Φωτογραφίες που θα μπορούσαν να είναι οι πρώτες ιδέες ενός Google tablet εμφανίστηκαν στην επίσημη ιστοσελίδα των Chromium developers.


google chrome tabletΟι φωτογραφίες εμφανίστηκαν μαζί με μια ομιλία για το πώς θα μπορούσαν να λειτουργεί η οθόνη πολλαπλής αφής στο λειτουργικό Chrome της εταιρείας. Το υλικό δημοσιεύτηκε δύο ημέρες μετά την εκδήλωση της Apple και την επίσημη παρουσίαση του iPad.


Η Google δημοσίευσε τις φωτογραφίες και το βίντεο, ώστε να δώσει μια ιδέα στους developers για την κατεύθυνση προς την οποία θα μπορούσε να κινηθεί το λογισμικό. Επίσης, η ιστοσελίδα εστιάζει στο λειτουργικό σύστημα Chrome OS, χωρίς να κάνει λόγο για την πρόθεση της εταιρείας να δημιουργήσει το δικό της tablet, παρά τα δημοσιεύματα που υποστηρίζουν ότι είναι πολύ πιθανό η Google τελικά να κατασκευάσει το δικό της tablet, ανοίγοντας ακόμη ένα μέτωπο ανταγωνισμού με την Apple.


Από την άλλη, η Google προχώρησε σε ένα απολύτως ασυνήθιστο βήμα, να χρησιμοποιήσει για πρώτη φορά πραγματικές (και όχι online) διαφημίσεις για να προωθήσει το πρόγραμμα πλοήγησης Chrome στην Ευρώπη, λίγο πριν τεθεί σε ισχύ η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σχετικά με την υπόθεση της Microsoft, σύμφωνα με την οποία οι χρήστες των Windows δεν θα «δεσμεύονται» πια από τον Internet Explorer.


Έτσι, ξεκίνησε ήδη μια μεγάλη καμπάνια της Google σε εφημερίδες και μεγάλες αφίσες, στους δρόμους και τους σταθμούς του μετρό του Λονδίνου, του Παρισιού και του Άμστερνταμ. Η διαφημιστική εκστρατεία, που έχει ανατεθεί στην εταιρία Omnicom και έχει άγνωστο προϋπολογισμό, αποσκοπεί να δημιουργήσει την επιθυμία στους Ευρωπαίους χρήστες να δοκιμάσουν εναλλακτικούς browsers.