Η HTC Corporation αποκαλύπτει το HTC HD2, το πρώτο Windows κινητό τηλέφωνο που ενσωματώνει την φιλοσοφία HTC Sense, με επίκεντρο τον άνθρωπο.


HTC HD2_Front_&_Back_eΧάρη στην πρωτοποριακή οθόνη, υψηλής ανάλυσης, 4,3 ιντσών, τεχνολογίας capacitive, το εξαιρετικά λεπτό HTC HD2 προβάλλει κάθε είδους περιεχόμενο στην καλύτερη δυνατή ποιότητα εικόνας.


Το HD2 αποτελεί το πρώτο κινητό τηλέφωνο με λειτουργικό Windows, που εξοπλίζεται με οθόνη αφής τεχνολογίας capacitive. Χάρη σε αυτήν, η προβολή, μεγέθυνση και αλλαγή της διάστασης ιστοσελίδων, αρχείων Microsoft® Office, PDF και φωτογραφιών πραγματοποιείται με ένα απλό άγγιγμα των δαχτύλων. Η μεγάλη οθόνη επιτρέπει επίσης την ταχύτατη εισαγωγή κειμένου, με χαρακτηριστική ακρίβεια. Τέλος, ο νέος επεξεργαστής Qualcomm, με ταχύτητα χρονισμού στο 1GHz, που εξοπλίζει το HTC HD2, προσφέρει απαράμιλλη απόκριση στις εντολές και αυξημένη ταχύτητα σε παιχνίδια, βίντεο, αλλά και γενικά σε οποιαδήποτε εφαρμογή.


Ανεπτυγμένη με επίκεντρο τον άνθρωπο και με σκοπό να απλουστεύσει τον τρόπο που επικοινωνούμε, η φιλοσοφία HTC Sense βασίζεται σε τρεις θεμελιώδεις αρχές: Κάν’ το δικό σου, Μείνε σε επαφή και Ανακάλυψε το απροσδόκητο.


Κάν’ το δικό σου
Το HD2 υιοθετεί τις υψηλές δυνατότητες παραμετροποίησης της φιλοσοφίας Sense, τόσο ως προς το περιεχόμενο, όσο και ως προς τον τόπο που βρισκόμαστε την δεδομένη στιγμή. Αξιοποιώντας τη μεγάλη οθόνη των 4,3 ιντσών, το HD2 προβάλει τον καιρό κατά τέτοιο τρόπο, ούτως ώστε να παρέχει πλήθος πληροφοριών που σχετίζονται ακόμη και με την τοποθεσία μας, χωρίς να παρεμβαίνει στο σημαντικό για εμάς περιεχόμενο ή στις καίριες πληροφορίες της οθόνης. Τέλος, το HD2 μπορεί να δεχτεί πλήθος εφαρμογών που μπορούμε να κατεβάσουμε από το ηλεκτρονικό κατάστημα Windows® Marketplace.


Μείνε σε επαφή
Με το HD2, η επικοινωνία με τα σημαντικότερα πρόσωπα της ζωής μας επιτυγχάνεται με τον πιο απλό τρόπο, χάρη στην ανθρωποκεντρική προσέγγιση της HTC. Οι καρτέλες επαφών περιλαμβάνουν κάθε είδους πληροφορία (μηνύματα, κλήσεις, e-mails, status στο Facebook) που αφορούν στο κάθε άτομο ξεχωριστά. Επιπλέον και ενώ είμαστε σε επαφή μέσω ηλεκτρονικής αλληλογραφίας, μπορούμε ανά πάσα στιγμή να πραγματοποιήσουμε μια κλήση. Η HTC συμπεριέλαβε ακόμη μια νέα εφαρμογή για άμεση πρόσβαση στο Twitter, με την ονομασία HTC Peep. Τις φωτογραφίες που λαμβάνουμε, τέλος, με την κάμερα των 5MP, μπορούμε να τις μοιραστούμε με φίλους μέσω των Facebook ή Twitter.


