Πολλά και ενδιαφέροντα ήταν τα όσα ανακοίνωσε η Ericsson δια στόματος των στελεχών της στο πλαίσιο του Mobile World Congress στη Βαρκελώνη.


ericsson-logoΗ Telekom Austria, η θυγατρική σε σταθερά δίκτυα της Telecom Austria Group, είναι μια από τις πιο καινοτόμες εταιρείες παροχής IPTV στην Ευρώπη. Το MediaBox του παρόχου διασυνδέει την τηλεόραση, το κινητό τηλέφωνο και το PC, επιτρέποντας την εύκολη ανάκτηση και πρόσβαση, σε οποιαδήποτε οθόνη, οποιουδήποτε αρχείου φωτογραφίας, βίντεο ή μουσικής είναι αποθηκευμένο στον υπολογιστή. Η Ericsson θα αντικαταστήσει και θα βελτιώσει την τρέχουσα πλατφόρμα IPTV της Telekom Austria, ώστε να παρέχει υπηρεσίες μικτού περιεχομένου σε πολλές συσκευές.


Ο Walter Goldenits, CTO της Telekom Austria, δήλωσε τα παρακάτω: “Θα προσφέρουμε νέες δυνατότητες όπως ένα εξελιγμένο περιβάλλον εργασίας με γραφικά, υπηρεσίες internet μέσω της τηλεόρασης, και τις πλέον πρόσφατες δυνατότητες video on demand και εγγραφής στα επτά εκατομμύρια συνδρομητές μας στην Αυστρία. Έτσι θα βελτιωθεί σημαντικά η εμπειρία του χρήστη και θα διατηρήσουμε την κορυφαία θέση μας στον τομέα του IPTV”.


O Roland Nordgren, επικεφαλής της Ericsson Central Europe, δήλωσε τα εξής: “Είναι μια πρωτιά της Ericsson η παροχή και ενσωμάτωση συστημάτων της λύσης IPTV σε έναν από τους πλέον εξελιγμένους, καινοτόμους παρόχους IPTV στην Ευρώπη, καθώς και η από κοινού ανάπτυξη μιας υπηρεσίας αιχμής για τους Αυστριακούς πελάτες. Το IPTV πρόκειται να αναπτυχθεί από τις 40 εκατομμύρια σε περίπου 120 εκατομμύρια συνδρομές παγκοσμίως μέσα στην επόμενη πενταετία. Η υλοποίηση στην Telekom Austria αποτελεί απόδειξη του τρόπου, με τον οποίο οι τηλεπικοινωνίες, οι τηλεοπτικές υπηρεσίες και το internet συγκλίνουν, καθώς και των οφελών που προσφέρει αυτή η σύγκλιση στους καταναλωτές, καθιστώντας τα πολυμέσα διαθέσιμα σε οποιαδήποτε οθόνη.”


Εκτός από τις υπηρεσίες ολοκλήρωσης των συστημάτων και υπηρεσίες συμβούλου, η Ericsson θα παρέχει και μια ολοκληρωμένη λύση στην Telekom Austria, συμπεριλαμβανομένων του βραβευμένου της IPTV middleware, της πλατφόρμας ψηφιακών υπηρεσιών OpenStream για video-on-demand και του συστήματος διαχείρισης περιεχομένου WatchPoint, για αντιμετώπιση της πρόκλησης της παροχής του ίδιου περιεχομένου σε διαφορετικά formats, σε πολλές συσκευές.


Η Ericsson καθιστά την εμπειρία της στις τηλεπικοινωνίες και το IP ευρέως διαθέσιμη
Η Ericsson Academy είναι ένα νέο σημείο εισόδου στην εμπειρία της Ericsson, σχετικά με την υποστήριξη αρμοδιοτήτων και τις ευκαιρίες μάθησης. Η ιδέα είναι να εμπνευστούν άνθρωποι και οργανισμοί, έτσι ώστε να ανταλλάσσουν ιδέες και να προωθηθεί η σκέψη με καινοτομία και ο διαφορετικός τρόπος συμπεριφοράς.


Ξεκινώντας από τον Ιούνιο του 2010, η εσωτερική ακαδημία μάθησης της Ericsson ανοίγει την πόρτα στο κοινό εκτός της εταιρείας. Διαθέτοντας την εμπειρία της και ευκαιρίες μάθησης για δίκτυα LTE και IP, η Ericsson στοχεύει να δώσει κίνητρο σε πελάτες, προμηθευτές και πανεπιστήμια να διαχειριστούν καλύτερα τις τεχνολογικές αλλαγές. Ο Petter Andersson, επικεφαλής της Ericsson Academy, δήλωσε τα εξής: “Πρόκειται για ένα φυσικό βήμα στην εξέλιξη ενός οργανισμού που μαθαίνει. Στοχεύουμε να κάνουμε τη μάθηση περισσότερο διαθέσιμη και αλληλεπιδραστική, τόσο σε μεμονωμένα άτομα, όσο και σε οργανισμούς.”


