικής. Ο εξοπλισμός της Nikon χρησιμοποιείται για την παρατήρηση και την έρευνα αυτών των ελάχιστα εξερευνημένων περιοχών χάρη στην ανθεκτικότητα, την αξιοπιστία και τις διακεκριμένες τεχνικές δυνατότητες που αντεπεξέρχονται ακόμη και στις πιο δύσκολες περιβαλλοντικές συνθήκες.