Το Facebook Zero είναι μια έκδοση μόνο με κείμενο που προορίζεται για όσους θέλουν να χρησιμοποιούν το κοινωνικό δίκτυο από το κινητό τους τηλέφωνο.


facebookzero-21610Η έκδοση, η οποία θα είναι έτοιμη για λειτουργία τις επόμενες εβδομάδες, παρουσιάστηκε στη διεθνή έκθεση και συνέδριο «Mobile World» στη Βαρκελώνη.


Όπως ανακοίνωσε το αμερικανικό κοινωνικό δίκτυο, πάνω από 100 εκατομμύρια χρήστες του έχουν τώρα πια πρόσβαση στο Facebook μέσω του κινητού τους.


Το νέο site, που δεν απαιτεί μεγάλο εύρος ζώνης του τηλεπικοινωνιακού φάσματος, θα βοηθήσει τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας να «αποφορτίσουν» την κίνηση στα δίκτυά τους, ένα πρόβλημα που έχει επιδεινωθεί τελευταία σε ανησυχητικό βαθμό διεθνώς.


Το Facebook Zero παραλείπει εφαρμογές, όπως οι φωτογραφίες, οι οποίες είναι «εντάσεως δεδομένων». Όπως δήλωσε εκπρόσωπος του Facebook, το δίκτυο επιθυμεί να εξαπλωθεί παντού στο «κινητό Web», ώστε αφενός ο οποιοσδήποτε χρήστης να έχει πρόσβαση στο κοινωνικό δίκτυο από οπουδήποτε και αφετέρου οι εταιρίες κινητής, χάρη στην «ελαφριά» έκδοση, να είναι σε θέση να ενθαρρύνουν την μεγαλύτερη χρήση του διαδικτύου.


Το Facebook ήδη διαθέτει μια «ελαφριά» έκδοσή του, το Facebook Lite, για χρήστες με αργές ή κακές συνδέσεις στο διαδίκτυο, κυρίως στον αναπτυσσόμενο κόσμο.