Ανακάλυψε το απροσδόκητο
HTC_RGB_Strapline_LargeΗ φιλοσοφία HTC Sense περιλαμβάνει βελτιώσεις και προσθήκες που αναβαθμίζουν την συνολική εμπειρία χρήσης της συσκευής. Το HD2 διαθέτει μια σειρά αισθητήρων, συμπεριλαμβανομένου του αισθητήρα εγγύτητας που χρησιμοποιείται για την αποφυγή ακούσιων πατημάτων κατά την αποδοχή ή πραγματοποίηση κλήσεων. Ο αισθητήρας φωτός, προσαρμόζει ανάλογα με τις συνθήκες του περιβάλλοντος, τη φωτεινότητα της οθόνης. Τέλος, εκτός από την υποστήριξη της τεχνολογίας 3G, το HTC HD2 διαθέτει δέκτη Wi-Fi για σύνδεση με υπολογιστές ή συμβατές συσκευές.


Ταυτόχρονα με το HD2 διατίθεται προαιρετικά ένα σύστημα ανοιχτής ακρόασης για το αυτοκίνητο, που μετατρέπει αυτόματα το περιβάλλον πλοήγησης της συσκευής σε πλοηγό που μπορούμε να χειριστούμε με ένα απλό άγγιγμα των δαχτύλων μας.


Windows phone
Το HD2 χάρη στο εξελιγμένο λειτουργικό του, Windows® Mobile 6.5, προσφέρει ισχυρές δυνατότητες επικοινωνίας, παραγωγικότητας αλλά και πλοήγησης στο διαδίκτυo. Η ανταλλαγή e-mail αποτελεί εμπειρία επαγγελματικού επιπέδου, ενώ με την βοήθεια του Microsoft Exchange, έχουμε την ευχέρεια διαχείρισης και ταυτόχρονου ελέγχου πολλαπλών λογαριασμών ηλεκτρονικής αλληλογραφίας. Η νέα υπηρεσία My Phone, επιτρέπει επίσης τη λήψη αντιγράφων ασφαλείας, αλλά και τον συγχρονισμό των φωτογραφιών, της μουσικής, των επαφών και των γραπτών μηνυμάτων μας, δωρεάν, κατευθείαν από το HD2 μέσω διαδικτύου.


Διαθεσιμότητα
Το HTC HD2 είναι διαθέσιμο από όλους τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας στην Ελληνική αγορά.


Τεχνικά χαρακτηριστικά


Επεξεργαστής: 1GHz Snapdragon™
Πλατφόρμα: Windows Mobile® 6,5 Professional
Μνήμη ROM: 512 MB
RAM: 448 MB
Διαστάσεις (ΥxΠxΒ): 120,5 x 67 x 11 χιλ.
Βάρος: 157 γρ. με την μπαταρία
Οθόνη: Αφής 4,3 ιντσών, TFT-LCD, ανάλυσης 480×800 pixels (WVGA)
Δίκτυο: Ευρώπη/Ασία: 900/2100 MHz
·Ταχύτητες έως 2 Mbps / 7,2 Mbps για
Quad-band GSM/GPRS/EDGE:
· Ευρώπη/Ασία: 850/900/1800/1900 MHz
Συνδεσιμότητα Bluetooth® 2.1 + ΕDR και A2DP για απόδοση στερεοφωνικού ήχου μέσω ασύρματων ακουστικών
Wi-Fi®: IEEE 802.11 b/g
HTC ExtUSB™ (υποδοχή mini-USB 2.0)
Eίσοδος ήχου 3,5 χιλ.
Κάμερα: 5 megapixel αυτόματης εστίασης με διπλό φλας LED
Υποστηριζόμενα φορμά ήχου: AAC, AMR, M4A, MID, MP3, MP4, QCP, WAV, WMA
Υποστηριζόμενα φορμά βίντεο: ASF, MP4, 3GP, 3G2, M4V, AVI, WMV
Μπαταρία: Επαναφορτιζόμενη ιόντων λιθίου
Χωρητικότητα: 1230 mAh
Χρόνος ομιλίας:
· Έως και 380 λεπτά (GSM)
Χρόνος αναμονής:
· Έως και 490 ώρες (GSM)
Λιανική τιμή διάθεσης: 699 ευρώ