Η Symantec ανακοίνωσε ότι έλαβε σημαντικές διακρίσεις από δύο αξιόπιστους, ανεξάρτητους φορείς δοκιμών επιδόσεων, τους AV-Comparatives και AV-Test.org.


symantecΗ Symantec βραβεύτηκε ως Καλύτερο Προϊόν Anti-Virus του 2009 από την AV-Comparatives, μία βράβευση που επιβεβαιώνει τα κορυφαία αποτελέσματα σε πολυάριθμες δοκιμές σε καίριους τομείς προστασίας και απόδοσης σχετικά με την ασφάλεια. Η εταιρία κατέλαβε επίσης την πρώτη θέση σε μία νέα δοκιμή – σε πραγματικό χρόνο – στις σουίτες διαδικτυακής ασφάλειας από τον οργανισμό AV-Test.org, ο οποίος αξιολογεί κορυφαία προϊόντα ασφαλείας, όσον αφορά στην ικανότητά τους να προστατεύσουν τους χρήστες κατά τη διάρκεια ενεργειών όπως το σερφάρισμα στο διαδίκτυο και το downloading αρχείων. Αυτές οι ανεξάρτητες αξιολογήσεις ενδυναμώνουν την κορυφαία θέση της Symantec στην παροχή προστασίας σε ένα συνεχώς εξελισσόμενο κόσμο απειλών.


Τα τελευταία χρόνια, το μοντέλο διαρροής των απειλών έχει υποστεί μία θεμελιώδης αλλαγή από τον σχετικά μικρό αριθμό απειλών που επηρεάζουν πολλά εκατομμύρια χρηστών, προς ένα μοντέλο όπου πολλά εκατομμύρια νέων απειλών γνωστοποιούνται κάθε μήνα, οι οποίες εστιάζουν σε ένα μικρό αριθμό χρηστών σε όλο τον κόσμο. Για να γίνει ξεκάθαρη η απεικόνιση του μεγέθους και του φάσματος των απειλών, αναφέρουμε ότι το 2009 το λογισμικό ασφαλείας της Symantec μπλόκαρε περισσότερες από 2.5 δισεκατομμύρια απόπειρες απειλών σε όλο τον κόσμο.


Σε αυτό το περιβάλλον, οι παραδοσιακές antivirus λύσεις καθιστώνται λιγότερο αποτελεσματικές. Για να το αντιμετωπίσει αυτό, η Symantec έχει αλλάξει την προσέγγισή της σε άμυνα εις βάθος, χρησιμοποιώντας πολλά διαφορετικά επίπεδα ασφαλείας για την προστασία των χρηστών. Οι δοκιμές AV-Comparatives και AV-Test.org αντικατοπτρίζουν την αλλαγή των μεθοδολογιών στις δοκιμές για την καλύτερη αξιολόγηση της συνολικής ολιστικής προστασίας που προσφέρουν τα τελευταία προϊόντα ασφαλείας.