Σε μία δύσκολη συγκυρία για την ελληνική οικονομία, η e-shop.gr προχώρησε στην υπογραφή και εκταμίευση ομολογιακού δανείου ύψους €2,5 εκ. από την Alpha bank.


e-shopΤο δάνειο το οποίο είναι τετραετούς διάρκειας, χρησιμοποιήθηκε για μετατροπή βραχυπροθέσμου δανεισμού σε μακροπρόθεσμο αλλά σε σημαντικό ποσοστό αποτελεί νέα χρηματοδότηση. Η κίνηση αυτή, σε πολύ δύσκολη περίοδο, δείχνει ότι η αγορά κινείται και γίνονται χρηματοδοτήσεις από τα εύρωστα τραπεζικά ιδρύματα, σε εταιρείες που έχουν δυναμική και δείχνουν ότι μπορούν να ανταπεξέλθουν της κρίσης.


Η e-shop.gr σε αντίθεση με την γενικότερη πορεία του ανταγωνισμού το 2009 κατάφερε να αυξήσει τις πωλήσεις της κατά 14%, φτάνοντας τα 129 εκ από 112 το 2008, ενώ τα μηνύματα για το 2010 σε σχέση με την αγορά είναι θετικά. Το πρώτο και μεγαλύτερο ηλεκτρονικό κατάστημα στη χώρα που λειτουργεί από το 1998 έχει την πιο επισκέψιμη λιανεμπορική σελίδα στο ελληνικό διαδίκτυο, αφού καθημερινά δέχεται 120,000 μοναδικούς επισκέπτες. Επιπρόσθετα, τα κανάλια πρόσβασης για τον καταναλωτή συμπληρώνουν το τηλεφωνικό κέντρο αλλά και τα 70 υποκαταστήματα σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας τις χαμηλές τιμές και την ποικιλία του www.e-shop.gr και στους μη εξοικειωμένους με το διαδίκτυο.