Το νέο μοντέλο της Sony, η Full HD Handycam HDR-CX11E διαθέτει τεχνολογία Smile Shutter που ανιχνεύει τα πρόσωπα που χαμογελάνε

sony videocameraΤο καλοκαίρι συνεχίζεται και εσείς θέλετε να κρατήσετε για πάντα τις στιγμές σας, είτε με φωτογραφία, είτε με βίντεο. Η νέα Full HD Handycam HDR-CX11E από την Sony μπορεί να σας καλύψει εξ ολοκλήρου. Εγγραφή υψηλής ποιότητα, αφαιρούμενη κάρτα μνήμης και σύστημα Smile Shutter για χαμογελαστές φωτογραφίες.

  • Εγγραφή Full HD 1920Χ1080, σε αφαιρούμενη μνήμη τύπου Memory Stick PRO Duo
  • Η βιντεοκάμερα που ξεχωρίζει για το σύστημα Smile Shutter1 , το οποίο χρησιμοποιεί τεχνολογία ανίχνευσης προσώπων (Face Detection).
  • Αισθητήρας ClearVid CMOS με τεχνολογία ExmorTM και επεξεργαστή BIONZ
  • Λήψη φωτογραφιών σε ανάλυση 10,2 megapixel
  • Φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar T* με οπτικό ζουμ 12Χ

Η CX11E είναι η βιντεοκάμερα που ξεχωρίζει για το σύστημα Smile Shutter. Με αυτή τη μοναδική τεχνολογία, που αναπτύχθηκε από την Sony, η κάμερα τραβάει αυτόματα φωτογραφίες σε ανάλυση 7,6 megapixel κάθε φορά που κάποιος μέσα στο κάδρο χαμογελάσει. Δεν χρειάζεται να πατήσετε το κουμπί του κλείστρου ή να διακόψετε τη δράση. Ενώ συνεχίζετε τη λήψη σας οι ανεπιτήδευτες, χαρούμενες στιγμές σας αποθηκεύονται αυτόματα.

Στην εργοστασιακή (default) ρύθμιση «Dual Capture», η λειτουργία της φωτογράφησης ενεργοποιείται όταν κάποιος χαμογελάσει κατά την διάρκεια της βιντεοσκόπησης. Αν αλλάξετε την ρύθμιση του Smile Shutter στη επιλογή «Always On» η κάμερα τραβάει φωτογραφίες ακόμη και όταν η βιντεοκάμερα βρίσκεται σε κατάσταση αναμονής (standby) -είτε σε λειτουργία βιντεοσκόπησης είτε φωτογράφησης- κι έτσι δεν υπάρχει περίπτωση να χάσετε κάποια μοναδική στιγμή, γεμάτη χαμόγελα, ανάμεσα στις λήψεις.

Η ευαισθησία του Smile Shutter μπορεί να ρυθμιστεί με την λειτουργία «Smile Sensitivity» («Ευαισθησία Χαμόγελου»), ώστε να αναγνωρίζει από ένα αχνό μειδίαμα μέχρι το πιο πλατύ χαμόγελο. Επίσης, μπορεί να ρυθμιστεί και η προτεραιότητα, ώστε το πρόγραμμα να αναγνωρίζει παιδικά πρόσωπα ή ενηλίκους.

Το Smile Shutter συνεργάζεται άριστα με την λειτουργία αναγνώρισης προσώπων Face Detection, η οποία αυτόματα εκτελεί μικρορυθμίσεις στην εστίαση, την έκθεση και την ισορροπία του χρώματος για εκπληκτικά βίντεο και φωτογραφίες με την οικογένεια και τους φίλους.

Η CX11E σας χαρίζει εκπληκτικές εικόνες HD με υψηλή ανάλυση και χαμηλό επίπεδο θορύβου, χάρη στον αισθητήρα ClearVid CMOS με τεχνολογία ExmorTM. Το ολοζώντανο Full HD βίντεο 1920 x 1080 και ο ήχος 5.1 surround καταγράφονται σε αφαιρούμενη μνήμη τύπου Memory Stick PRO Duo (μέχρι 85 λεπτά με το Memory Stick των 4GB που συνοδεύει την συσκευή, ή 5 ώρες και 55 λεπτά με το προαιρετικό Memory Stick χωρητικότητας 16GB, σε λειτουργία Long Play).

Προηγμένες, εύκολες στην χρήση λειτουργίες

Η πανεύκολη στη χρήση της CX11E είναι κυριολεκτικά φορτωμένη με τεχνολογίες αιχμής της Sony, οι οποίες χαρίζουν ποιότητα εικόνας που κόβει την ανάσα. Ο υψηλής ποιότητας φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar T*, διαθέτει ισχυρό zoom 12Χ, και τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot για ολοζώντανες, πιο ευκρινείς λήψεις και φωτογραφίες.