Συνδυάζοντας τις συμβουλευτικές υπηρεσίες μάθησης της Ericsson με τις εκπαιδευτικές δυνατότητες που είναι προσβάσιμες μέσω της Ericsson Academy, η Ericsson είναι σε θέση να προσφέρει στους πελάτες ολοκληρωμένες λύσεις εκμάθησης και ανθρώπινης απόδοσης.
Η Ακαδημία ξεκίνησε εσωτερικά για περισσότερους από 80.000 εργαζομένους της Ericsson το Νοέμβριο του 2009 και θα αναπτυχθεί βαθμιαία για να είναι σε πλήρη λειτουργία μέχρι το τέλος του 2010.


Νέο κατάστημα εφαρμογών για όλους τους χρήστες συσκευών
H Ericsson θέτει σε λειτουργία το eStore, το οποίο είναι μια αγορά, στην οποία οι πάροχοι μπορούν να προετοιμάσουν με ευκολία και να προσφέρουν στους χρήστες κινητών τηλεφώνων ένα κατάστημα εφαρμογών. Το eStore διαθέτει ήδη από την αρχή περισσότερες από 30.000 εφαρμογές, οι οποίες μπορούν να ληφθούν μέσω downloading σε οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο. Η λήψη ορισμένων εφαρμογών είναι δωρεάν, ενώ άλλες μπορούν να πληρωθούν μέσω προπληρωμένης κάρτας (καρτοκινητής) ή μέσω του λογαριασμού τηλεφώνου. Το περιεχόμενο είναι διαθέσιμο για χιλιάδες συσκευές, ενώ οι εφαρμογές ανανεώνονται συνέχεια με συμβατά χαρακτηριστικά για smartphones που διατίθενται στην αγορά.


“Το eStore παρέχει στον χρήστη τη δυνατότητα πρόσβασης σε μια ευρεία συλλογή εφαρμογών από οποιοδήποτε κινητό τηλέφωνο της επιλογής του”, δήλωσε ο Jan Wäreby, επικεφαλής της Ericsson Multimedia. “Ταυτόχρονα, παρέχει και μια ευκαιρία στους παρόχους να αυξήσουν τα έσοδά τους.”


Με το eStore, οι προγραμματιστές μπορούν να προσφέρουν την εφαρμογή τους στους καταναλωτές, αναρτώντας την στο developer site. Όχι μόνο προγραμματιστές, αλλά και media brands, διοργανωτές εκδηλώσεων και επιχειρήσεις, μπορούν να προσφέρουν τις εφαρμογές τους γρήγορα στους καταναλωτές. Η Ericsson συνεργάστηκε με την Opera Software ASA, η οποία παρέχει στο πελάτη το πλαίσιο για widgets και εφαρμογές μέσα από πολλά κανάλια επικοινωνίας και συσκευές.


Ο κος Vestberg προβλέπει αλλαγές στον κλάδο
Στην ομιλία του, στο πλαίσιο της συνέντευξης Τύπου της Ericsson στο GSMA Mobile World Congress στη Βαρκελώνη, ο κος Hans Vestberg, President και CEO, δήλωσε: «Η μελλοντική μας επιτυχία θα καθοριστεί από τη δυνατότητα να δούμε πέρα από την τεχνολογία, να είμαστε ένα βήμα μπροστά από τους πελάτες μας, έτσι ώστε να λύνουμε τα προβλήματά τους πριν αυτοί καν τα αντιληφθούν. Αυτό προϋποθέτει να βάζουμε πάντα σε προτεραιότητα τους πελάτες μας, να είμαστε ανταγωνιστικοί και να προωθούμε την καινοτομία μέσω των σχέσεων με τους πελάτες μας».


«Την περασμένη δεκαετία, οι τηλεπικοινωνίες έγιναν το νευρικό σύστημα του κόσμου. Ο αριθμός των συνδρομών κινητής τηλεφωνίας παγκοσμίως εξαπλασιάστηκε και έφτασε σε 4,6 δισεκατομμύρια. Η κινητή ευρυζωνικότητα βγήκε στο προσκήνιο και πιστεύουμε ότι οι νέες συνδρομές θα φτάσουν σε 3 δισεκατομμύρια μέσα στην επόμενη πενταετία».


»Προβλέπουμε ότι μέχρι το 2015 οι συνδρομές κινητών PC θα εξαπλασιαστούν και η αντίστοιχη μεταφορά δεδομένων θα αυξηθεί κατά 50 φορές, σε σύγκριση με το τέλος του 2009. Παράλληλα, η διάθεσή συσκευών smartphone θα τετραπλασιαστεί και η αντίστοιχη μεταφορά δεδομένων θα αυξηθεί κατά 25 φορές. Η ραγδαία αυξανόμενη μεταφορά δεδομένων, θέτει τη χωρητικότητα και την ποιότητα των δικτύων στο επίκεντρο».


«Οραματιζόμαστε 50 δισεκατομμύρια συνδεδεμένες συσκευές μέχρι το 2020. Οι ασθενείς θα συνδέονται εξ αποστάσεως με τα νοσοκομεία, τα φορτηγά θα βρίσκονται σε online σύνδεση με τα κέντρα αποθήκευσης και μεταφορών για αποτελεσματικότερη χάραξη του δρομολογίου τους και οι σπουδαστές στις πόλεις θα συνδέονται με σπουδαστές της επαρχίας μέχρι την άλλη άκρη του κόσμου”.