Την αποκατάσταση κάθε ζημιάς που υφίσταται η επιχείρηση από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που της έγινε επιδιώκουν οι ιθύνοντες της

IntracomΔυναμική αντίδραση υπάρχει από τον Όμιλο της Intracom, καθώς οι ιθύνοντες του προχώρησαν σε άσκηση αγωγής κατά της Teledome, προκειμένου να υπάρξει πλήρης αποκατάσταση κάθε ζημίας που υφίσταται η επιχείρηση από την αίτηση ασφαλιστικών μέτρων που έχει ήδη καταθέσει η δεύτερη. Πιο συγκεκριμένα, η Teledome άσκησε την αίτηση κατά των Intracom, Hellas Online, Unibrain, Proton Τράπεζα, αλλά και κατά φυσικών προσώπων, ζητώντας συνολικά το ποσό των 45 εκατ. ευρώ.

Οι νομικοί σύμβουλοι της Intracom εκτιμούν ότι οι πιθανότητες ευδοκίμησης της αγωγής της Teledome είναι εξαιρετικά περιορισμένες. Σημειώνεται ότι κατά τη δικάσιμο της 18.06.2008 η Teledome παραιτήθηκε, ενώπιον του Μονομελούς Πρωτοδικείου, από το δικόγραφο αίτησης ασφαλιστικών μέτρων που είχε ασκήσει κατά των Hellas online και Unibrain, με το οποίο ζητούσε την αναστολή της ισχύος των αποφάσεων των οργάνων των εταιρειών αυτών σχετικά με τη συγχώνευση τους. Αίτημα της Teledome για τη χορήγηση προσωρινής διαταγής αναστολής είχε ήδη απορριφθεί από το Μονομελές Πρωτοδικείο Αθηνών στις 16 Απριλίου 2008.

Να σημειωθεί ότι οι μέτοχοι της Teledome υποστηρίζουν ότι δεν υπήρχε λόγος υπαναχώρησης της Intracom από την εξαγορά της τηλεπικοινωνιακής εταιρείας. Υπενθυμίζεται ότι η εταιρεία εξαγόρασε και έχει στην κατοχή της το 40% της Teledome, ωστόσο επικαλούμενη ανακολουθία στα όσα είχαν συμφωνηθεί, ειδικά σε ότι αφορά τα οικονομικά στοιχεία δεν εξαγόρασε το υπόλοιπο του μετοχικού κεφαλαίου της, και ακύρωσε την τριπλή συγχώνευση που είχε αποφασιστεί Hellas Online – Unibrain – Teledome.

Εν τω μεταξύ, τη νέα μετοχική σύνθεση της Hellas Online, λόγω των μεταβολών στα ποσοστά δικαιωμάτων ψήφου, που ενσωματώνονται σε μετοχές της Unibrain, λόγω της εισαγωγής των νέων, οι οποίες προέκυψαν μετά την ολοκλήρωση της συγχώνευσης με την Hellas Online, ανακοίνωσε η πρώτη.

Έτσι, μεταξύ άλλων, το ποσοστό των δικαιωμάτων ψήφου της Intracom Holdings διαμορφώνεται σε 84,172%, εκ του οποίου άμεσα ποσοστό 80,577% και έμμεσα ποσοστό 3,595%, μέσω της, κατά 100% ελεγχόμενης θυγατρικής, Intracom IT Services, έναντι ποσοστού 28,480%, που κατείχε πριν από τη συγχώνευση, έμμεσα μέσω της ίδιας θυγατρικής εταιρείας.