Η πρωτοβουλία αξιοποιεί την πλατφόρμα ThinkQuest, επιτρέποντας στους εκπαιδευτικούς να ενσωματώσουν projects στη διδακτική ύλη.


OEF TQ LogoΠαράλληλα, επιτρέπει στους μαθητές να αναπτύξουν δεξιότητες για τον 21ο αι. που περιλαμβάνουν την κριτική σκέψη, την διαπολιτισμική επικοινωνία και την τεχνολογική γνώση.


Το Oracle Education Foundation (OEF), σε συνεργασία με την Πανελλήνια Ενωση Καθηγητών Πληροφορικής Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης (ΠΕΚΑΠ) και τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και Campion School, ενώνουν τις δυνάμεις τους για να βοηθήσουν τους μαθητές στην Ελλάδα να αναπτύξουν τις απαραίτητες δεξιότητες για την καθημερινή ζωή και εργασία στον 21ο αιώνα.


Η πρωτοβουλία αυτή του OEF ξεκινά με τη δωρεάν επιμόρφωση 50 εκπαιδευτικών με δύο σεμινάρια στην Αθήνα.
1. Εκπαιδευτήρια Δούκα, Σάββατο 6 Φεβρουαρίου (9.30-16.30) (στα ελληνικά)
2. Campion School Σάββατο 27 Φεβρουαρίου 2010 (9.30-16.30) (στα αγγλικά).


Αυτή η πρωτοβουλία υποστηρίζει την την προσπάθεια της ΠΕΚΑΠ για την ανάπτυξη των δεξιοτήτων τόσο των εκπαιδευτικών όσο και των μαθητών στην Ελλάδα, ενθαρρύνοντας την καινοτόμο χρήση των ICT τεχνολογιών στο σχολικό πρόγραμμα. Τα Εκπαιδευτήρια Δούκα και το Campion School είναι τα δύο πρώτα σχολεία που εφάρμοσαν και αξιοποιούν εκτεταμένα το ThinkQuest, στο πλαίσιο του μαθήματος της Πληροφορικής.


Το ThinkQuest υποστηρίζει περισσότερους από 405.000 μαθητές και εκπαιδευτικούς σε 43 χώρες.