Σε δύσκολες λήψεις με υψηλή αντίθεση, η τεχνολογία D-range Optimiser, ενεργοποιούμενη από τον ταχύτατο επεξεργαστή BIONZ, ρυθμίζει αυτόματα την έκθεση και την αντίθεση ώστε να μεγιστοποιείται η λεπτομέρεια τόσο στις σκιασμένες όσο και στις φωτεινές περιοχές του κάδρου. Οι εικόνες στην λειτουργία φωτογράφησης αποθηκεύονται στην απίστευτη ανάλυση των 10,2 ενεργών megapixel, ανταγωνιζόμενες αυτές των καλύτερων φωτογραφικών μηχανών compact.

Η μοναδική ποιότητα της εικόνας είναι αντάξια με τον εκπληκτικό πεντακάναλο ήχο 5.1 surround. Η λειτουργία zoom του μικροφώνου ελαχιστοποιεί τους ανεπιθύμητους θορύβους του περιβάλλοντος χώρου, όταν ενεργοποιείται το zoom της βιντεοκάμερας.

Μπορείτε να δείτε με εξαιρετική λεπτομέρεια τις φωτογραφίες που τραβήξατε στην ευρεία οθόνη αφής Clear Photo LCD Plus των 2,7 ιντσών, η οποία προβάλλει βίντεο και φωτογραφίες με εξαιρετική αντίθεση, ακόμη κι αν βρίσκεστε στο ύπαιθρο κάτω από το φως του ήλιου. Η αναζήτηση σκηνών ανάμεσα στις λήψεις σας είναι εύκολη υπόθεση με τις λειτουργίες Film Roll Index και Face Index οι οποίες απλουστεύουν τον εντοπισμό της σκηνής που ψάχνετε.

Και όταν γυρίσετε σπίτι συνδέστε τη CX11E στην HD ready τηλεόρασή σας και απολαύστε μια εκπληκτική εμπειρία θέασης σε HD. Σε μια συμβατή τηλεόραση, η τεχνολογία x.v.Colour επεκτείνει την χρωματική παλέτα σας για πιο έντονες, ζωντανές αποχρώσεις του κόκκινου, μπλε και πράσινου. Η λειτουργία BRAVIATM Sync επιτρέπει τον εύκολο χειρισμό της κάμερας μέσω του τηλεχειριστηρίου της τηλεόρασης. Η αναπαραγωγή χωρίς τη χρήση καλωδίου είναι ακόμη πιο εύκολη με το PLAYSTATION®3 – απλά μεταφέρετε το Memory Stick από την CX11E και απολαύστε το σόου. Αν συνδέσετε το PC σας με την παρεχόμενη βάση Handycam® Station, το υλικό σας μπορεί να μετεγγραφεί με το πάτημα ενός κουμπιού από το Memory Stick σε έναν δίσκο DVD, ως αντίγραφο ασφαλείας.

Στον παρεχόμενο εξοπλισμό περιλαμβάνονται: Memory Stick PRO Duo χωρητικότητας 4GB, καλώδια USB και component Α/V, βάση Handycam® Station και τηλεχειριστήριο. Υπάρχει επίσης μια πληθώρα προαιρετικών εξαρτημάτων, όπως φακοί μετατροπής, μπαταρίες, φορτιστές, μικρόφωνα, τρίποδα, καλώδια HDMI και θήκες μεταφοράς.

Η Handycam® HDRCX11E θα είναι διαθέσιμη από τον Αύγουστο του 2008.

1 από τον Ιούνιο 2008, Sony Research

HANDYCAM® HDR-CX11E Key Features

  • Λήψη1920×1080 Full HD (AVCHD) σε Memory Stick (4GB παρέχεται)
  • Φακός Carl Zeiss Vario-Sonnar T*
  • Αισθητήρας ClearVid CMOS
  • Συστήματα Smile Shutter / Face Detection
  • Οπτικό Zoom 12x / Ψηφιακό Zoom 150x
  • Τεχνολογία σταθεροποίησης εικόνας Optical SteadyShot
  • Τεχνολογία x.v.Colour
  • Φωτογραφίες ανάλυσης 10,2 megapixel
  • Ήχος 5.1ch Surround, με μικρόφωνο zoom
  • Οθόνη Wide 2,7 ιντσών, Clear Photo LCD plus
  • Σύστημα εξοικονόμησης ενέργειας STAMINA, έως και 7 ώρες (με προαιρετική μπαταρία)