Η Navigon ανακοίνωσε ότι προσφέρει από την ερχόμενη Άνοιξη τον MobileNavigator και για τα smartphones με το λειτουργικό σύστημα Android.


Android-RealityViewΜε τη στρατηγική αυτή κίνηση, η NAVIGON διευρύνει περαιτέρω την προσφορά λύσεων πλοήγησης για χρήστες κινητών τηλεφώνων ανεξάρτητα από το τηλεπικοινωνιακό δίκτυο που είναι συνδεδεμένοι. Το λειτουργικό σύστημα Android των Smartphones, που κυκλοφορεί από το Φθινόπωρο του 2008 στην αγορά, θα επεκτείνει περαιτέρω τη βάση εφαρμογής του και σε νέα μοντέλα εντός του 2010.


Η αμερικάνικη εταιρεία ερευνών Gartner υπολογίζει μάλιστα ότι το Open-Source λειτουργικό σύστημα θα εφταπλασιάσει την εγκατεστημένη βάση του μέχρι το 2012.


Android-MainmenuΟ MobileNavigator για Android (Εκδόσεις 1.5 μέχρι 2.1) δίνει πλέον σε μία πλειάδα κινητών τηλεφώνων, μεταξύ των οποίων το T-Mobile Pulse, το Nexus One και το HTC Magic, μία ολοκληρωμένη onboard εφαρμογή πλοήγησης. Οι χάρτες είναι αποθηκευμένοι πάνω στη μνήμη των συσκευών και έτσι δεν απαιτείται η σύνδεση στο τηλεπικοινωνιακό δίκτυο, προκειμένου να επιτευχθεί η πλοήγηση.


Με τον τρόπο αυτό εξαλείφονται οι μεγάλοι χρόνοι φόρτωσης, ενώ εκμηδενίζονται και τα κόστη της περιαγωγής. Πέραν αυτών όμως, θα πρέπει να σημειώσουμε και τις προηγμένες λειτουργίες πλοήγησης της NAVIGON που μετατρέπουν αυτόματα το κινητό σε έναν άριστο σύντροφο πλοήγησης. Η απεικόνιση των χαρτών μέσω της λειτουργίας Reality ViewTM Pro σε τρισδιάστατη μάλιστα μορφή παρουσιάζει τους δρόμους και τις πινακίδες σε ρεαλιστική μορφή, ενώ η οθόνη μπορεί να αλλάξει αυτόματα τη λειτουργία της και να προσαρμοστεί σε συνθήκες μέρας ή νύχτας, τόσο σε οριζόντια όσο και σε κάθετη διάταξη.


Να σημειώσουμε επιπλέον ότι η λειτουργία εναλλαγής των χαρτών επιτυγχάνεται μέσω της εφαρμογής με ταχύτητα που φτάνει μέχρι και τα 8 fps (frames per second). Εκτός όμως από την απεικόνιση, η εφαρμογή παρέχει και έξυπνους βοηθούς όπως για παράδειγμα τη λειτουργία Lane και Speed Assistant που εξασφαλίζουν την ασφαλή οδήγηση. Τέλος, πρέπει να επισημάνουμε και τις φωνητικές ενημερώσεις του συστήματος που ορίζουν την κατάσταση, αλλά και την πορεία της πλοήγησης.


Εύκολη χρήση
Android-MapΟ MobileNavigator ενσωματώνεται εύκολα μέσα στο λειτουργικό σύστημα του Android και συνδέει τα χαρακτηριστικά γνωρίσματα της πλατφόρμας για μία εύκολη και εργονομική χρήση της εφαρμογής. Η εύχρηστη εισαγωγή διευθύνσεων, που προτείνει πιθανά αποτελέσματα σύμφωνα με τα γράμματα που πληκτρολογεί ο χρήστης, διευκολύνει κατά πολύ τη χρήση και επιταχύνει τον υπολογισμό της πλοήγησης, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προσπέλασης των αποθηκευμένων διευθύνσεων.


Ο MobileNavigator για Smartphones με λειτουργικό σύστημα Android θα είναι έτοιμος προς download μέσα στις επόμενες εβδομάδες διαμέσου των αγορών για Android. Αρχικά θα προσφέρεται στην προνομιακή τιμή των 49.95 ευρώ για τις εκδόσεις της Γερμανίας, Αυστρίας και Ελβετίας, ενώ η Ευρωπαϊκή έκδοση θα κοστίζει 74,95 ευρώ. Πριν την τελική αγορά, θα υπάρχει η δυνατότητα δοκιμής της εφαρμογής για 30 ημέρες μέσω του “Try & Buy”.


Συμβατές συσκευές
HTC Hero
HTC Magic
Google Nexus One
Huawei U8220
Motorola Droid
Motorola Milestone
Samsung GT-i5700 Galaxy Spica
Samsung GT-i7500 Galaxy
Sony Ericsson Xperia X10
T-Mobile G2 Touch
T-Mobile G1
T-Mobile Pulse