H Αvira προειδοποιεί ότι αυτήν την περίοδο γίνεται phishing για προσωπικά δεδομένα μέσω Skype, ενώ τα phishing filters αποδεικνύονται ανεπαρκή.


newsletterskype1Το link στο οποίο μας οδηγούν τα phishing mails είναι επικίνδυνο – δεν ανιχνεύεται, ακόμη, από οποιοδήποτε phishing filter των δημοφιλών προγραμμάτων περιήγησης. Τα σύγχρονα προγράμματα περιήγησης πρέπει να υποστηρίξουν τον domain, φροντίζοντας να είναι ξεκάθαρα ορατό το όνομα του πραγματικού domain, όταν κάποιος ψάχνει στο Διαδίκτυο.


Ο Google Chrome εξομαλύνει τα “ενοχλητικά” τμήματα του URL, όπως τη URI, την πορεία και τις παραμέτρους του συνδέσμου. Κι όμως, ακόμα μπορεί να ξεγελαστούν οι χρήστες και να πιστέψουν ότι είναι η ιστοσελίδα του Skype. Μόλις ο χρήστης δώσει τα προσωπικά δεδομένα του, η ιστοσελίδα οδηγεί προς την πραγματική σελίδα του Skype που φορτώθηκε.


Παρόλο που το Avira WebGuard εντοπίζει αυτό το URL, οι χρήστες είναι καλό να ελέγχουν σωστά τις συνδέσεις που επισκέπτονται, πριν καταχωρήσουν οποιαδήποτε προσωπικά στοιχεία, όπως δεδομένα για login.