Με την ανακοίνωση της νέας έκδοσης των Microsoft Windows Mobile 7 από τον Steve Balmer ξεκίνησε στην Βαρκελώνη το Mobile World Congress.


windows-mobile-7-theme-2.jpgΟ Διευθύνων Σύμβουλος της Microsoft είπε ότι το νέο λειτουργικό θα υποστηρίζει σαφώς και εφαρμογές τρίτων, καθώς ήδη με έχουν γίνει συμφωνίες ανάπτυξης λογισμικού. Τα Χριστούγεννα του 2010 αναμένεται να κάνουν την εμφάνισή τους στην αγορά τα πρώτα κινητά τηλέφωνα με το νέο λειτουργικό. Ο κ. Μπάλμερ, δήλωσε ότι η εταιρεία έπρεπε να κάνει πίσω για λίγο καιρό, προκειμένου να γίνει μία καλύτερη εκτίμηση της στρατηγικής και του σχεδιασμού που θα ακολουθηθεί.


Μέχρι στιγμής η Microdoft έχει συνάψει συμφωνίες με τις ακόλουθες εταιρείες, προκειμένου να παρουσιάσουν συσκευές με Windows Phone 7: Samsung, LG, Sony Ericsson, HTC, HP, Dell, Toshiba and Garmin Asus. Επίσης, έχουν γίνει αντίστοιχες συμφωνίες και με τους ακόλουθους τηλεπικοινωνιακούς παρόχους: AT&T, Orange, T-Mobile, Telefonica, Sprint Nextel, Vodafone, SFR, Verizon Wireless, Telstra και Telecom Italia.


Το νέο λειτουργικό σύστημα της Microsoft βασίζεται στα λεγόμενα «live tiles», που σε πραγματικό χρόνο κατεβάζουν στο κινητό τηλέφωνο, επιλεγμένο από τον χρήστη, περιεχόμενο από ιστοσελίδες και κοινωνικά δίκτυα. Οι χρήστες έχουν τη δυνατότητα να ρυθμίσουν όπως οι ίδιοι επιθυμούν το περιεχόμενο που τους ενδιαφέρει, για παράδειγμα, δημιουργώντας tabs με τις πιο πρόσφατες δημοσιεύσεις και φωτογραφίες από φίλους ή συγγενείς σε κοινωνικά δίκτυα.


“Στόχος του νέου μας λογισμικού ήταν να προσφέρουμε στους χρήστες τη δυνατότητα να ρυθμίσουν τις λειτουργίες του τηλεφώνου τους ανάλογα με τις προσωπικές τους επιλογές χρήσης” δήλωσε ο Joe Belfiore της Microsoft κατά την έναρξη της παρουσίασης.


Το νέο interface διαθέτει επίσης μια σειρά από εικονίδια που συγκεντρώνουν παρεμφερές περιεχόμενο από το διαδίκτυο, εφαρμογές και υπηρεσίες, όλα σε μια οθόνη.