Η Uni Systems, ως μέλος ένωσης εταιρειών, υλοποίησε και έθεσε σε παραγωγική λειτουργία δύο έργα για τον εκσυγχρονισμό της Δημόσιας Διοίκησης.


UNI.SYSTEMS_QUEST_GROUPΤο πρώτο, αφορά στην εφαρμογή Ολοκληρωμένων Πληροφοριακών Συστημάτων στις Υποστηρικτικές Λειτουργίες (back office) είκοσι εννέα (29) Νομαρχιακών Αυτοδιοικήσεων (Ν.Α.) σε όλη τη χώρα. Το εξειδικευμένο αντικείμενο και οι διαφορετικές διευθύνσεις που εμπλέκονται στην υλοποίηση, σε συνδυασμό με την μεταξύ τους ολοκλήρωση – διασύνδεση, αλλά και η περιφερειακή του διάσταση, καθιστούν το ενδιαφέρον έργο εξαιρετικά πολύπλοκο. Η επιτυχημένη υλοποίησή του, εισάγει ένα σημαντικότατο εργαλείο στην περιφερειακή αυτοδιοίκηση προσφέροντας λύσεις, ιδιαιτέρως ενόψει της εφαρμογής της διοικητικής μεταρρύθμισης της χώρας με το πρόγραμμα «Καλλικράτης».


Το δεύτερο έργο, “Εφαρμογές λογισμικού & υπηρεσίες διασύνδεσης ΟΤΑ με το Εθνικό Δημοτολόγιο”, αφορά στην ανάπτυξη και προσαρμογή λογισμικού στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης, προκειμένου αυτοί να ενταχθούν στο Εθνικό Δημοτολόγιο. Ο βασικός κορμός του κυρίως έργου είναι η ανάπτυξη Κεντρικής Βάσης Δεδομένων, στην οποία θα τηρούνται ενημερωμένα τα στοιχεία όλων των δημοτολογίων της χώρας, στόχος καθοριστικός για την εξυπηρέτηση του πολίτη και των επιχειρήσεων και την προώθηση της Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης.


Αξίζει να σημειωθεί, ότι το έργο θα συμβάλλει ουσιαστικά και στο μακροπρόθεσμο στόχο, αυτόν που προβλέπει την αυτεπάγγελτη αναζήτηση στοιχείων/δεδομένων μεταξύ των φορέων της δημόσιας διοίκησης, ώστε τελικά να διακινείται η πληροφορία, αντί του συναλλασσόμενου. Στο πλαίσιο του έργου αυτού, η Uni Systems, ως μέλος ένωσης εταιρειών, συνέβαλε καθοριστικά στην επιτυχή του έκβαση, εντάσσοντας στο Εθνικό Δημοτολόγιο ένα πλήθος από μεγάλους δήμους της χώρας.