Την αντίδρασή της εκφράζει η ΟΜΕ-ΟΤΕ στις προτάσεις της Διοίκησης του Οργανισμού και ετοιμάζεται να προβεί σε κινητοποιήσεις.


ome_ote430-b (1)Η αντίδραση της Ομοσπονδίας Εργαζομένων του ΟΤΕ (ΟΜΕ-ΟΤΕ) απέναντι στην πρόταση της Διοίκησης του Οργανισμού για άρση της μονιμότητας, η οποία τέθηκε στο πλαίσιο της διαπραγμάτευσης της νέας Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας (ΣΣΕ), κρίνεται από τους περισσότερους ως αναμενόμενη. Το Προεδρείο της ΟΜΕ-ΟΤΕ προσανατολίζεται προς την κατεύθυνση των απεργιακών κινητοποιήσεων προκειμένου να καταδείξει την καθολική αντίδραση των παλαιών εργαζομένων στην άρση της μονιμότητάς τους, σύμφωνα με τον Γενικό Κανονισμό Προσωπικού (ΓΚΠ).


Η τελική μορφή των κινητοποιήσεων θα διαμορφωθεί κατά την διάρκεια συνεδρίασης της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΟΜΕ-ΟΤΕ. Το μείζον θέμα είναι η πρόταση της Διοίκησης του ΟΤΕ να τροποποιηθεί το άρθρο 5 του Εσωτερικού Κανονισμού Προσωπικού ΟΤΕ, με τη συναίνεση της Ομοσπονδίας, ώστε να είναι δυνατή η καταγγελία συμβάσεων που θα αφορούν το σύνολο πλέον του προσωπικού.


Σύμφωνα με εκπροσώπους της ΟΜΕ-ΟΤΕ, εκτός από το μείζον θέμα της άρσης της μονιμότητας, αιτίες διακοπής των διαπραγματεύσεων Διοίκησης και Εργαζομένων είναι σειρά προτεινόμενων αλλαγών στον τρόπο και στη διάρκεια λήψης των αναρρωτικών αδειών με αποζημίωση τους από τον ασφαλιστικό φορέα μετά τον πρώτο μήνα και ο περιορισμός έως και διακοπή των συνδικαλιστικών αδειών προκειμένου οι συνδικαλιστές να επιστρέψουν στα εργασιακά καθήκοντα τους


Είναι σχεδόν βέβαιο ότι ο ΟΤΕ εισέρχεται με μία περίοδο τεταμένων σχέσεων Διοίκησης και Εργαζομένων, στην οποία δεν είναι ορατή κάποια ουσιαστική πολιτική παρέμβαση για να δοθεί λύση στα αιτήματα της Διοίκησης, που αφορούν προοπτικά την οικονομική πορεία του Οργανισμού, αλλά και του εργασιακού μέλλοντος των 4.000 χιλιάδων περίπου εργαζομένων του ΟΤΕ που διέπονται από τον ΓΚΠ.