Η AirTies ανακοίνωσε σήμερα το λανσάρισμα της τεχνολογίας AirTouch, που απλοποιεί και αυτοματοποιεί τη σύνδεση και της Plug & Share, για σύνδεση πολλών χρηστών.


4450_5450_Η τεχνολογία Airtouch αυτοματοποιεί τη διαδικασία της σχηματοποίησης και της ασφαλούς σύνδεσης των συσκευών ΙΡ, όπως φορητοί υπολογιστές, τηλεφωνικές συσκευές, εκτυπωτές και συσκευές αποθήκευσης με ασύρματες πύλες και routers, με το πάτημα ενός κουμπιού. Τα πρώτα προϊόντα που θα ενσωματώνουν το AirTouch button είναι το Air 5450 και το Air 4450, που θα είναι διαθέσιμα σε καταστήματα λιανικής πώλησης και μέσω του δικτύου συνεργατών της AirTies άμεσα.


Η AirTies έχει αναπτύξει την τεχνολογία AirTouch που βασίζεται στα πρότυπα της αγοράς Wi-Fi Protected Set-up (WPS) και απλοποιεί την εγκατάσταση και ασφάλεια των ασύρματων δικτύων σε τέτοιο επίπεδο που οι καταναλωτές, οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις μπορούν να εγκαταστήσουν, επεκτείνουν ή να προσθέσουν ή να αφαιρέσουν χρήστες, απλά με το πάτημα ενός κουμπιού. Η διαδικασία αυτή ελαχιστοποιεί την ανάγκη για τεχνική υποστήριξη, ειδικά σε κλάδους όπως ο τουρισμός και η εκπαίδευση, όπου ένα δίκτυο MESH που περιλαμβάνει έξτρα routers και APs απαιτούνται συχνά για την επέκταση σε ασύρματο δίκτυο σε μεγαλύτερη απόσταση ή μεταξύ πολλών ορόφων.


Επιπρόσθετα, οι νέες ασύρματες πύλες εντοπίζουν αυτόματα συσκευές μέσα στη περιοχή κάλυψης και καθορίζουν τα συνθήματα ασφαλείας και τον τρόπο διασύνδεσης τους.


Resim 171 kopyaΗ τεχνολογία Plug & Share μετατρέπει διακριτές ΙΡ πύλες, σημεία πρόσβασης και εξωτερικούς σκληρούς δίσκους σε ένα ασύρματο, διασυνδεδεμένο, οικιακό δίκτυο, στο οποίο οι χρήστες μπορούν να αποθηκεύσουν και να έχουν πρόσβαση στο περιεχόμενο από μία κεντρική τοποθεσία, ακόμα και αν ο κύριος Η/Υ είναι κλειστός. Η πρόσβαση σε διαμοιραζόμενα αρχεία μπορεί να ελεγχθεί με την διανομή διαφορετικών δικαιωμάτων σε χρήστες, ώστε συγκεκριμένα σημεία του σκληρού δίσκου να είναι προσβάσιμα από συγκεκριμένους χρήστες.


Η τεχνολογία Plug & Share παρέχει την ίδια λειτουργικότητα, όπως οι εξωτερικοί σκληροί δίσκοι με δυνατότητες διαμοιρασμού αρχείων (NAS=Network Attached Storage), χρησιμοποιώντας ΙΡ πύλες και σημεία πρόσβασης που ενσωματώνουν την τεχνολογία AirTies 11N και ταχύτητα 300 Mbps, μετατρέπουν την πρόσβαση και τον διαμοιρασμό αρχείων σε μια διαδικασία πολύ πιο εύκολη και αποτελεσματική. Η άμεση εγκατάσταση ελαχιστοποιεί την ανάγκη για τη χειροκίνητη διευθέτηση των ρυθμίσεων και της ασφάλειας μεταξύ των συσκευών ενός δικτύου, που πραγματοποιούνται αυτόματα από το modem.


Ο Διευθύνων Σύμβουλος της Airties, κος Bulent Celebi δήλωσε σχετικά “Πιστεύουμε ότι η τεχνολογία AirTouch θα απελευθερώσει ένα αρκετά μεγάλο κομμάτι ζήτησης για ασύρματη δικτύωση, η οποία, μέχρι στιγμής, προσπαθεί να αντικαταστήσει τα ενσύρματα δίκτυα λόγω προβλημάτων στο σήμα σε περιπτώσεις μεγάλων αποστάσεων ή πολλαπλών ορόφων. Όσον αφορά την τεχνολογία Plug & Share, πιστεύουμε ότι αποτελεί ένα ακόμα βήμα προς τη δημιουργία της ‘ασύρματης ζωής’, η οποία προσφέρει έναν πολύ πιο απλό και οικονομικό τρόπο διαμοιρασμού δεδομένων, μουσικής, video και φωτογραφιών. Θα πρέπει επίσης να σας πω ότι το τελευταίο έτος η Airties έχει ισχυροποιήσει τη θέση της στην Ελληνική αγορά, έχοντας επιτύχει αύξηση εσόδων της τάξης του 300% το 2008. Με τη διάθεση των νέων προϊόντων στοχεύουμε στον διπλασιασμό της αγοράς μας στην Ελλάδα”.