Η ESET ανακοίνωσε ότι κατέκτησε για 60η φορά το βραβείο VB100 από το Virus Bulletin, διατηρώντας την κορυφή στις λύσεις λογισμικού προστασίας.


eset-logo

eset-logo

Η πρόσφατη έρευνα που πραγματοποίησε το Virus Bulletin, τον Φεβρουάριο 2010 διεξήχθη σε πλατφόρμα Novell SUSE Linux Enterprise Server 11, 32-bit. Το προϊόν της ESET που έλαβε μέρος στην έρευνα ήταν το ESET File Security για Linux, το οποίο κατέλαβε την πρώτη θέση στο τεστ «προληπτικής προστασίας», ενώ τα ποσοστά επιτυχίας σε όλες τις κατηγορίες ιών στα οποία υπεβλήθη, άγγιξαν το 100%, προσθέτοντας άλλο ένα βραβείο VB100 στην “πλούσια συλλογή της ESET”, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε ο John Hawes του Virus Bulletin.


Μάλιστα, το NOD32, τη «μηχανή» του οποίου χρησιμοποιεί το ESET Security for Linux, είναι το μοναδικό antivirus που δεν έχει ούτε μια φορά χάσει το τεστ “In-the-wild” του Virus Bulletin από το ξεκίνημα του θεσμού, έχοντας λάβει συνολικά 60 βραβεία VB100, τα περισσότερα από κάθε άλλο ανταγωνιστικό προϊόν τόσο σε περιβάλλον Windows, όσο και σε Linux, καταδεικνύοντας την δέσμευση της ESET για συνεχή υποστήριξη σε όλα τα λειτουργικά συστήματα σε περιβάλλον desktop και server.


Το Virus Bulletin πραγματοποιεί ανεξάρτητες και έγκυρες συγκριτικές δοκιμές προϊόντων antivirus από το 1998, καλύπτοντας όλα τα λειτουργικά συστήματα όπως Linux, Windows, Windows servers και Novell Netware. Τα ιδιαιτέρως σκληρά τεστ στα οποία υποβάλλονται τα προγράμματα antivirus, εξάγουν σημαντικά συμπεράσματα για το ποσοστό και την ταχύτητα εντοπισμού κακόβουλου λογισμικού, αλλά και το ποσοστό λανθασμένων συναγερμών. Ειδικά σε αυτό το τεστ, το ESET διέπρεψε μην εμφανίζοντας κανένα λάθος συναγερμό. Τα αποτελέσματα που ανακοινώνει το Virus Bulletin γίνονται αποδεκτά από ολόκληρη την κοινότητα των εταιρειών antivirus.


Για να αποκτήσει ένα antivirus το βραβείο VB100 και να είναι σε θέση να το εμφανίζει στο λογότυπό του θα πρέπει να έχει περάσει με επιτυχία τα παρακάτω δύο τεστ: Πρώτον, θα πρέπει να κατορθώσει να ανιχνεύσει όλους τους ιούς “Ιn-the-wild” τόσο με κατ’ απαίτηση ανίχνευση (on demand), όσο και κατά την πρόσβαση (on access) στο αρχείο και δεύτερον να μην εμφανίζει λανθασμένους συναγερμούς κατά τον έλεγχο «καθαρών» αρχείων.


Από τα εννέα συνολικά προϊόντα που έλαβαν μέρος, τα έξι κατάφεραν να περάσουν με επιτυχία τα τεστ του Virus Bulletin. Είναι χαρακτηριστικό το γεγονός ότι στην πρόσφατη έρευνα του Φεβρουαρίου, οι Symantec, McAfee και Kaspersky, δεν συμμετείχαν στην έρευνα του Virus Bulletin, καθότι δεν διέθεταν κάποιο λογισμικό που να υποστηρίζει την πλατφόρμα Novell SUSE Linux στην οποία διεξήχθη το τεστ.


Από το ξεκίνημα των βραβείων VB100 το 1998, το ESET NOD32 antivirus βρίσκεται πάντα στην κορυφή της βαθμολογίας. Μετά τα τελευταία αποτελέσματα του πρόσφατου τεστ του Φεβρουαρίου 2010, το ποσοστό επιτυχίας του ανέβηκε στο εντυπωσιακό 97%,το οποίο είναι και το υψηλότερο της βιομηχανίας, τη στιγμή που τα περισσότερα ανταγωνιστικά antivirus φθάνουν σε ποσοστά της τάξης του 50-70%.


Βασισμένο στην τεχνολογία ThreatSense – μια εξελιγμένη ευρετική «μηχανή» – το ESET είναι σε θέση να εντοπίζει νέο κακόβουλο λογισμικό, το οποίο περνά απαρατήρητο, ακόμα και από εκείνα τα προϊόντα που είναι ενημερωμένα με τις τελευταίες υπογραφές ιών.
Αντίθετα με τις συμβατικές μεθόδους, οι λύσεις της ESET, αποκωδικοποιούν και αναλύουν τα εκτελέσιμα αρχεία σε πραγματικό χρόνο, χρησιμοποιώντας ένα εικονικό περιβάλλον.