Οι λύσεις της SAP βοηθούν τις τράπεζες να ενοποιήσουν τις διαδικασίες τους και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκαν οι εργασίες του Executive Banking Event που διοργάνωσε η SAP Hellas την Πέμπτη 19 Ιουνίου 2008, στο ξενοδοχείο King George, στην Αθήνα, με τη συμμετοχή άνω των 60 στελεχών του Τραπεζικού κλάδου.

Η εκδήλωση επικεντρώθηκε στις ολοένα και αυξανόμενες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα τραπεζικά στελέχη και στο πώς οι κορυφαίες λύσεις της SAP μπορούν να βοηθήσουν τις Τράπεζες να ενοποιήσουν τις διαδικασίες τους, να διαχειριστούν την αυξημένη πολυπλοκότητα του περιβάλλοντος και να αποκτήσουν ανταγωνιστικό πλεονέκτημα.

Ιδιαίτερη έμφαση δόθηκε στο πώς οι Τράπεζες μπορούν να δημιουργήσουν προστιθέμενη αξία μέσω της αποτελεσματικής διαχείρισης των ανθρώπινων πόρων, των σχέσεων με τους πελάτες και της οικονομικής τους κατάστασης. Στο πλαίσιο αυτό, κορυφαία στελέχη της SAP από την Ελλάδα και το εξωτερικό παρουσίασαν την οικογένεια λύσεων SAP for Banking και τις νέες και ήδη υπάρχουσες λύσεις της εταιρίας που αφορούν στον κλάδο, όπως: SAP Customer Relationship Management, SAP Analytical Banking Solutions, SAP Human Capital Management, καθώς επίσης και την αρχιτεκτονική Banking Service Oriented Architecture.

Την εκδήλωση άνοιξε ο κύριος Μάνος Ραπτόπουλος, Διευθύνων Σύμβουλος της SAP για την Ελλάδα και την Κύπρο, ο οποίος αναφέρθηκε στις σύγχρονες προκλήσεις που αντιμετωπίζουν τα κορυφαία τραπεζικά στελέχη, καθώς και στη δέσμευση της εταιρίας να παρέχει πάντα αξιόπιστες λύσεις για την κάλυψη των πολυδιάστατων αναγκών των Τραπεζών.

Επιπλέον, ο κύριος Χρήστος Κωνσταντίνου, Διευθύνων Σύμβουλος της Deloitte Business Solutions SA, παρουσίασε τις σημαντικότερες εξελίξεις που λαμβάνουν χώρα στον Τραπεζικό κλάδο, καθώς επίσης και στις μελλοντικές τάσεις που αναμένεται να απασχολήσουν τα τραπεζικά στελέχη.

Εν συνεχεία, ο κύριος Νίκος Μικόπουλος, Business Development Manager Banking, Market Units South East Europe and Middle East SAP, ανέλυσε τη στρατηγική της SAP για τον Τραπεζικό κλάδο, η οποία εστιάζεται στη βελτίωση των επιχειρησιακών διαδικασιών και στην ενίσχυση της καινοτομίας, βοηθώντας τις επιχειρήσεις να αναπτύξουν δυναμικά προϊόντα και υπηρεσίες, να ενδυναμώσουν τις σχέσεις με τους πελάτες, να επιτύχουν τους στρατηγικούς τους στόχους και να δώσουν ώθηση στην κερδοφορία τους.

Ακόμη, ο κύριος Γιώργος Καμτσιώρας, Principal Solution Consultant SAP Hellas, παρουσίασε τη λύση SAP Financials for Banking, ενώ και οι κ.κ. Παναγιώτης Θεοφάνους, Business Development Financials SAP Hellas, και Ιωάννης Παπαευγενίου, Διευθύνων Σύμβουλος της Relational SA, παρουσίασαν την οικογένεια λύσεων της SAP και της Business Objects στον τομέα του Analytical Banking.

Βασικό ζήτημα για κάθε τράπεζα αποτελεί η κάλυψη των πολυδιάστατων αναγκών των πελατών με τρόπο αξιόπιστο, αποτελεσματικό και ευέλικτο. Στο πλαίσιο αυτό, ο κύριος Jamie Anderson, Solution Principal, Banking Front Office SAP EMEA, θα παρουσίασε τη λύση SAP CRM for Banking και το πώς αυτή βοηθά τα τραπεζικά ιδρύματα να αποκτήσουν μια πιο πελατοκεντρική προσέγγιση και να αναπτύξουν μακροχρόνιες, δυνατές και προσοδοφόρες σχέσεις με τους πελάτες.

Ακόμη, παρουσιάστηκαν βέλτιστες πρακτικές στον τομέα της διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού, μέσω παραδειγμάτων επιτυχημένων εγκαταστάσεων σε πελάτες της SAP. Μέσω της συγκεκριμένης παρουσίασης, οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση είχαν την ευκαιρία να γνωρίσουν μεθόδους και λύσεις που μπορούν να μετατρέψουν τους ανθρώπινους πόρους της εταιρίας σε ανταγωνιστικό πλεονέκτημα και να επιτύχουν τη δέσμευση των εργαζομένων στους στρατηγικούς στόχους της εταιρίας.

Τέλος, υπήρξε παρουσίαση των πλεονεκτημάτων που προκύπτουν από την εφαρμογή και χρήση της καινοτόμου αρχιτεκτονικής Banking Enterprise SOA, από τον κύριο Trevor Skeels, EMEA Banking Solution Consulting SAP UK. Η αρχιτεκτονική Banking Enterprise SOA έχει αναπτυχθεί από κοινού με πελάτες και συνεργάτες της SAP με σκοπό την υποστήριξη των βασικών επιχειρησιακών διαδικασιών, προσφέροντας τους ευελιξία, προσαρμοστικότητα και επεκτασιμότητα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι Χορηγός Επικοινωνίας του SAP Executive Banking Event ήταν η ημερήσια οικονομική εφημερίδα Εξπρές.