Η Cisco συνεργάζεται με την Digea, τον πάροχο ψηφιακής τηλεοπτικής εκπομπής στην Ελλάδα, για την υλοποίηση έργου πολυπλεξίας και κωδικοποίησης.


kanalia_287833469Το έργο, που στην πρώτη του φάση περιλαμβάνει 23 κύρια σημεία μετάδοσης και πληθυσμιακή κάλυψη πάνω από 80%, έχει δομηθεί σε δίκτυο επόμενης γενιάς (IP NGN) της Cisco. Το έργο αποτελείται από το κεντρικό headend πολυπλεξίας σήματος, καθώς και από σημεία διανομής video. Η διαχείριση της λύσης βασίζεται στην ενιαία πλατφόρμα διαχείρισης δικτύου ROSA Μέρος της λύσης αποτελεί η παροχή υπηρεσίας EPG (Electronic Program Guide – Ηλεκτρονικός Οδηγός Προγράμματος) για τη διαχείριση των πληροφοριών από το δίκτυο της Digea. Το έργο σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκε εξ ολοκλήρου από το Τμήμα Professional Services της Cisco.


«Φιλοδοξούμε η Digea να παρέχει πραγματικά υπηρεσίες υψηλής ποιότητας στους Έλληνες τηλεθεατές, για το λόγο αυτό δίνουμε ιδιαίτερη προσοχή στην επιλογή των συνεργατών μας. Η πολυπλεξία αποτελεί την καρδιά της τηλεοπτικής εμπειρίας του τηλεθεατή και η προηγμένη τεχνολογία της Cisco είναι μία εγγύηση για την Digea», επεσήμανε ο Γιώργος Μαθιός, CEO της Digea.


CISCO_200«H Cisco και η Digea μοιράζονται το ίδιο όραμα: Να αλλάξουν τον τρόπο που οι άνθρωποι διασκεδάζουν και μαθαίνουν, παρέχοντας νέες, εμπλουτισμένες εμπειρίες. Λανσάροντας τις ψηφιακές υπηρεσίες μετάδοσης, η Digea απέδειξε ότι είναι πρωτοπόρος στην αγορά. Ήταν χαρά μας να συνεργαστούμε με την Digea στην υλοποίηση αυτού του σημαντικού έργου για την Ελλάδα, και να συμβάλουμε στην επιτυχία τους», δήλωσε ο George Stromeyer, Vice President, SPVTG, Cisco.


O CEO της Digea, κ. Μαθιός

O CEO της Digea, κ. Μαθιός

«Στις σύγχρονες κοινωνίες, η τηλεόραση δεν είναι μόνο μέσο, αλλά αγαθό», δήλωσε σχετικά ο Αναστάσιος Λυλάκος, SP Regional Sales Manager, Cisco, σχολιάζοντας: «Χάρη στην Digea, η Τηλεόραση του Μέλλοντος είναι πραγματικότητα και θα είναι διαθέσιμη σε κάθε κάτοικο της χώρας. Είμαστε ιδιαίτερα περήφανοι που η Cisco συνέβαλε σε αυτήν τη σημαντική προσπάθεια».


Η ψηφιακή μετάβαση έχει ήδη ολοκληρωθεί επιτυχώς στο Ξυλόκαστρο Κορινθίας και τη Θεσσαλονίκη, ενώ ακολουθούν η Αθήνα, η Λάρισα και η Πάτρα.