Η Ericsson θα παρέχει την τεχνολογία mobile broadband module στα router που κατασκευάζει η Netgear για οικιακή και επαγγελματική χρήση.


ericssonΟι συνδέσεις των router μέσω δικτύων κινητής τηλεφωνίας γίνονται όλο και πιο διαδεδομένες σε πολλές χώρες, ως εφεδρικές ή εναλλακτικές συνδέσεις των ενσύρματων ευρυζωνικών συνδέσεων. Η Ericsson και η Netgear συνεργάστηκαν για την επέκταση της αγοράς κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών σε νέους τομείς εφαρμογών και νέες κατηγορίες χρηστών, βοηθώντας τους παρόχους να παράγουν περισσότερα έσοδα, καθώς οι πελάτες τους έχουν ακόμα περισσότερους λόγους να χρησιμοποιούν δίκτυα 3G για πολλές εφαρμογές δεδομένων.


Ο Michael Clegg, αντιπρόεδρος και γενικός διευθυντής της επιχειρηματικής μονάδας Service Provider της Netgear, δήλωσε τα εξής: “Είμαστε ενθουσιασμένοι για τη συνεργασία μας με την Ericsson, τον παγκόσμιο ηγέτη στη δικτυακή τεχνολογία κινητών ευρυζωνικών υπηρεσιών 3G. Η συνεργασία αυτή ενισχύει τη θέση μας στους παρόχους κινητής τηλεφωνίας και η κινητή πλατφόρμα που προκύπτει μπορεί να περάσει σε υψηλότερες ταχύτητες και να αποκτήσει επιπλέον χαρακτηριστικά στο μέλλον. Πρόκειται για μια συνεργασία σαφώς επικερδή για όλους.”


Το νέο router της Netgear συνδυάζει την τεχνολογία HSPA με ασύρματη διασύνδεση 802.11n και Ethernet LAN. Οι ταχύτητες ασύρματης σύνδεσης LAN φτάνουν τα 270 Mbps, ενώ διαθέτει ένα πλήρες σε δυνατότητες firewall. Επίσης, επιτρέπει τις γρήγορες μεταφορές μεγάλων αρχείων και αναπαραγωγή σε πραγματικό χρόνο πολυμέσων, όπως ψηφιακές ταινίες υψηλής ποιότητας, φωτογραφίες και αρχεία MP3.


Η τεχνολογία κινητής ευρυζωνικότητας 3G/HSPA αναπτύσσεται σε περισσότερα από 300 δίκτυα σε περισσότερες από 130 χώρες. Εκτός από την παροχή δικτυακής υποδομής και υπηρεσιών, η Ericsson παρέχει και mobile broadband modules για HSPA. Μέχρι σήμερα, η Ericsson έχει ανακοινώσει επίσημα συμβάσεις με τις LG, Toshiba, Dell, Lenovo και Sony.


Το νέο router με ασύρματη σύνδεση 3G θα επιδειχτεί στον εκθεσιακό χώρο της Ericsson, στην Αίθουσα 6 στη La Fira, στη Βαρκελώνη, κατά τη διάρκεια του GSMA Mobile World Congress, στις 15-18 Φεβρουαρίου.