O Στιβ Τζομπς αποκάλυψε το όνομα της νέας ταμπλέτας της αμερικανικής εταιρείας, η οποία θα λέγεται iPad και είναι εξοπλισμένη με οθόνη 9,7 ιντσών.


Γράφει ο Νίκος Καϊμακάμης


apple-iPad-2Η νέα φορητή συσκευή, σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, έχει πολύ μικρό βάρος, ενώ στη θέση του επεξεργαστή έχει ένα Apple “A4” chip στο 1Ghz. Υπόσχεται 10 ώρες συνεχούς λειτουργίας και έναν ολόκληρο μήνα χρόνο αναμονής. Θα κυκλοφορήσει σε εκδόσεις με χωρητικότητα 16,32 και 64GB.


Στον τομέα της συνδεσιμότητας δεν επιφυλάσσει εκπλήξεις, αφού είναι εξοπλισμένο με WiFi, Bluetooth, accelerometer και πυξίδα. Εννοείται ότι μπορεί να τρέξει όλες τις εφαρμογές που μπορεί κανείς να βρει στο App Store, είτε στο μέγεθος του iPhone είτε σε fullscreen.


Μαζί με τη νέα συσκευή, διατίθεται και το νέο iPhone SDK για τους developers, η οποία εκτιμάται ότι θα κάνει ακόμα πιο εύκολη τη διαδικασία δημιουργίας εφαρμογών για τις συσκευές της Apple. To interface του iPad θυμίζει πολύ εκείνο του iPhone και ο ίδιος ο Τζομπς τόνισε ότι είναι ωραίο να πληκτρολογεί κανείς πάνω του.


Μία ενδιαφέρουσα εξέλιξη είναι ότι εκτός από το iTunes, τώρα εγκαινιάζεται το iBooks store, το οποίο θα θυμίζει αρκετά το χώρο όπου οι χρήστες μπορούν να κατεβάζουν βίντεο, μουσική και εφαρμογές, με τη διαφορά ότι εδώ θα βρίσκει κανείς βιβλία και διάφορα έντυπα. Για ακόμα μια φορά, η αμερικανική εταιρεία προσπαθεί να αλλάξει τον τρόπο ψυχαγωγίας με την αφορμή της παρουσίασης μίας φορητής συσκευής…