Το Συμβούλιο για το Fiber-to-the-home (FTTH) στην Ευρώπη εκθέτει αποκλειστικά προκαταρκτικά στοιχεία σχετικά με τη διείσδυση του FTTH.


FTTH Council EuropeH τελική και επίσημη έκθεση θα παρουσιαστεί στο πλαίσιο του Συνεδρίου FΤTH 2010, που θα λάβει χώρα 24 και 25 Φεβρουαρίου στην Λισσαβώνα. Στην εναρκτήρια συνεδρία επίσημο παρόν θα δώσει ο Πρωθυπουργός της χώρας κ. José Socrates.


Το φετινό συνέδριο FTTH, υπό τον τίτλο “Taking your life to new horizons”, θα εστιάσει στις αναβαθμισμένες υπηρεσίες που παρέχονται μέσω FTTH, όπως οι ψυχαγωγικές υπηρεσίες (online gaming, μετάδοση IPTV, high-definition video-on-demand) αλλά και οι εφαρμογές για την επιχείρηση, που διευκολύνουν την εργασία από το σπίτι (home offices), εξοικονομώντας έτσι τον χρόνο μεταφοράς από και προς τον χώρο εργασίας και συνεισφέροντας με αυτόν τον τρόπο σε ένα περισσότερο βιώσιμο μέλλον.


Κατά τη διάρκεια του διήμερου συνεδρίου αναμένεται προσέλευση τουλάχιστον 3.000 εκπροσώπων του κλάδου, παρουσία 100 κορυφαίων εκθετών από όλο τον κόσμο, ενώ θα πραγματοποιηθούν σχεδόν 80 παρουσιάσεις και case studies από αναγνωρισμένους ομιλητές του χώρου. Μεταξύ άλλων ηγετών του κλάδου, το παρόν (με παρουσιάσεις και live demos) θα δώσουν εταιρείες όπως η Alcatel-Lucent, Diamond, Euromicron, KEYMILE, Prysmian και Seim & Partner.


Σύμφωνα με τα προκαταρκτικά στοιχεία που δόθηκαν στη δημοσιότητα, η Πορτογαλία σημείωσε αλματώδη ανάπτυξη σε διείσδυση FTTH, με ετήσια αύξηση της τάξεως του 186% – από 14.500 σε 41.500 συνδρομητές σε διάστημα ενός έτους (Δεκέμβριος 2008 – Δεκέμβριος 2009 ) πραγματοποιώντας ιστορική είσοδο στην παγκόσμια κατάταξη των ηγέτιδων χωρών σε όρους διείσδυσης FTTH – σύμφωνα με την οποία πάνω από το 1% των νοικοκυριών διαθέτουν σύνδεση FTTH (fibre-to-the-home) ή FTTB (fibre-to-the-building).


«Με μεγάλη ευχαρίστηση υποδεχόμαστε την Πορτογαλία ανάμεσα στις ηγέτιδες χώρες της Ευρώπης σε όρους ανάπτυξης FTTH. Η χαρά είναι μεγαλύτερη καθώς η είσοδος αυτή συμπίπτει με την διεξαγωγή του Συνεδρίου στην ίδια χώρα, με την έναρξη των εργασιών από τον Πορτογάλο Πρωθυπουργό κ. José Socrates» δήλωσε ο Πρόεδρος του FTTH Council της Ευρώπης, κ. Karel Helsen, συμπληρώνοντας «Τα αποτελέσματα είναι ήδη απτά μόλις ένα χρόνο μετά την υπογραφή συμφωνίας συνεργασίας μεταξύ των παρόχων internet και της Πορτογαλικής κυβέρνησης για την ανάπτυξη του FTTH. Ελπίζουμε η συγκεκριμένη περίπτωση επιτυχημένης πορείας να αποτελέσει έμπνευση για όλους»