Νέα μοντέλα, τα οποία συμπληρώνουν την οικογένεια των compact ψηφιακών φωτογραφικών μηχανών παρουσίασε η Panasonic, με φακούς Leica.


Panasonic Lumix DMC-FT2

Panasonic Lumix DMC-FT2

Η Panasonic παρουσίασε την DMC-FT2, την ανθεκτική ψηφιακή μηχανή σαν διάδοχο της επιτυχημένης DMC-FT1. Η FT2 είναι αδιάβροχη (έως τα 10 μέτρα βάθος), ανθεκτική σε χτυπήματα και πτώση από έως και 2 μέτρα,ανθεκτική στη σκόνη και στο κρύο (έως -10° C)
Η DMC-FT2 διαθέτει ανάλυση 14.1 Μegapixels, φακό Leica DC Vario-Elmarit, ευρυγώνιο 28mm, με 4.6x οπτικό zoom (ισοδύναμο 28-128mm), “Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία”, τον νέο βελτιωμένο Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας Power O.I.S και δυνατότητα εγγραφής βίντεο HD σε φορμά AVCHD Lite.


Η FT2 διαθέτει και Intelligent Zoom 6x. Το Intelligent Zoom είναι μία καινοτομία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά φέτος στις φωτογραφικές μηχανές Lumix. Βασίζεται στην τεχνολογία Intelligent Resolution, που βελτιώνει (μέσω νέων εξελιγμένων αλγόριθμων) την ευκρίνεια και την αναλυτικότητα της εικόνας. Σαν αποτέλεσμα, το Intelligent Zoom διατηρεί την ποιότητα της εικόνας ακόμη και όταν το οπτικό zoom εξαντλήσει την “διαδρομή” του και περάσει στην “περιοχή” του ψηφιακού zoom. Το Intelligent Zoom (δηλαδή ο συνδυασμός του oπτικού με το ψηφιακό zoom) δίνει φωτογραφίες με ακόμη μεγαλύτερο τηλεφακό, χωρίς καμία απώλεια στην ποιότητα της εικόνας (που συνήθως χαρακτηρίζει τα κοινά ψηφιακά zoom).


Οι διαστάσεις της μηχανής είναι πολύ μικρές, ενώ η κατασκευή της είναι πολύ στεγανή και ερμητικά κλειστή. Η οθόνη LCD είναι 2,7 ιντσών, και διαθέτει το νέο Επεξεργαστή Εικόνας Venus Engine HD. Η Panasonic DMC-FT2 θα κυκλοφορήσει σε ασημί, πράσινο πορτοκαλί και μπλε χρώμα.


Lumix DMC-TZ10

Panasonic Lumix DSC TZ10

Panasonic Lumix DSC TZ10

Η Panasonic παρουσιάζει την Lumix DMC-TZ10, την compact φωτογραφική μηχανή, με μια νέα “υβριδική” προσέγγιση. Συνδυάζει τις λειτουργίες μιας “super zoom” φωτογραφικής μηχανής με αυτές μιας HD βιντεοκάμερας. Η Panasonic Lumix DMC-TZ10 έχει ανάλυση 10 Megapixels, φακό LEICA DC Vario-Elmar,ευρυγώνιο 25mm και οπτικό zoom 12x (ισοδύναμο 25-300mm). H ΤΖ10 καταγράφει βίντεο HD AVCHD Lite στα 720p.Το AVCHD Lite απαιτεί λιγότερο αποθηκευτικό χώρο από ότι το Motion JPEG, ενώ έχει και καλύτερες επιδόσεις στη ποιότητα εικόνας.


Το Intelligent Zoom (16x) που διαθέτει η DMC-TZ10 είναι μία καινοτομία που παρουσιάζεται για πρώτη φορά φέτος στις φωτογραφικές μηχανές Lumix. Βασίζεται στην τεχνολογία Intelligent Resolution, που βελτιώνει (μέσω νέων εξελιγμένων αλγόριθμων) την ευκρίνεια και την αναλυτικότητα της εικόνας. Σαν αποτέλεσμα, το Intelligent Zoom διατηρεί την ποιότητα της εικόνας ακόμη και όταν το οπτικό zoom εξαντλήσει την “διαδρομή” του και περάσει στην “περιοχή” του ψηφιακού zoom.


Επίσης, πολύ σημαντικό στην TZ10 είναι ότι εκτός από την πλήρως αυτόματη λειτουργία, η μηχανή διαθέτει για τους έμπειρους χρήστες τους τρόπους έκθεσης που συναντάνε σε μεγαλύτερες ή DSLR μηχανές: Προγραμματισμένη Έκθεση, Προτεραιότητα Ταχύτητας, Προτεραιότητα Διαφράγματος και πλήρως Χειροκίνητη Έκθεση, ώστε να εξαντλήσουν τις δημιουργικές τους ανησυχίες.


Μια άλλη μεγάλη καινοτομία για την TZ10 είναι η ενσωμάτωση GPS, που όχι μόνο καταγράφει στις λήψεις το στίγμα (γεωγραφικό πλάτος και μήκος), αλλά επίσης προβάλει στην οθόνη τις πληροφορίες αυτές σε αληθινό χρόνο, δείχνοντας την πληροφορία τοποθεσίας στην οθόνη την ώρα της λήψης, αλλά και κατά την αναπαραγωγή, κάνοντας έτσι την ταξιδιωτική φωτογραφία ακόμη πιο διασκεδαστική.


Η Panasonic Lumix DMC-TZ10 έχει τον επεξεργαστή εικόνας Venus Engine HD για βέλτιστη ποιότητα εικόνας σε φωτογραφία και βίντεο.


Lumix DMC-FX66

Panasonic Lumix DMC FX66

Panasonic Lumix DMC FX66

Με αισθητήρα 14.1 Megapixels για καθαρές εικόνες με πλούσιες λεπτομέρειες η Lumix DMC-FX66 θα σας εντυπωσιάσει. Διαθέτει επεξεργαστή εικόνας Venus Engine VΙ και τον νέο βελτιωμένο Οπτικό Σταθεροποιητή Εικόνας Power O.I.S για κρυστάλλινα καθαρές φωτογραφίες.


Η FX66 διαθέτει την εντελώς αυτόματη λειτουργία iA («Έξυπνη Αυτόματη Λειτουργία») που εξασφαλίζει ότι θα γίνουν όλες οι απαραίτητες ρυθμίσεις για μια τέλεια φωτογραφία. Σας προσφέρει φωτογραφίες ποιότητας, ενώ οι τεχνολογίες που έχουν αναπτυχθεί από την Panasonic θα αναλάβουν να βελτιώσουν την εικόνα και να αποσβέσουν την αστάθεια του χεριού που μπορεί να αλλοιώσει την ποιότητα των φωτογραφιών σας.


Η μηχανή διαθέτει φακό Leica DC VARIO ELMARIT,Eυρυγώνιο 25mm οπτικό zoom 5x (ισοδύναμο 25-125mm) και Intelligent Zoom 6,5x. Χάρη στην τεχνολογία Face Recognition αποθηκεύει έως και έξι πρόσωπα και τα αναγνωρίζει με το όνομά τους, και βελτιστοποιεί την εστίαση και την εκφώτιση τους. Επίσης έχετε τη δυνατότητα να προσθέτετε στις φωτογραφίες σας ημερομηνία, όνομα, ηλικία και περιγραφή. Η DMC-FX66 είναι εξαιρετικά λεπτή και ταιριάζει απόλυτα σε χρήστες που θέλουν μια φωτογραφική μηχανή με προχωρημένο στυλ.