Επέκταση στην κινεζική αγορά επιθυμεί ο ισπανικός κολοσσός

Στην αναδιοργάνωση του τηλεοπτικού κλάδου της Κίνας προσβλέπει η ισπανική Telefonica που έχει βάλει στο “στόχαστρο” της, το 10% της China Unicom.

Η ισπανική εταιρεία θέλει να επεκταθεί και στον πάροχο κινητής τηλεφωνίας China Unicom στην προσπάθειά της να επωφεληθεί από τις ευκαιρίες που δίνει το σχέδιο του Πεκίνου να αναδιοργανώσει τον τηλεπικοινωνιακό κλάδο στη χώρα, σύμφωνα με τους Financial Times.

H Telefonica, η οποία έχει το 7,2% της εταιρείας σταθερής τηλεφωνίας China Netcom, θέλει να γίνει συνεταίρος σε μία εταιρεία η οποία, σύμφωνα με αυτό το πρόγραμμα αναδιοργάνωσης, θα αναλάβει τις δραστηριότητες της Netcom, δήλωσε στους «FT» ο Σίζαρ Aλιέρτα, πρόεδρος της Telefonica.

Στις 24 Mαΐου, η Kίνα ανακοίνωσε το αναμενόμενο επί μακρόν σχέδιό της για αναδιοργάνωση του κλάδου, κατευθύνοντας τις εξαγορές με σκοπό να διασφαλίσει ότι η χώρα θα έχει τρεις εταιρείες που θα παρέχουν πλήρεις υπηρεσίες: την China Mobile, την China Telecom και την Unicom- Netcom.

Oι αναλυτές υποστηρίζουν ότι αρκετές πολυεθνικές εταιρείες θέλουν κομμάτι από την πίτα της μεγαλύτερης τηλεπικοινωνιακής αγοράς στον κόσμο, ενώ οι τρεις κινέζικες εταιρείες θα χρειαστούν την πείρα και την τεχνογνωσία των ξένων.