Τη θέση του υπεύθυνου τμήματος ελληνικών παραγωγών ανέλαβε ο Ρένος Χαραλαμπίδης, ο οποίος και παρουσίασε το όραμα της εταιρείας σε πρόσφατη εκδήλωση.

audiovisual-logoΗ Audio Visual ξεκινάει τη νέα δεκαετία με ένα νέο όραμα. Η εταιρία πατάει γερά στις βάσεις που έχει δημιουργήσει με τη μακρά και επιτυχημένη πορεία της, με έναν όμιλο εταιριών που δραστηριοποιούνται στο χώρο του κινηματογράφου και της ψυχαγωγίας. Έχοντας αποδείξει έμπρακτα την εκτίμησή της στο ελληνικό ταλέντο αποφασίζει να επενδύσει σε αυτό ακόμη περισσότερο. Συνοδοιπόρος της σ’ αυτόν το στόχο είναι ο Ρένος Χαραλαμπίδης. Ο νέος προσανατολισμός της Audio Visual είναι να γίνει στέγη δημιουργικών ιδεών μέχρι εκείνες να βρουν το δρόμο τους προς την πραγμάτωση, να γίνει ο θύλακας της ελληνικής καλλιτεχνικής ανησυχίας. Εν κατακλείδι επενδύει στο ανεκμετάλλευτο ταλέντο που δε βρίσκει το δρόμο για την επικοινωνία με το κοινό και δημιουργεί ένα μονοπάτι που ενώνει την ιδέα με τον καταναλωτή της τέχνης, ώστε κάθε δημιουργική σκέψη που γεννιέται στον τόπο μας να το ακολουθεί απρόσκοπτα.

Η Αudio Visual Enterprises S.A. (Επιχειρήσεις Ήχου και Εικόνος Α.Ε.), ιδρύθηκε το 1982, ως εταιρία διανομής ταινιών video στην Ελλάδα και την Κύπρο. Σήμερα έχει πλέον διεισδύσει ευρέως στον κλάδο της ψυχαγωγίας και αποτελεί συγκρότημα εταιρειών το οποίο καλύπτει ένα φάσμα στρατηγικών δραστηριοτήτων (κινηματογράφος, video, τηλεόραση, πάρκα ψυχαγωγίας) και αναπτύσσεται με εντυπωσιακούς και σταθερούς ρυθμούς. Περιλαμβάνει τις εταιρίες Audio Visual Enterprises, Ster Cinemas, Allou Fun Park, On Productions, Power Music, VML καθώς και την Audio Visual Balkans που δραστηριοποιείται στη Ρουμανία, τη Βουλγαρία και τη Σερβία.

Παράλληλα παραμένει κυρίαρχη στην αγορά της αναπαραγωγής και διανομής ταινιών στο Video (DVD & BLU-RAY). Διανέμει αποκλειστικά τις ταινίες της Warner Bros., της Village Films και της Paramount / Dreamworks.

Στον τομέα της Κινηματογραφικής Διανομής κατέχει την πρώτη θέση στην αγορά, συνεργάζεται με δύο μεγάλα στούντιο παραγωγής, τη Sony Pictures και τη Walt Disney Motion Pictures και εξασφαλίζει κάθε χρόνο τη διανομή σημαντικών ανεξάρτητων ταινιών (όπως «Slumdog Millionaire» και «Οι Ζωές των Άλλων») αλλά και μεγάλων ελληνικών παραγωγών. Ενδεικτικά τα τελευταία χρόνια η Audio Visual έχει διανείμει μεγάλες εμπορικές επιτυχίες, όπως «Η Κληρονόμος» (300.000 εισιτήρια), «Όλα Θα Πάνε Καλά» (100.000 εισιτήρια), «Αυστηρώς Κατάλληλο» (200.000 εισιτήρια), «Γαμήλιο Party» (250.000 εισιτήρια), «El Greco» (800.000 εισιτήρια), «Μια Μέλισσα τον Αύγουστο» (300.000 εισιτήρια), «Straight Story» (400.000 εισιτήρια), «5 Λεπτά Ακόμα» (350.000 εισιτήρια). Έχει συνεργαστεί με τον διεθνώς αναγνωρισμένο Έλληνα σκηνοθέτη Θόδωρο Αγγελόπουλο για την τελευταία του ταινία «Η Σκόνη του Χρόνου». Αλλά και έχει αναδείξει το καλλιτεχνικό σινεμά με ταινίες όπως «Ιστορία 52», «Μικρό Έγκλημα» και «Το Κακό στην Εποχή των Ηρώων», που έκαναν σημαντική καριέρα σε Διεθνή Φεστιβάλ και έχουν συμβάλλει στη διαμόρφωση του σύγχρονου ελληνικού κινηματογραφικού τοπίου.

Η Audio Visual Enterprises υποστηρίζει τον κινηματογράφο με όλα της τα μέσα. Το γεγονός ότι έχει εδραιώσει μια σειρά από εταιρίες που λειτουργούν άψογα αυτόνομα αλλά και αρμονικά ως σύνολο, έχει ως αποτέλεσμα ότι η κάθε ιδέα μπορεί να βρει στέγη σε περισσότερες από μία εταιρίες του ομίλου και να αναπτύσσεται παράλληλα φτάνοντας στην αγορά ολοκληρωμένη και πολυσχιδής. Σ’ αυτήν τη λογική θα δοθεί ιδιαίτερη βαρύτητα στην παιδική κινηματογραφική δημιουργία, την οποία η Audio Visual θα αγκαλιάσει, με στόχο να τη μεταμορφώσει από ιδέα σε ταινία, τηλεοπτική εκπομπή, παιχνίδι κτλ.

Όπως δηλώνει ο Διευθύνων Σύμβουλος της Audio Visual Enterprises, κ. Κωστής Χατζηιωάννου, «Στο ξεκίνημα της νέας δεκαετίας, η Audio Visual εγκαινιάζει μια νέα εποχή και προχωρά πέρα από τα κεκτημένα: κάνει ανοιχτή πρόσκληση σε όλους όσοι πιστεύουν ότι έχουν κάποιο ταλέντο (παραγωγούς, σεναριογράφους, σκηνοθέτες, ηθοποιούς κτλ.) σε όλους όσοι είναι αποφασισμένοι να δουλέψουν σκληρά για να δουν το όνειρό τους να γίνεται πραγματικότητα, να μοιραστούν τις ανησυχίες τους μαζί μας. Ιδιαίτερη έμφαση θα δοθεί στον τομέα των παιδικών ταινιών, μια και πιστεύουμε ότι το είδος αυτό δεν έχει αναπτυχθεί αρκετά στο πλαίσιο της ελληνικής δημιουργίας, ενώ ολοένα μεγαλώνει η μερίδα του κοινού που θα ακολουθούσε μια τέτοια πρωτοβουλία.»

Για τους στόχους του στη θέση του Υπεύθυνου Τμήματος Ελληνικών Παραγωγών, ο Ρένος Χαραλαμπίδης εξηγεί, «Φιλοδοξώ με την παρουσία μου στην Audio Visual ο συνδυασμός κινηματογραφικής ποιότητας και εμπορικότητας να γίνει κατεστημένο. Θα δοκιμαστούν νέες ιδέες σε κινηματογραφικά είδη που τις τελευταίες δεκαετίες δεν έχουν αξιοποιηθεί, όπως ο παιδικός κινηματογράφος ή το δράμα, προσδοκώντας μεγαλύτερη και ουσιαστικότερη επαφή με το μεγάλο κοινό.»