Η ανώτερης ποιότητας HD voice υπηρεσία είναι διαθέσιμη στο εμπορικό δίκτυο κινητής τηλεφωνίας της Orange στη Βαρκελώνη.


hd_voiceΗ Orange θα προσφέρει την υπηρεσία σε συνεργασία με την Ericsson, η οποία θα παρέχει την τεχνολογία ασύρματης πρόσβασης και δικτύου πυρήνα. Το HD voice μεταμορφώνει τις παραδοσιακές φωνητικές κλήσεις σε πρόσωπο με πρόσωπο συνομιλίες.


Ο Thierry Piganeau, διευθυντής επιχειρηματικής μονάδας κινητής τηλεφωνίας της Orange, δήλωσε τα εξής: “Με το HD voice, η Orange πρωτοπορεί με ένα νέο πρότυπο για τις φωνητικές κλήσεις, που μεταμορφώνει την εμπειρία των ασύρματων κλήσεων για τους πελάτες, προσφέροντάς τους σαφώς ανώτερη ποιότητα για την επικοινωνία τους. Από τη στιγμή που θα δοκιμάσουν την υπηρεσία, δεν θα θέλουν να την αποχωριστούν, γιατί επιτρέπει στους συνομιλητές να ακούν ο ένας τον άλλο σαν να βρίσκονταν στο ίδιο δωμάτιο. Η Orange είναι υπερήφανη που οδηγεί τον κλάδο στην επόμενη δεκαετία, ανακοινώνοντας αυτό το νέο πρότυπο καινοτομίας στις φωνητικές κλήσεις.”


Ο Ulf Ewaldsson, Vice President και επικεφαλής της Product Area Radio της Ericsson, δήλωσε: “Το HD voice μεταμορφώνει την εμπειρία των φωνητικών κλήσεων. Σύμφωνα με έρευνες πελατών που διεξήχθηκαν πρόσφατα στην Ισπανία από το Ericsson ConsumerLab, η ποιότητα των κλήσεων αποτελεί αποφασιστικό παράγοντα για την επιλογή παρόχου. Η έρευνα έδειξε μεγάλη ανταπόκριση από τους καταναλωτές, οι οποίοι έκριναν ότι θα ήταν σε καλύτερη θέση να δείξουν τα συναισθήματά τους και να μεταδώσουν πληροφορίες με το HD voice.”


Το HD voice παρέχει καλύτερη ποιότητα ήχου, χάρη σε ένα νέο κωδικοποιητή με ευρύτερο φωνητικό εύρος ζώνης που δεν αυξάνει την ανάγκη σε χωρητικότητα δεδομένων στο ασύρματο σε σύγκριση με τις κανονικές κλήσεις. Οι χρήστες βιώνουν υψηλής ποιότητας φωνητικές κλήσεις όταν και τα δύο τηλέφωνα έχουν τη δυνατότητα HD. Η τεχνολογία AMR Wideband καθιστά δυνατή τη χρήση του HD voice στα δίκτυα κινητής τηλεφωνίας.