Η HDR-AX2000E είναι η πρώτη high-end Handycam με δυνατότητα διπλής κάρτας μνήμης για συνεχόμενη λήψη επαγγελματικού στιλ σε προσιτή τιμή.


AX2000_1Εκτός από την ιδιαίτερα ελκυστική σειρά των Handycam® για το 2010, η Sony προσφέρει εξαιρετική ποιότητα HD εικόνας, καθώς και επαγγελματικού στυλ χαρακτηριστικά και μη-γραμμικό φορμά εγγραφής σε τιμή προσιτή για όλους τους θιασώτες του βίντεο.


Η Handycam® HDR-AX2000E έχει πολλά κοινά χαρακτηριστικά με τις επαγγελματικές βιντεοκάμερες της Sony και θέτει στην διάθεση του χρήστη μια εκτεταμένη παλέτα δημιουργικών δυνατοτήτων. Η απόδοση του οπτικού συστήματος και η εργονομία συμπληρώνονται από τις προσεκτικά σχεδιασμένες χειροκίνητες λειτουργίες οι οποίες σας δίνουν τον απόλυτο έλεγχο στη σύνθεση κινηματογραφικής ποιότητας HD εικόνας, πλούσιας σε λεπτομέρεια.


AX2000_2Βασισμένη στις απαιτήσεις των επαγγελματικών λήψεων, η HDR-AX2000E είναι η πρώτη Handycam® η οποία υποστηρίζει την συνεχόμενη λήψη με έναν μηχανισμό ‘αλλαγής’ και στις δύο θέσεις για κάρτες μνήμης που διαθέτει. Όταν η μία κάρτα γεμίσει κατά τη διάρκεια της λήψης, η βιντεοκάμερα συνεχίζει να εγράφει αυτόματα στην δεύτερη κάρτα μνήμης, στην άλλη θέση.


Εκτός του ότι ο απαιτούμενος αποθηκευτικός χώρος είναι μειωμένος σε σχέση με την χρήση κασέτας, η λήψη με κάρτες μνήμης επιτρέπουν την απευθείας εισαγωγή HD αποσπασμάτων σε ένα μη γραμμικό περιβάλλον επεξεργασίας, αποφεύγοντας την χρονοβόρα διαδικασία της μεταφοράς του βίντεο από την κασέτα.


Οι υποδοχές για τις κάρτες μνήμης Memory Stick PRO Duo και SD/SDHC (οι οποίες δεν παρέχονται με την βιντεοκάμερα) διατίθενται για να ικανοποιούν τις προσωπικές προτιμήσεις του κάθε χρήστη.


AX2000_4Η εξαιρετική ποιότητα της HD εικόνας διασφαλίζεται από τους τρεις αισθητήρες Exmor CMOS 1/3-type, σε διάταξη ClearVid™ και τον πανίσχυρο επεξεργαστή Enhanced Image Processor (EIP). Η εξαιρετική λεπτομέρεια και το μεγάλο δυναμικό εύρος συμπληρώνονται από την ιδιαίτερα υψηλή ευαισθησία. Ακόμη και αν κάνετε λήψεις σε συνθήκες χαμηλού φωτισμού το αποτέλεσμα θα είναι εξαιρετικό, με μειωμένο θόρυβο εικόνας.


Τους αισθητήρες Exmor 3CMOS συμπληρώνει ο φωτεινός, εξαιρετικής ποιότητας φακός G Lens με το ισχυρό οπτικό zoom 20x, ο οποίος καλύπτει εστιακή απόσταση από ευρεία γωνία 29,5 mm, μέχρι 590 mm (σε ισοδυναμία 35 mm). Υπάρχει επίσης και ένας ψηφιακός extender 1,5x, ο οποίος μεγαλώνει ακόμη περισσότερο το εύρος του zoom, για ακόμη πιο κοντινά πλάνα. Το σύστημα οπτικής σταθεροποίησης της εικόνας Optical SteadyShot είναι βελτιωμένο με τη νέα λειτουργία Active Mode. Έτσι μειώνονται δραματικά οι επιπτώσεις από το κούνημα της μηχανής όταν την χρησιμοποιείτε χωρίς τρίποδο.


Για περιπτώσεις όπου η ποιότητα εικόνας είναι σημαντικός παράγων, η νέα λειτουργία FX Mode πραγματοποιεί γεμάτες λεπτομέρεια λήψεις βίντεο 1920×1080/50i σε 24Mbps – το υψηλότερο bit-rate (ρυθμό ροής δεδομένων) που μπορεί να προσφέρει το φορμά AVCHD.


Οι δημιουργικές δυνατότητες αυξάνονται ακόμη περισσότερο από την λειτουργία προοδευτικής σάρωσης 25p (progressive mode) η οποία συλλαμβάνει πλούσια σε χρωματικούς τόνους, κινηματογραφική HD εικόνα. H κινηματογραφική ποιότητα του βίντεο μπορεί να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο, αφού υπάρχει δυνατότητα ρύθμισης του χρωματικού προφίλ της εικόνας για πλούσια, κορεσμένα χρώματα.


Όσοι ασχολούνται σοβαρά με το βίντεο μπορούν επίσης να ξεδιπλώσουν όλο τους το δημιουργικό όραμα μέσα από μια μεγάλη γκάμα χειροκίνητων λειτουργιών. Ανεξάρτητοι δακτύλιοι για το zoom, την εστίαση και το διάφραγμα χαρίζουν ακριβέστατο, δημιουργικό έλεγχο στην εκάστοτε σύνθεσή σας. Επιπλέον, η ταχύτητα κλείστρου και η απολαβή (gain) ρυθμίζονται ανεξάρτητα. Υπάρχουν χειριστήρια ξεχωριστά για την απολαβή, την εξισσορόπηση λευκού και την ταχύτητα κλείστρου. Υπάρχει επίσης ένας διακόπτης εστίασης για γρήγορη, ασφαλή επιλογή λειτουργίας και τρεις διακόπτες για φίλτρα ND (ουδέτερης πυκνότητας).


Ακόμη μια πρωτιά για Handycam®, τα υψηλής ποιότητας ενσωματωμένο μικρόφωνο συνοδεύεται από δύο επαγγελματικές συνδέσεις XLR οι οποίες επιτρέπεουν την προσθήκη δύο εξωτερικών μικροφώνων για στερεοφωνικό ήχο. Το σήμα από το εσωτερικό και τα εξωτερικά μικρόφωνα μπορεί να ‘μιξαριστεί’ στην συσκευή, ώστε να έχετε μεγαλύτερο έλεγχο στην καταγραφή ήχου από το πρώτο πλάνο και από το υπόβαθρο.


Υπάρχει επίσης μια μεγάλη γκάμα συμβατών αξεσουάρ της Sony για να διαλέξετε. Ο υψηλής ποιότητας φακός VCL HG0872X είναι ένας ευρυγώνιος μετατροπέας ο οποίος μας δίνει εστιακή απόσταση 23,6 mm και η καλύπτρα οθόνης SH L32W μας χαρίζει καλύτερη εικόνα στην LCD οθόνη των 3,2 ιντσών σε συνθήκες έντονου φυσικού φωτός. Η LCS-VCC είναι μια μαλακή θήκη μεγάλης χωρητικότητας για να μεταφέρουμε την μηχανή με όλα της τα αξεσουάρ.


Η Handycam® HDR-AX2000E θα είναι διαθέσιμη από τον Φεβρουάριο του 2010.